دریابیگی نبود امنیت شغلی؛ مزد کم ودرمان نامناسب را سه مشکل اصلی جامعه کارگری و بازنشستگان وبیمه شدگان عنوان کرد و گفت: خطاب به تمام مسئولان می گوییم که با معیشت مردم بازی نکنند؛ شرایط اقتصادی حقوق بگیرها وخیم است و سکوت آنان هم حدی دارد.

کمال آنلاین / کارگران همیشه در خط مقدم جبهه تولید فعالیت داشته اند، قشری زحمت کش و پرتلاش که علیرغم همه تنگناها و مشکلاتی که گریبانگیر آنها شده اما در راستای تولید از هیچ کوششی دریغ نکرده اند تا بتوانند چرخ تولید و اقتصاد را پرحرکت و پرشتاب نگهدارند.

کارگران در تولید کالاها نقش بسیار حائز اهمیتی دارند، کالاهایی از جمله لوازم خانگی، پوشاک، مواد غذایی و سایر لوازمی که می تواند تاثیر مهمی در اقتصاد مقاومتی داشته باشد و نقش مهم کارگران در چرخه اقتصاد تا جایی است که روز ۱۱ اردیبهشت ماه به عنوان روز کارگر معرفی شده است تا در این روز توجه ویژه تری به دغدغه های کارگران صورت گیرد.

در دین مبین اسلام به رعایت حقوق کارگران و احترام به این قشر تاکید بسیار زیادی شده و سفارش شده مزد کارگران تا قبل از خشک شدن عرق آنها پرداخت شود و همه این عوامل نشان دهنده نقش کارگران در یک جامعه است اما کارگران سالهاست از دغدغه ها و مشکلات زیادی رنج می برند که رفع آنها نیازمند عزم جدی است.

کارگران از حق انسانی و قانونی خویش برای رسیدن به سطح بالاتری از دستمزدها عبور کرده و هیچ حرکت و اقدامی انجام ندهند. همچنین کارفرمایان نیز می توانند ضمن اینکه نگاه منصفانه به شرایط زندگی کارگران دارند از حقوق قانونی خویش دفاع کرده و آن را فراموش نکنند. با این فرضیه هاست که باید مسائل طرح و بازگو شوند. واقعیت این است که روزگار کارگران ایرانی چندان خوش نیست و رشد قیمت کالاها و خدمات بیش از رشد دستمزدهای آنهاست و آنها همانند سایر حقوق بگیران و پیشه وران جزء در این وضعیت فقیرتر می شوند. برای اینکه مانع از فقر گسترده تر جامعه کارگری شد چه می توان کرد و باید چه اصلی را در کانون توجه قرار داد؟اقتصاددانان در همه جامعه ها به این نتیجه قطعی رسیده اند که مهار نرخ تورم به طوری که زیر نرخ رشد دستمزدها باشد تنها راه برای جلوگیری از فقیرتر شدن کارگران و سایر کسانی است که دستمزد ثابت می گیرند. منشا تورم چیست؟ تردیدی نیست که اشتهای سیری ناپذیر دولت ها در خرج کردن و شتاب رشد نقدینگی منشا شتابان شدن تورم است و چاره کار این است که اشتیاق دولت ها در هزینه کردن را باید مهار کرد. یک راه دیگر افزایش دستیابی به رشدهای شتابان اقتصاد ملی است تا کیک تولید بزرگ تر شده و به هر ایرانی تکه بزرگ تری برسد. کیک کوچک هر چقدر هم عادلانه توزیع شود شکم کسی را سیر نخواهد کرد.روزگار خوش کارگران زمانی است که شتاب نرخ تورم مهار شود و تولید ثروت به شکل واقعی افزایش یابد.

دشواری شرایط زندگی کارگران از موضوعات واضح و غیرقابل انکار این روزهاست روزگاری که باوجود تورم بالای 40 درصد گذران معیشت بسیار سخت ،شده است و این معیشت قرار است برای کارگران با افزایش  26درصدی حقوق تأمین شود.  رشدی بسیار اندک که قادر به تغییری خاص در زندگی نیست .زیرا تورم 41 درصدی که از اواخر سال گذشته شروع شد نه‌تنها فروکشی نداشته بلکه روزبه‌روز فراتر هم رفته تا جایی که بسیاری از اقلام ضروری از سبد خرید مردم حذف‌شده است.

حال در این وضعیت اقتصادی ،قشر کارگر با معضلاتی چون نبود امنیت شغلی، بیکاری، تولید محدود،  و قدرت مالی پائین برای تامین زندگی روبرو هستند.شرایطی ناخوشایند که همواره بخش قابل‌توجهی از جامعه‌ای که آن را کارگران تشکیل می‌دهند با آن دست‌به‌گریبان بوده‌اند. اما در وضعیت کنونی این‌گونه  معضلات تبدیل به بحرانی جدی  شده ودرصورت فقدان تدابیری کارآمد ، هرچه می‌گذرد برعمق این بحران هم افزوده خواهد شد.

و البته این شرایط در حالی‌ بر جامعه کارگری و بازنشسته ما حاکم است که تأکید هرساله نمایندگان این بخش ، توجه به نرخ تورم موجود در کشور ولزوم حفظ قدرت خرید کارگران و بازنشستگان است  ودربرابر هم نمایندگان دولت و کارفرمایان با درنظر گرفتن موقعیت اقتصادی کشور، افزایش بیشتر حداقل حقوق کارگران و بازنشستگان را امکان‌ناپذیر عنوان می‌کنند. درصورتی‌که برای ایجاد انگیزه کافی در کارگران در راستای  فعالیت بهینه ،باید حداقل‌های معیشتی آن‌ها تأمین شود و دروهله  نخست  می‌بایست ، تناسب افزایش حقوق کارگران با نرخ تورم و وضعیت اقتصادی مورد توجه مسئولان قرار گیرد که متأسفانه سال‌هاست از آن غفلت شده وگویا قرارهم نیست تجدید نظری درآن  صورت پذیرد.

نصرالله دریابیگی دبیراجرایی تشکیلات خانه کارگر مازندران با اشاره به فلسفه شکل گیری روزکارگرگفت: دستمزد مناسب وساعت کاری مطلوب ازجمله خواسته های کارگران معادن شیکاگوبود که آغازی برای پیدایش حرکات کارگری به شمار می آید.

این فعال کارگری تصریح کرد: روز کارگر روزفریاد حق طلبی، مطالبه گری وبیان مشکلات ودردهای بی درمان طیف عزیزکارگران است وما امروزگردهم آمده ایم تا به مسئولان محترم کشور واستان بگوییم که روزگارکارگران ناخوش است وآنان به خود بیایند.

او گفت: روز جهانی کارگر سمبلیک است؛ هر روز روزکارگران شریفی است که درسنگرتولید وخودکفایی برای عزت واستقلال کشورازجان مایه می گذارند وشایسته نیست که عرق شرم برپیشانی آنان نقش ببندد.

دریابیگی تاکید کرد: ازمجلس ودولت انتظارداریم برای استیفاء وبهبود زندگی کارگران وبازنشستگان تلاش نمایند؛ کدام وزیر و وکیلی می تواند با ماهی 4تا 5 میلیون  زندگی کند ؟! مزد کارگران را 57 درصد افزایش داده اند وهر روزبرای آن نقشه ای می کشند ؛ اگرصادق ونیت شما خیراست؛ تورم وحشتناک را کنترل کنید.

این فعال کارگری با انتقاد ازکسانی که با شعارهای فریبنده به مجالس ومحافل تصمیم گیری راه یافته اند واینک گفته های خود را فراموش کرده اند؛ گفت: آقایان مجلس ودولت! 70 درصد بازنشستگان حداقل مزد را دریافت می کنند! مزد کنونی کارگران 50 میلیون ریال با حقیقت فاصله دارد!

دریابیگی نبود امنیت شغلی؛ مزد کم ودرمان نامناسب را سه مشکل اصلی جامعه کارگری و بازنشستگان وبیمه شدگان عنوان کرد و گفت: خطاب به تمام مسئولان می گوییم که با معیشت مردم بازی نکنند؛ شرایط اقتصادی حقوق بگیرها وخیم است و سکوت آنان هم حدی دارد.

سالهاست که مقام معظم رهبری در نامگذاری شعار سال بر تولید، تاکید بسیار ویژه ای داشتند و رونق و جهش تولید هم در گرو حمایت های لازم از قشر کارگر است، این در حالیست که دغدغه کارگران امنیت شغلی و معیشت است که به نظر می رسد دولت سیزدهم عزم جدی و همت بالایی برای رفع دغدغه این قشر دارد.