دکتر یزدان پناه اشاره کرد : برنج کیفی ایران بهترین برنج دنیاست که می توانیم صادرکنیم وباهمان عزمی که نیاز به 500 هزارتن برنج داریم با صادرات می توانیم بدون استفاده از منابع ارزی برنج مورد نیاز داخل را وارد کنیم .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین  / جلال محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به همراه دکتر رضا حاجی پور  نماینده مردم شهرستان آمل در مجلس وکمال حسین‌پورعضو کمیسیون عمران مجلس واعضای هیأت مدیره مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ضمن نشست با مدیرعامل مرکز،قسمتهای مختلف مرکز از قبیل سالن معاملات ، سورتینگ وبسته بندی ، آزمایشگاه وغیره را مورد بازدید خود قراردادند .

دکتر سیداسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ضمن قدردانی از حضور نمایندگان مجلس دراین مرکز با اشاره به نحوه شکل گیری این مرکز مطالبی را عنوان نمودند .

وی با بیان اینکه از سال 1393 با گرفتن مجوزهای لازم کار ساخت مرکز شروع شد گفت : این مرکز در زمینی بمساحت ۱۷ هکتار وبا حضور بیش از 450 نفر از تجار برنج وشالیکوبی داران و کشاورزان شروع بکار کرد که خوشبختانه فاز اول توسط دکتر جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری و کارخانه سورت وبسته بندی یا حضور دکتر واعظی رئیس دفتر ریاست جمهور افتتاح وبه بهربرداری رسید .

وی با بیان اینکه فاز دوم وسوم در دست اجرا می باشد ادامه داد : کارخانه سورت بسته بندی با ظرفیت ۱۰۰ تن در روز در یک شفیت کاری فعالیت می کند که خوشبختانه با تلاش وپیگیرهای که صورت گرفت اولین محموله برنج به کشورت امارات صادر شد ودرآینده نزدیک به کشورهای سوئد وامارات ودیگر کشورهای مدنظر ارسال خواهدشد .

**زمان ترخیص کالا از 20 روز به 20 دقیقه  دراین مرکز تقلیل پیداکرد

 مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج با اشاره به اینکه از زمان استقرار دفتر گمرک دراین مرکز زمان ترخیص کالا از 20 روز به 20 دقیقه تقلیل پیداکرد ادامه داد : مرکز بین المللی در اولین حضور در نمایشگاه والگاگراد روسیه توانستیم مشتریان خوبی را جذب کنیم و با حضور دردیگر نمایشگاههای کشورهای همسایه ،برنج با کیفیت ایرانی را معرفی کنیم که استقبال خوبی کردند .

وی یادآورشد، این اقدام خوب در راستای تکمیل حلقه های تولید، بازرگانی وصادرات بوده که خوشبختانه اکنون به درستی در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران پایانه شکل گرفته و نوید بخش روزهای خوش برای تولید وحفظ بسترکشاورزی درمازندران خواهد بود.

دکتر یزدان پناه اشاره کرد : برنج کیفی ایران بهترین برنج دنیاست که می توانیم صادرکنیم وباهمان عزمی که نیاز به 500 هزارتن برنج داریم با صادرات می توانیم بدون استفاده از منابع ارزی برنج مورد نیاز داخل را وارد کنیم .

 وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی مظلوم واقع شده است گفت : درنه ماهه سالجاری 752 هزار تن برنج خارجی وارد کشور شد که این اقدام ناشایست بود که متاسفانه دست های پنهانی در جهت تغییر دادن استاندارد  برنج 127 به نفع وارد کنندگان وارد عمل شد .

 مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران تاکید کرد : با این اصلاحیه در استاندارد127 برنج خارجی را درجه یک معرفی نمودند وقرار شد که 200 هزار تن برنج خارجی  بی کیفیت که پشت گمرک  مانده وارد کشور شود .

**جانانه از برنج داخلی درروند اصلاح  استاندارد برنج 127 دفاع کردیم

 دکتر یزدان پناه با اشاره به اینکه با این روند وبراساس نظرات کارشناسان توانستیم از حق خودمان دفاع کنیم خاطرنشان کرد : متاسفانه در تصمیم گیری درروند اصلاح  استاندارد برنج 127 شش نفر از واردکنندگان حضور داشتند و تنها مدافع برنج داخلی از موسسه تحقیقات برنج  کشور حضور داشت که بعد از اعتراض دلسوزان برنج داخلی،  خوشبختانه  با حضور دو نماینده از انجمن برنج ایران و مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در این کار گروه، جانانه از برنج داخلی دفاع کردیم که منجر به تدوین درست طبقه بندی برنج  به صورت  برنج خارجی درجه 1و2و3 وبرنج داخلی هم درجه 1و2و3 استاندارد سازی شود .

دکتر یزدان پناه خاطرنشان کرد : سازمانها و ادارات دولتی مصرف برنج آنها تعطیل نشده است واگر مصرفی برنج آنها استفاده از برنج داخلی باشد یگ کام به جلو برای حمایت از کشاورزان خواهد بود وانتظار داریم که برای رفع رکود بازار برنج وزارت خانه های جهادکشاورزی وصمت ورود جدی پیداکنندکه سازمانها و وزارتخانه ها برنج مصرفی خود را از برنج داخلی تامین کنند.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران با اشاره به پیگیرهای صورت گرفته برای ورود برنج به بورس کالای کشاورزی گفت : خوشبختانه با بازدید وزیر اقتصادودارائی ازاین مرکز موافقت خودشان را اعلام کردند وهمچنین وزیر جهاد کشاورزی با دادن دستور کتبی جهت پیگیری را صادر کردند .

**عدم حمایت لازم از سوی دولت از بخش کشاورزی به خصوص شالیکاران

دکتر رضا حاجی پور نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس گفت: متأسفانه عدم حمایت لازم از سوی دولت از بخش کشاورزی به خصوص شالیکاران، تولید این محصول درسال گذشته با افزایش غیرپیش بینی شده هزینه‌ها مواجه بوده درحالی که عرضه محصول تولیدی کشاورزان مازندران با قیمت پایین در بازار توسط خرده فروشی‌ها یا شالیکوبی ها خریداری می‌شد.

وی افزود: افزایش نهادهای کشاورزی ازجمله کود، سم وبذر درماه های گذشته باعث افزایش نگرانی برای کشاورزان مازندرانی از هم اکنون برای تولید برنج در سال زراعی آینده شده و درخواست جدی و انتظار از دولت در قالب کنترل وضعیت قیمت نهادها و همچنین ارائه بسته‌های حمایتی ویژه برای تولید هستند.

حاجی پور که عضو ناظر مجلس شورای اسلامی درمرکز تحقیقات کشاورزی کشور نیز هست، گفت، مازندران با دارا بودن حدود ۲۲۰ هزار هکتار شالیزار به تنهایی تأمین کننده حدود ۴۴ درصد برنج مصرفی کشور است، و نیاز به واردات وتامین برنج به کشور براساس سرانه مصرفی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن درسال است.

وی اضافه کرد، متأسفانه هرسال و با وجود ممنوعیت واردات برنج درفصل عرضه برنج تولیدی کشاورزان، حدود ۲ تا ۳ میلیون تن که چندین برابر بیش از نیاز کشور هست، وارد می‌شود و این وضعیت با تحقق شعار زنجیره غذایی وخودکفایی در تولید برنج کشور، آسیب خواهد زد.

**حضور مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران درجلسات کمیسیون کشاورزی مجلس

 جلال محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با قدردانی از مدیرعامل وهیئت مدیره که چنین مرکز بزرگی را ایجاد نمودند پناهگاه کشاورزان می باشد گفت : کار بسیار بزرگی دراین مرکز صورت گرفته است وانشالله با افتتاح فاز دوم وسوم شاهد رشد بیش از پیش این مرکز درامر صادرات باشیم

وی ادامه داد : دربحث کشاورزی یکی از چالش ها صادرات می باشد که درهیچ کجای دنیا جلوی صادرات کشاورزی را نمی گیرند به بهانه تنظیم بازار وافزایش قیمت داخلی محصولات کشاورزی .

وی خاطرنشان کرد : متأسفانه دوگانگی‌هایی که اکنون در تصمیم‌گیری‌های حوزه تنظیم بازار میان وزارت جهاد کشاورزی و صمت هست، باعث بروز بسیاری از مشکلات ناخواسته در بازار و التهاب‌هایی حبابی شده که دود آن به چشم تولید کننده و مصرف کننده رفته است.

وی به اقدام نهایی و کارشناسی شده در تعیین قیمت ۳۳ محصول کشاورزی ازجمله گندم، برنج، جو، دانه‌های روغنی و دیگر محصولات کشاورزی با قیمت تضمینی و اعلام آن بزودی به وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت، قیمت تضمینی ۳۳ محصول بر ساس قیمت تمام شده تعیین می‌شود و این هم به نفع تولید کننده برای انگیزه تولید و حفظ بستر کشاورزی خواهد شد.

محمودزاده اضافه کرد، با تصمیم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، کارگروه ویژه‌ای اکنون برای تعیین نرخ‌های محصولات کشاورزی تشکیل شده که در این کارگروه وزیر جهاد کشاورزی، ۳ نفر از کشاورزان نمونه، سازمان نظام مهندسی بخش کشاورزی و دیگر اعضایی که تخصص در حوزه مسئولیت تولید کشاورزی دارند، عضو تعیین خواهند کرد.

وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت وامکان تولید برنج درکشور، باید از کشاورزان کشور درتولید داخلی حمایت همه جانبه کنیم، رهبرمعظم انقلاب هم درچند سال اخیر تاکید وسفارش جدی برا حمایت از تولید داخل در موضوع اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات دارند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی دربخش دیگری با تاکید براینکه صادرات محصولات کشاورزی از جمله صادرات برنج ایرانی به کشورهای هدف صادراتی باید تقویت وافزایش یابد، گفت: در کمیسیون کشاورزی برای این منظور جلسات زیادی برگزار و زیرساخت‌هایی هم در کشور ازجمله مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل آماده شده است.

وی با انتقاد از ورود بی رویه برنج درفصل برداشت برنج گفت :  در امرجلوگیری از واردات محصولات کشاورزی بخصوص برنج با این رویه درحال برخورد هستیم ودرکمیسیون کشاورزی مجلس با ارائه طرح تحقیق وتفحص در حال انجام هستیم که با مسببین برخورد جدی داشته باشیم تا کشاورزان به ادامه کارشان دلگرم باشند .

درپایان کلاس آموزشی کشاورزان مورد بازدید قرار گرفت که جلال محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی ،برگزاری کلاس آموزشی برای کشاورزان در جهت آگاهی بخشی توسط این مرکز مورد تاکید قرارداد