مدیرعامل شرکت بین المللی تجارت برنج ایران: اشتغال و امنیت شغلی در سایه تولید به وجود می‌آید

کمال آنلاین / سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها نامیده شد. سال 1400 نیز همانند سال های گذشته با تاکید بر مساله مهم و حیاتی در اقتصاد به عنوان تولید اما این بار با تکیه و تاکید موکد بر تامین زیر ساخت های آن یعنی پشتیانی و مانع زدایی آغاز شد، لذا امیدواریم با فراهم سازی بسترهای لازم و برداشتن موانع و به جای آوردن حمایت های لازم شاهد توسعه و رشد تولید در کشور باشیم.

دکتر سید اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران درخصوص تحقق شدن شعار سال 1400 گفت : یکی ازمسائلی که بارها مقام معظم رهبری فرمودند وتمام شعارهای سال را که بررسی می کنیم تاکید برحمایت از تولید است حمایت از تولید یعنی اینکه تولید ما چه درداخل وچه درخارج بازار مصرف داشته باشد یعنی ما باید همانطوریکه ازیک سو به صادرات نگاه داریم از همان طرف هم ماباید به بازار داخل اهمیت بدهیم .

**اشتغال و امنیت شغلی در سایه تولید به وجود می‌آید

وی خاطرنشان کرد : اشتغال و امنیت شغلی در سایه تولید به وجود می‌آید و تولید ملی مقدمه‌ای بر اشتغالزایی، کارآفرینی و افزایش بهره‌وری در تمامی عرصه‌ها به شمار می‌رود که بهبود وضعیت اجتماعی، رفاه زندگی مردم و رشد و توسعه اقتصاد کشور را موجب می‌شود.

وی ادامه داد : 80 میلیون جمعیت که یک مشتری بالقوه برای تولیدات مان محسوب می شوند این را از بین نبریم باید واردات یکی از مشکلاتی که ما درحوزه برنج داریم واردات بی رویه محصول برنج است که سالانه حدود 3 الی 4 برابر نیاز داخلی این وارد می شود واین لطمه بزرگی به تولید ما می زند وانگیزه رااز کشاورزان عزیز می گیرد بازار داخل رابه سمت رکورد می برد محصولات کیفی داخلی با توجه به اینکه درامر صادرات هم دراین ایام مشکل داریم باعث می شود که این بازار ازدست برود .

**یکی از موانع اصلی تولید چه درحوزه کشاورزی وچه درصنعت واردات بی رویه است

رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مازندران خاطرنشان کرد : یکی از موانع اصلی تولید چه درحوزه کشاورزی وچه درصنعت واردات بی رویه است وقتی که ما می توانیم کالاهای راکه خودمان تولید کنیم لازمش این است که واردات آن ممنوع بشودبستر تولید کاملا آماده است برنج های کیفی داریم برای صادرات بستری سازی بشود اگر قرار است مقداری که کسری داریم وارد بشود این باید کنترل بشود نه اینکه بیش از نیاز وارد شود .

مدیرعامل شرکت بین المللی تجارت برنج ایران با تاکید بر اینکه کشاورز زمان عرضه برنج خود با واردات بی رویه مواجه می شود که به‌لحاظ روانی آسیب می بیند، اظهار داشت: این واردات کشاورز را دلسرد می کند و برنج کیفی داخلی ما را با برنج خارجی رقابت قرار می دهد و از گردونه خارج می کند و ۸۰ میلیون ایرانی را به جای مصرف کننده برنج داخلی به سمت برنج خارجی سوق می دهد.

یزدان پناه تاکید کرد : به طور کلی اگر مصرف سرانه برنج برای هر ایرانی 40 کیلوگرم در نظر گرفته شود، سالیانه سه میلیون تن برنج مورد نیاز است که با احتساب تولید 2 میلیون و 400 هزار تن در داخل، نیاز به واردات 600 هزار تن برنج است و اگر 200 هزار تن هم به منظور ذخیره سازی این محصول در نظر گرفته شود سالیانه نهایتا باید 800 هزار تن برنج خارجی وارد شود تا هم تامین کننده بازار مصرف باشد و هم به دسترنج کشاورزان لطمه نزند ، ولی هم اکنون با واردات یک میلیون و 289 هزار تن برنج 489 هزار تن بیش از آنچه مورد نیاز است به کشور وارد می شود که این مقدار مازاد، تولیدکنندگان داخلی را با مشکلات بیشتری مواجه می سازد.

رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مازندران اظهارداشت : واردات بی رویه ، نبود نظارت دقیق و کافی بر واردات و تنظیم بازار برنج، همواره کشاورزان را برای فروش محصولات خود با مشکلات زیادی مواجه ساخته است

**مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران پشتیبان کشاورزان خواهد بود

وی با بیان اینکه مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران پشتیبان کشاورزان خواهد بود گفت : مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران ۱۷۰ هزار متر مربع مساحت دارد که ۵۰ هزار مترمربع آن انبار برنج و ۶ هزار مترمربع نیز واحدهای تجاری و خدماتی، سالن معاملات است. این مرکز دارای پنجره واحد برای صادرات است و ظرفیت نگهداری، سورتینگ، بسته بندی، خرید، فروش و صادرات ۷۰۰ هزار تن برنج را دارد.

مدیرعامل شرکت بین المللی تجارت برنج ایران افزود: با بورسی شدن برنج مازندران، هر کشاورزی برنج کار با گرفتن کد بورسی می تواند محصولش را طبق استاندارد های تعریف شده برای عرضه وارد این مرکز کند.

**بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های بازار برنج شمال با بورسی شدن از بین می‌رود

یزدان پناه با اشاره به اینکه مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران انبار معین بورس کالا برای برنج طارم را در اختیار دارد می‌گوید: بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های بازار فیزیکی برنج شمال با بورسی شدن این محصول از بین می‌رود و یک بازار نوین شکل می‌گیرد.

 وی بااشاره‌به مزایایی مانند حذف واسطه‌ها، شفاف شدن بازار برنج، تضمین فروش محصول برای کشاورز گفت: با اجرای این فرآیند برنج مازندران وارد سازوکار بازرگانی به‌روز و بین‌المللی می‌شود. یعنی خریداران برنج از کشورهای دیگر نیز می‌توانند مستقیم اقدام به خرید برنج شمال کنند.

وی ادامه داد :  ابتدای تأسیس این مرکز نیز چنین هدفی را دنبال می‌کردیم که بتوانیم معاملات برخط برنج را در بورس کالا مانند پسته و زعفران داشته باشیم و حتی در گامی بلندتر بتوانیم این مرکز را به بازار اصلی برنج خاورمیانه تبدیل کنیم.