مکانی که برای نصب سردیس علامه انتخاب کردند در خور شان ایشان نبود و در میدانی نصب کردند که از لحاظ بصری و دید کافی برخوردار نیست./ علیرضا عزیزکمالی

کمال آنلاین / پدیدآورنده خبر: علیرضا عزیزکمالی/ شان و منزلت علمای بزرگ دین در حیات وممات این بزرگان بایستی حفظ شود و شهر آمل، استان مازندران به خود می بالد دو عالم جلیل القدر علامه حسن زاده آملی وجوادی آملی ستارگان درخشان درآسمان فقه وفقاهت جهان اسلام می درخشند را در خود  دارد آری با رفتن علامه حسن زاده آملی ثلمه ای وارد شد که شاید سالیان سال بگذرد تا امثال علامه حسن زاده آملی ظهور پیداکند  یکی از وظایف مهم واساسی شورای اسلامی و شهرداری معرفی و شناسایی بزرگان، علما، فقها، اندیشمندان و هنرمندان آملی که در تاریخ ماندگار شده‌اند را به‌عنوان الگوهای فرهنگی، ادبی و اخلاقی درجامعه معرفی کند.

با تأکید بر منویات مقام معظم رهبری و شناخت بزرگانی که نامشان در تاریخ جاودانه شده است ساخت سردیس یا تندیس مفاخر آمل، نصب المان و تهیه زندگی‌نامه آن‌ها به‌ ویژه شخصیت علامه حسن زاده آملی می‌تواند نتایج مثبت و قابل‌تأملی را نه‌تنها برای شهروندان بلکه برای گردشگران نیز به ارمغان داشته باشد.

پس از رحلت عالم جلیل القدر علامه حسن زاده آملی شورای اسلامی وشهرداری آمل اقدام به نصب سردیس علامه را درمیدان قائم نموده است که بسیار از علاقمندان به این بزرگوار بابت نصب عکس العمل های را داشته باشند وحتی چندین نفر از علاقمندان به ایشان تماس های مکرر با دفتر هفته نامه داشته واعتراض خود را اعلام کردند که شورای اسلامی وشهرداری براساس چه معیاری اقدام به نصب سردیس نمودند ؟

این تماس ما را برآن داشت تا با یکی از نزدیکان این بیت شریف تماسی داشته باشیم وجویای این ماجر شویم ، ایشان با اشاره به اینکه خانواده علامه با ساخت ونصب هرگونه سردیس وتندیسی از علامه مخالفت داشتند گفت: حتی این موضوع را به رئیس شورا اعلام داشتم .

وی با اشاره به اینکه سردیس علامه هیچ شباهتی به ایشان ندارد ادامه داد: باید برای ساخت سردیس و یادبود برای مشاهیر، یک برنامه‌ریزی دقیق و مطلوب در نظر گرفته شود، مسئولینی که برای ساخت سردیس از مشاهیر اقدام می‌کنند، عموماً باید از پروسه ساخت آن اطلاعات کافی داشته باشند و بدانند که در ساخت یک سردیس خوب و ماندگار که بحث شباهت‌سازی مطرح است، باید زمان کافی در اختیار مجسمه‌ساز قرار گیرد.

عجله شتاب زده در ساخت سردیس را بی مورد اعلام نموده است خاطرنشان کرد: مکانی که برای نصب سردیس علامه انتخاب کردند در خور شان ایشان نبود و در میدانی نصب کردند که از لحاظ بصری و دید کافی برخوردار نیست.

نگارنده با فرماندار ویژه آمل قبل از نصب سردیس علامه صحبت ها ونکته نظرات شهروندان رابه ایشان گفتم وایشان قول دادند که پیگیری کنند ؟ وحتی پیشنهاد دادیم که چند ماهی تا اولین سالگرد علامه باقی نمانده بگذارید پرده برداری درآن تاریخ صورت گیرد تا بازتاب خوبی داشته باشد و در روز پرده برداری از سردیس علامه دونفر از اعضای شورای شهر ، شهردارآمل ومدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری آمل حضور داشتند !!واقعا شان ومنزلت علامه حسن زاده آملی در همین حد بوده است ؟ که درمراسم پرده برداری هیچ مسئول اعم از مسئولین کشوری، استانی، ائمه جمعه ، فرماندار ، خانوادن ایشان ، علما و بزرگان شهر ومردم حضور نداشتند ؟؟؟ یا رفع تکلیف ؟؟؟

نمی دانم شورای شهر وشهرداری برچه مبنا واساسی تندیس رادراین میدان نصب کردند ومحل زندگی علامه که درخیابان امام رضا بود شایسته بود که این تندیس در لچکی فضای سبز جنب کلانتری 11 که به سمت مرقد امام رضا بود نصب می شد ؟که مردم این خیابان خاطرات خوبی از علامه داشتند.

در ساخت اثر هنری باید شباهت شکلی کار، موضوعی که باعث شده یک مجسمه ساخته شود و اینکه آن مجسمه چه می‌خواهد بگوید، بیان شود. اینکه ما یک مجسمه از علامه حسن زاده آملی بسازیم کار خوبی است ولی باید دید که چرا و بر اساس چه موضوعی می‌خواهیم آن مجسمه را بسازیم.

امیدواریم که شورای اسلامی شهر وشهرداری آمل که قصد چنین برنامه هایی را دارندباید برای این کار یک فراخوان عمومی به هنرمندان مجسمه‌ساز اعلام کنند تا هنرمندان مجسمه‌سازی که به این کار علاقه دارند در یک فرصت و زمان مناسب ماکت‌ها و نمونه کارهای خود را بسازند و ارائه دهند. پس از آن تمام جوانب کار توسط اساتید بررسی و بهترین ماکت انتخاب شود؛ البته باید با توجه به حجم کار زمانی کافی به هنرمند داده شود.

 

#علیرضاعزیزکمالی