مدیر عامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران خاطرنشان کرد : توقع ما این است که عزیزان مسئولی که آمدند و پشت میز خدمت و نشسته اند از قالب شعار خارج شوند و عملیاتی شوند ببینند نخبگان ما چه مشکلاتی دارند.

کمال آنلاین / نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری تنها در حد شعار و اقدامات تبلیغاتی نخواهد بود بلکه تمام امکانات، ظرفیت ها و تلاش اعضای دولت سیزدهم برای تحقق این شعار به کار گرفته می شود.

تنها راه رسیدن به این هدف گذاری این است که تمام وزرای دولت و همچنین ارکان مختلف دستگاه های دولتی به میدان بیایند تا منویات رهبر معظم انقلاب که در بحث نامگذاری سال یک هدف کمی را بیان کرده اند در سال جاری اجرایی شود.

در تولید دانش بنیان باید کشور را از واردات محصولات و فناوری های راهبردی بی نیاز کنیم و پس از بررسی های دقیق نیاز اساسی کشور در زمینه واردات شناسایی و بر تولید دانش بنیان آن محصول و یا فناوری تمرکز شود تا کشور دچار چالش هایی همانند آنچه در گذشته رخ داد، نشود.

باید تولیدات دانش بنیان کشور به سمت بازاریابی و بازار سازی در منطقه و سطح بین المللی باشد تا درآمدزایی از تولید دانش بنیان بر محور افزایش صادرات قرار گیرد و در صادرات نیز به این سمت حرکت کنیم که کشورهای هدف صادراتی نیازمند فناوری به روز و محصول با کیفیت و رقابتی ایرانی باشند.

سهم کشاورزی ما از شرکت‌های دانش ‌بنیان بسیار ناچیز است و در حال حاضر چهار هزار و۹۰۰ شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعالیت می‌کنند که سهم کشاورزی از این شرکت‌ها یک درصد است.

در حال حاضر کشور ما به تحول دانش بنیان در حوزه کشاورزی بسیار نیازمند است و اگر کشاورزی در سطح شهرستان، منطقه و اقصی نقاط کشور احیا شود، از واردات محصولات کشاورزی بی نیاز می‌شویم.

برای ایجاد برکت، آبادانی و پویایی اقتصادی در کشور، مسئولین و دست اندرکاران باید در حوزه تولید به صورت کارشناسی و دقیق، به شعار سال جامه عمل بپوشانند؛ چراکه راه‌های برون رفت از مشکلات کشور، اقدامات ویژه برای عملی کردن شعار سال است.

راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی برای تولید برنج های کیفی و سالم

دکتر یزدان پناه مدیر عامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در اولین هم اندیشی نخبگان استان با نماینده محترم مقام معظم رهبری در مازندران گفت: ما با ایجاد سالن معاملات بورس کالاهای کشاورزی شرایطی را بوجود آوردیم که قیمت ها شفاف شود. از سوی دیگر با راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی تلاش کردیم تا زمینه های تولید برنج های کیفی و سالم را فراهم کنیم.

 

وی ادامه داد: همچنین بخش تحقیقاتی را در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ایجاد کردیم تا بتوانیم شرایط را بگونه ای تغییر دهیم تا از ضایعات تولید برنج بکاهیم.

دکتر یزدان پناه در ادامه به ضرورت توجه به تولید محصولات جانبی از ضایعات برنج اشاره کرده و تا کید کرد: این کار که بر اساس دانش روز دنیا و بهره گیری از علوم نوین استوار است، موجب می شود تا از عرضه صرفا خام محصول جلوگیری شده

و کالاهای با ارزش بیشتری تولید شود. الحمد ا... تا کنون با تلاش های صورت گرفته توانستیم محصولات زیادی را از این طریق در سطح آزمایشگاهی به دست بیاوریم.

مشکلات اقتصادی که برای مردم به واسطه تحریم های ظالمانه ایجاد شده است

دکتر یزدان پناه در ادامه به مشکلات اقتصادی که برای مردم به واسطه تحریم های ظالمانه ایجاد شده اشاره کرده و افزود: رهبر فرزانه و حکیم ما این مشکلات را شناسایی کرده و راهکار آن را در قالب یک شعار در ابتدا سال عنوان می کنند.

وی تصریح کرد :  بعضی‌ها تصور می‌کنند که شعار سالی که توسط مقام معظم رهبری در ابتدای سال مطرح می شود، مربوط به همان سال است  در حالیکه این ها پله های ترقی هستند که ما باید بیاموزیم و آویزه گوش خود کرده و تا ابد از آن پیروی کنیم.

وی افزود: اگر هدفمان در این جنگ اقتصادی نا عادلانه و تمام عیار که به ما تحمیل شده است،  مانند دوران جنگ تحمیلی  سربلندی و توفیق است،  باید با همدلی و همراهی این مسائل و مشکلات را شناسایی کنیم.

یزدان پناه ادامه داد: رهبر فرزانه ما این مشکلات را شناسایی کردند و  ۱۲ سال پی در پی در رابطه با حوزه اقتصاد مقاومتی شعار سال را تنظیم کردند.

مهمترین شعار های سال، تولید ،دانش بنیان و اشتغال آفرینی

 وی اشاره کرد : امسال یکی از مهمترین شعار های سال، مهمترین نقشه راه که  روشنایی مسیر راه ما است را با عنوان تولید ،دانش بنیان و اشتغال آفرینی مطرح کردند. حال این پرسش مطرح می شود که آیا ما در کشور نمونه موفقی در این ارتباط داریم؟باید بگویم بله ما در حوزه نظامی و نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران در لبه تکنولوژی حرکت می‌کنند. پس چنین چیزی امکان پذیر است اما متاسفانه در حوزه صنعت که بحث امروز مجلس و جامعه ما است و بار سنگین به دوش جامعه تحمیل می‌کند، ناموفق بودیم. الان در حوزه خودرو، چرا ما نتوانستیم در این سالها در لبه تکنولوژی حرکت کنیم. آیا نخبه ای نداشتیم؟ چرا داشتیم نخبه ای که در دنیا وقتی ماشین های الکترونیکی نبود طرحش را ارائه داده بود ولی در کشور اجرایی نشد و همان طرح در خارج از کشور اجرایی شد.

وی گفت: نقص ما مسئولین در کجا بود؟ چه کرده ایم که این ها رفته اند؟ چرا نتوانستیم در بحث خودرو و دیگر حوزه ها موفق باشیم؟  نخبگان چیزی نمی خواهند فقط تقاَضا دارند جایی باشد که معیشت آنها تامین شود تا بتوانند طرح‌های خود را به جامعه ارایه دهند. اگر ما مسئولین فقط و فقط به شعار سال اهمیت بدهیم و آن را عملیاتی کنیم و گزارش بدهیم و فقط در بنر ها و سربرگ های اداری نباشد ما قطعا موفق خواهیم شد.

۲ درصد تولید دانش و علم تجاری سازی می شود

دکتر یزدان پناه در ادامه تاکید کرد: نخبگان ما هیچ وقت نمی گویند دولت برای ما چه کرده است کارشان را ادامه می دهند می‌گویند ما برای انقلاب و کشورمان چه کرده ایم که از این دست نمونه های بارزی داریم. اما متاسفانه مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد ما تولید دانش و علم داریم ولی ۲ درصد آن تجاری سازی می شود. باید این مشکلات را حل کنیم. اگر تولید علم و دانش ما ۵۰ درصد تجاری سازی شود ما به آن قله اقتصاد مقاومتی خواهیم رسید که این در توان نخبگان عزیز ما است.

 مدیر عامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران  خاطرنشان کرد : توقع ما این است که عزیزان مسئولی که آمدند و پشت میز خدمت و  نشسته اند از قالب شعار خارج شوند و عملیاتی شوند ببینند نخبگان ما چه مشکلاتی دارند.

وی گفت : نخبه محصول جدید ارائه می دهد اما متاسفانه همین مسئول در سامانه به ثبت نمی رسد که همین کار باعث عقب افتادن کار آن  می شود.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه برنج ایرات همچنین گفت: خواهش ما این است همانطور که استاندار محترم ستادی تشکیل دادند و نماینده محترم ولی فقیه در استان زحمت این جلسه را کشیدند اولاً تسهیلاتی را در اختیار نخبگان قرار دهیم که محصول آنها شناخته شود و سرمایه گذارانی که در داخل کشور هستند این محصول را تجاری سازی کنند و موانع پیش روی آنها برداشته شود.

سنگ اندازی درمسیر راه مرکز بین المللی تجارت و  پایانه صادرات برنج ایران

وی اضافه کرد : مثلاً وقتی که ما در مرکز بین المللی تجارت و  پایانه صادرات برنج ایران شروع به کار کردیم به ما گفتند نمی توانید!! ما با این که دولت وقت این وعده را به ما داده بود که زیرساخت ها را فراهم می کند ما دست از تلاش و فعالیت برنداشتیم. به ما گفتند کلمه بین المللی برای شما زیاد است و امروز می گویند کلمه ایران برای شما زیاد است. شما باید بگویید آمل و یا مازندران.

یزدان پناه افزود: ما در این مرکز نزدیک به ۴۰نوع محصول  از شالی برنج به کمک همکاران تحقیقاتی و دانشگاهی به دست آورده ایم که  می‌تواند ارزش آن از خود برنج بیشتر باشد و ما به این افتخار می کنیم و دنبال ثبت شرکت دانش بنیان و از مزایای آن نبوده ایم. اما میخواهیم عملیاتی باشد سازمان ها و ارگان های مربوطه نسبت به ثبت محصولات جدید و ارائه آن به بازار کمک کنند که ما در پیچ و خم های اداری گیر نکنیم.

لزوم شناسایی و حفظ نخبگان و کارآفرینان

آیت الله محمدی لایینی نماینده، ولی فقیه در مازندران بر لزوم شناسایی و حفظ نخبگان و کارآفرینان تاکید کرد و گفت: مهمترین اصل در تحقق شعار سال این است که نخبگان، کارآفرینان و جوانان خلاق کشور را شناسایی و حفظ کنیم و قدر آن‌ها را بدانیم.

او ادامه داد: اگر فرصت ظهور و بروز استعداد‌های نخبگان آن‌ها را بدهیم و نیاز‌های آن‌ها را برآورده کنیم، در داخل کشور خودمان تولید دانش بنیان خواهند داشت و کشور از هر واردات بی رویه‌ای بی‌نیاز خواهد شد.

آیت الله محمدی لایینی گفت: اگر می‌خواهیم شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرینی محقق شود باید به سمت فناوری و دانش روز حرکت کنیم و خودمان در این زمینه پیشرو باشیم.

نماینده، ولی فقیه در مازندران افزود: عده‌ای با بررسی مشکلات و دستاورد‌ها و نقاط مثبت و ضعف کشور برای مشخص شدن شعار سال همکاری دارند، اگر این شعار محقق شود قطعاً بسیاری از مشکلات ما مرتفع می‌شود.