غرب امروز گرفتار بحران ارزش و معنویت است / وضعیت معنوی بشر با وجود پیشرفت بهبود پیدا نکرده است

به گزارش  کمال نیوز به نقل از خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، آیت الله صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه، عصر امروز در همایش «آیت جاوید» ویژه بیستمین سالگرد ارتحال آیت الله میرزا هاشم آملی که در دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی شهرستان آمل برگزار شد، آیت الله میرزا هاشم آملی(ره) را عالمی بزرگ و مرجع محل رجوع مردم معرفی کرد و گفت: این عالم برجسته انسانی متواضع و دارای حسن خلق بود؛ از این رو مورد حمایت حوزویان و مردم بود.
وی، عشق و ارادت به علم را از مهم ترین اوصاف آیت الله میرزا هاشم آملی(ره) دانست و افزود: ایشان تا آخرین لحظه از عمر خود درس و بحث خود را ترک نکرد و تصور این نکته برای ما مشکل است.
آیت الله لاریجانی با بیان این که آیت الله میرزا هاشم آملی(ره) در همه لحظات عمر خود نسبت به درس و بحث در حوزه تأکید ویژه داشتند، ادامه داد: ایشان در اواخر عمر خود نیز همواره می فرمودند، باید درس و بحث وجود داشته باشد و من بدون تدریس علم، حیات ندارم.
رییس قوه قضائیه با بیان این که مرحوم والد با طلاب بسیار خوش خلق و اهل مزاح بودند، خاطرنشان کرد: این عالم برجسته زمانی که در نجف بودند هر روز چهار کرسی تدریس اداره می کردند.
وی با تأکید براین که علم باید تؤام با عمل و اخلاق باشد، گفت: تکریم علمای ما نیز به همین دلیل بوده است و امروز نیز بحث علم همراه با اخلاق و عمل بسیار مهم و حیاتی است.

وضعیت معنوی در مغرب زمین افول کرده است
رییس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که متأسفانه در دنیای غرب خدا در محوریت مباحث علمی کنار رفته و ادعای انسان به تدریج محور ارزش ها قرار گرفته است، گفت: نتیجه این تفکر این شد که بشر غربی خدا رها کند و انسان محور همه امور شود و از آن به بعد وضعیت معنوی در مغرب زمین افول کرد.
آیت الله لاریجانی در ادامه گفت: غرب با وجود پیشرفت های متعدد در عرصه های مختلف امروز به دنبال معنا می گردد که برای چه زنده است و برای چه باید تلاش کند و همین مسأله آنها را در بحران معنا فرو برده است.
وی ادامه داد: در غرب کتاب های زیادی در خصوص معنای زندگی نوشته شده است و از کجا نقطه اشتباهی بود که بعد از تکامل صنعتی به این نتیجه رسید که چرا این گونه زندگی می کند و این نتیجه فضایی است که در آن ایمان و خدا وجود ندارد.
رییس دستگاه قضایی، بحران ارزش را بحرانی جدی در غرب دانست و با بیان این که این مسأله دیگر سامان‌پذیر نخواهد بود، گفت: برای این مشکل راه حلی وجود ندارد، چون محور معنا درغرب جابه جا شده است.
آیت الله لاریجانی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که در دنیای غرب انسان را جای آن گذاشته اند که خودپرستی و استدلال را برای خود قرار داده است، گفت: آنها بر این باورند که ما هر ارزشی را برای خودمان تعیین می کنیم و هر انسانی نیز برای خود، خدا شده است و این توهمات باطلی است که رخ می دهد که انسان اگر باطل خود را می شناخت، از منیت دور بود؛ در حالی که حقیقت ما در جای دیگری ریشه دارد و اهل معنا پرده را می شکافند زوایای بسیار مهمی را از زندگی مشاهده می کند.
وی با بیان این که ما در دنیایی زندگی می کنیم که بشر با وجود تکامل، وضعیت معنوی اش بهبود پیدا نکرده است، گفت: به عنوان مثال در کشوری همانند آمریکا با توانمندی ها و ثروت زیاد شاهد جنایت های آشکار این کشور در ویتنام، عراق و دیگر کشورها هستیم.
آیت الله لاریجانی با بیان این که امروز آلمان و برخی فیلسوفان غربی به دنبال نجات از وضع کنونی غرب هستند، خاطرنشان کرد: آنها تلاش می کنند دریابند علم را باید به کدام سو هدایت کنند تا وضع فعلی سامان یابد، ماهیت انسان غربی دگرگون شده است؛ به همین دلیل است که انسان ها در غرب حقیقت خود را تغییر داده اند؛ در این میان راه اصلاح برای همه ما این است که در فضای ایمانی کار کنیم و این تنها راه جلوگیری از ورود فقدان معنویت است.
رییس قوه قضائیه، تنها راه بشر را رجوع به حق دانست و با بیان این که تنها راه نیز دراین مسیر راه اسلام ناب است، خاطرنشان کرد: باید برای سعادت و تعالی حقیقی راه اسلام را در پیش گیریم و آن اصلی که از آنجا آمدیم بازگشت کنیم.
آیت الله لاریجانی با بیان این که انسان ها زمانی به این غفلت افتادند که خود را با بدن خود یکی گرفتند که آن گاه از مسیر اصلی و حقیقی منحرف شدند، ابراز داشت: همه ما باید ایمان و یقین داشته باشیم که راه بی پایان در پیش داریم و انسان برای فنا خلق نشده است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: انسان در زمان مرگ به یک بیهوشی می رود و این چیزی است که بر بشر عارض می شود و این همان پدیده ای است که از آن فرار می کردیم و از خود حقیقی نباید غفلت کنیم.
آیت الله لاریجانی ادامه داد: انسانی سود می برد که در زمان حال و این دنیا غفلت نکند  و باید حق را پذیرفته و از خدا بخواهیم که قلوب ما را خاشع بالحق قرار دهد.
وی در پایان سخنانش با بیان این که هیچ کلمه ای زیبا تر از «الله» نیست، گفت: همه ما باید به سوی او برگردیم و بهترین عمل نیز درماه مبارک رمضان به یاد خدا بودن است.