افق توسعه‌ شهرستان نیازمند برنامه ریزی دقیق و سازمان دهی شده همراه با اقدام عملی است./ یادداشت مدیرمسئول عبدالرضا عزیزکمالی

رشد و توسعه اقتصادی هر کشوری، توان تولیدی آن کشور را نشان می‎دهد و یکی از عوامل بسیار مهم در حوزه تولید، بحث سرمایه است.
 تأمین امور مالی از طریق بازار سرمایه، از جمله راه ‌های بسیار کم ‌هزینه تأمین مالی به ‌شمار می‎رود که مستلزم جلب اعتماد و امنیت سرمایه ‌گذاری و حمایت از سرمایه‎گذاران می باشد و ضروری است تا مطالبات این فعالان اقتصادی را شناسایی کرده و برنامه ریزی کنیم.
شهرستان آمل دارای ظرفیت ‌ها و پتانسیل های بی نظیری در حوزه سرمایه‌ گذاری است که مشارکت همگانی و همه جانبه در این راستا می‌تواند ضامن پیشرفت اقتصاد در شرایط فعلی بوده و اثرگذاری شایسته ای داشته باشد اما متاسفانه شاهد افق کمرنگی در بخش سرمایه گذاری شهرستان آمل هستیم.
افق توسعه‌ شهرستان نیازمند برنامه ریزی دقیق و سازمان دهی شده همراه با اقدام عملی است و زمانی می‌توان از توسعه و رشد شهرستان آمل سخن به میان آورد که چشم انداز بلند مدت شهر را در اولویت قرار داد و تحقق این موضوع مستلزم مشارکت و حضور فعالانه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است که بایستی با حمایت همه جانبه و فراهم نمودن شرایط، بستر حضور پررنگ این افراد در عرصه ‌های اقتصادی شهر را فراهم نماییم.
فراهم کردن امنیت اقتصادی و حمایت های ویژه برای سرمایه‌گذاران با همت والا و تشویق ‌های راهبردی ممکن می‌شود که در این باره باید سایر دستگاه‌ها نیز وارد میدان شوند تا نتایج مثبت و ارزنده رقم بخورد که دستاوردهای بسیاری در آن وجود خواهد داشت.
ظرفیت و توان آمل بیش از اینهاست که متاسفانه درگذشته شاهد بودیم بخاطر عدم حمایت ها از سرمایه گذاران آملی برای توسعه تولیدات خود در شهرستان ها و استان های دیگر سرمایه گذاری کردند.
چرا نباید حمایتی از فعالان اقتصادی صورت گیرد که طرح های بزرگ اقتصادی خود را در خارج از استان راه اندازی نمایند که وقتی پای درددل این فعالان اقتصادی بنشینیم از عدم حمایت های مسئولین گلایه دارند.
متاسفانه عدم حمایت مسئولین باعث شد سرمایه گذاران آملی در خارج از استان سرمایه گذاری کنند که واقعا سرمایه های ارزشمندی را داریم از شهرستان خود خارج می کنیم که اگر چنین صنایعی در خود آمل فعال گردد در توسعه اقتصادی و گسترش کارآفرینی از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود.
متاسفانه عدم حمایت مسئولین از کارآفرینان و سرمایه گذاران باعث شد که شهرستان آمل علیرغم داشتن 46 درصد صنعت و 76 درصد صادرات به آن نقطه مطلوب نرسد و ضعف ها و مشکلات بسیاری در این مسیر وجود داشته باشد.
شهرستان آمل دارای مواهب الهی از قبیل قله زیبای دماوند، جنگل، رودخانه هراز، جاذبه های گردشگری مذهبی و... می باشد که نتوانستیم در امر جذب گردشگری هیچ توفیقی بدست آوریم بلکه با اقدامات خود زمینه خداحافظی سرمایه گذاران را فراهم کردیم.
آبگرم لاریجان که دارای منابع غنی آبمعدنی می باشد و در طرح گردشگری کشوری قرار دارد هنوز نتوانستیم برای جذب سرمایه گذار اقدامی انجام دهیم و آبگرم لاریجان به همان صورت قدیمی باقی مانده است که واقعا جای تاسف دارد که اگر این جاذبه بزرگ توریستی در شهرهای دیگر قرار داشت خیلی کارها انجام می دادند تا باعث رونق گردشگری و اقتصادی منطقه شود.
برای توسعه گردشگری این امر محقق نمی شود مگر با اعتماد به بخش خصوصی و حمایت گسترده از آنان تا بتوانیم مناطق مختلف شهرستان آمل را توسعه دهیم که واقعا جنگل های بلیران و چلاو از ظرفیت بی بدیلی برای توسعه گردشگری برخوردار است.
اخیرا شورای اسلامی شهر و شهرداری آمل نشستی با بعضی سرمایه گذاران شهرستان آمل برگزار نمودند که جای قدردانی دارد اما نیاز می رود چنین نشست هایی همراه با خروجی بوده و همچنین کارگروه هایی برای پیگیری های لازم ایجاد گردد.
در پایان باید گفت متاسفانه تاکنون عزم جدی از سوی مسئولان امر برای توسعه سرمایه گذاری وجود نداشته است که امید می رود این قضیه به عنوان اولویتی اصلی مورد توجه قرار گیرد.