وی در پاسخ به درخواست پیگیری از تولیدکنندگان آملی مبنی بر دریافت افزایش نرخ تسهیلات بانکی از سوی بانک‌های خصوصی در مازندران گفت: نمونه‌هایی از بانک‌های خصوصی در مازندران که خارج از ضوابط نرخ‌های مصوب سالانه بانک مرکزی سود بیشتری دریافت کردند، به صورت مکتوب به اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان اعلام تا ویژه بررسی شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین /دکتر فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی با تفاق دکتر رضا حاجی پور نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس ، علیرضا شریعت فرماندار ویژه آمل ، مدیرعامل واعضای هیئت مدیره مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران کارخانه سورت وبسته بندی ، سالن معاملات را ازنزدیک مورد بازدید خود قراردادند .

فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی اظهار داشت: اکنون فرایند انتقال برنج به ورود بازار بورس به سازمان بورس ارجاع شده تا برخی اقدام‌ها نیز توسط این سازمان باید انجام شود.

وی افزود: البته در ماه‌های گذشته نیز مسئولان سازمان بورس، از امکاناتی که توسط مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه برنج ایران ازجمله سالن معاملات، انبار، و برخی زیرساخت‌های دیگر بوده، خوشبختانه به طور کامل انجام شده و درواقع با تماسی که از مسئولان سازمان بورس داشتم، رضایت کامل از مراحل انجام کار تا به الان داشتند.

وزارت جهاد کشاورزی جدی تر ورود کند

وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه برخی شرایط برای ورود برنج به بورس انجام شده اما برخی اقدام‌های مهم و اساسی دیگر نیز تا فرایند نهایی آن انجام شود، گفت، البته انتظار هست که وزارت جهاد کشاورزی نیز به طور جدی ورود کند وبا توجه به ویژگی‌های خاص بورس کالا، همه موارد مورد نیاز باید لحاظ شود.

وزیر اقتصاد و دارایی، زمان عرضه برنج به بورس را بستگی به پیگیری‌ها و فرایند در حال انجام آن دانست و با اشاره به اینکه پیگیر مصوبه آن از دولت هستیم، گفت، همه تلاش این وزارتخانه بر این هست که هرچه زودتر این اقدام مهم و زیربنایی برای بورسی شدن برنج کشور انجام شود.

امکان عرضه هزار تن برنج به بورس در گام نخست

مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران هم در این خصوص با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مهم کشاورزان فروش محصول تولیدی به خصوص در زمان رکود بازار هست، گفت، فراهم شدن تجارت نوین ازجمله بورس کالاهای کشاورزی یکی از اقدام‌های مهمی هست که کشورهای در حال توسعه برای کم کردن دغدغه‌های کشاورزان در تولید و فروش محصولاتشان ایجاد شده است.

اسماعیل یزدان پناه افزود: اکنون پسته، زیره و زعفران در بورس کالای کشاورزی در حال معامله است و خوشبختانه با فراهم شدن امکانات و پیگیری‌های در حال انجام، امید هست تا برنج نیز وارد بورس محصولات کشاورزی شود.

وی با بیان اینکه انبارمرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل مورد تأیید و پذیرش سازمان بورس قرارگرفته است، ادامه داد، در گام نخست امکان هزار تن برنج در بورس اکنون فراهم شده است.

یزدان پناه تصریح کرد، وزارت اقتصاد و دارایی موافقت خودش را برای ورود برنج به بورس اعلام کرده و ان‌شاالله با تصویب هیأت دولت، شاهد عرضه برنج در بورس و کم شدن دغدغه‌های کشاورزان استان‌های شمالی و برنج خیز کشور باشیم.

وی در جمع تعدادی از تولیدکنندگان این شهرک حاضر شد و گفت: همه بانکها، چه دولتی و یا خصوصی، موظف به رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی بانک مرکزی هستند و خارج از این چارچوب اگر مواردی مشاهده شود، تخلف محسوب و قاطعانه با مدیران بانک‌های خصوصی برخورد خواهد شد.

وی در پاسخ به درخواست پیگیری از تولیدکنندگان آملی مبنی بر دریافت افزایش نرخ تسهیلات بانکی از سوی بانک‌های خصوصی در مازندران گفت: نمونه‌هایی از بانک‌های خصوصی در مازندران که خارج از ضوابط نرخ‌های مصوب سالانه بانک مرکزی سود بیشتری دریافت کردند، به صورت مکتوب به اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان اعلام تا ویژه بررسی شود.

مشاوران مالیاتی برای واحدهای تولیدی

وزیر اقتصاد و دارایی همچنین از صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی درخواست کرد که در حوزه بهبود عملکرد مالیاتی، هر واحد تولیدی با در اختیار گرفتن "مشاور مالیاتی امین" از برخی فشارها و مشکلاتی که همواره با آن مواجه هستند، کمتر شود.

دژپسند ادامه داد: البته دستورالعمل‌های جدید سازمان امور مالیاتی کشور که اخیراً معرفی کرده به گونه‌ای است که کمتر به مودیان مالیاتی فشار وارد شود.

مازندران همچنان محروم در توسعه واحدهای بزرگ صنعتی

وزیر اقتصاد و دارایی، همچنین از ظرفیت‌های ایجاد شده واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل که به طور کامل با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده را یک نمونه و الگوی موفق در راستای تولید در کشور بیان کرد و گفت: فعالیت‌های شرکت‌های خصوصی آمل نقطه قوتی برای کمک به دولت و فعالیت‌های صادراتی و ارزآوری است.

دژپسند، همچنین در خصوص بیان مشکل یکی از تولیدکنندگان در خصوص اعطای تسهیلات بیشتر برای ایجاد واحدهای بزرگ صنعتی و توسعه‌ای در سطح استان، پاسخ داد: متأسفانه مازندران همچنان در توسعه صنایع بزرگ مادر به لحاظ ویژگی خاص استان دیده نشده و محروم مانده و به همین خاطر پرداخت تسهیلات چند صد میلیارد تومانی از سوی تولیدکنندگان و سرمایه گذاران استان با سختی‌های خاصی مواجه است که ان‌شاالله این رویه اصلاح خواهد شد.

در این نشست صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی آمل مشکلات خود را در زمینه افزایش نرخ تسهیلات بانکی از سوی بانک‌های خصوصی، سلیقه‌ای عمل کردن مدیران برخی بانکها با تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در ایجاد و حمایت از طرح‌های توسعه‌ای، سرمایه در گردش و افزایش هزینه مواد اولیه تولید بیان کردند.