این روزها که کرونا گوی سبقت را از زندگی تک تک ما ربوده، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در اصناف می‌تواند در پیشگیری از این بیماری تاثیرگذار باشد.

کمال آنلاین بررسی می کند  / این روزها که کرونا گوی سبقت را از زندگی تک تک ما ربوده، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در اصناف می‌تواند در پیشگیری از این بیماری تاثیرگذار باشد.

خطر شیوع کرونا در نانوایی‌ها به عنوان یکی از مراکز اصلی مراجعه روزانه مردم همچنان زیاد است و رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری در این اماکن بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

با شیوع ویروس کرونا رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بیش از پیش مورد توجه جامعه قرار گرفته است، در این میان برخی مشاغل از جمله نانوایی‌ها که باید در سخت‌ترین شرایط هم به کار خود ادامه دهند تا مردم با خیالی آسوده، نان مورد نیازشان را تهیه کنند باید بیشتر مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

اما اگر این روزها سری به نانوایی ها در شهر آمل زده شود متوجه می شویم که کرونا بیخ گوش مشتریانی که برای خرید نان ایستاده اند، کمین کرده است.

یکی از شهروندان آملی خاطرنشان کرد: متاسفانه تعدادی از افرادی که به نانوایی مراجعه می کنند از ماسک استفاده نمی کنند و اگر تذکر نیز به آن ها داده شود، از تذکر ناراحت شده نیز عصبانی می شوند.

وی با اشاره به اینکه نان یکی از مواد غذایی است که باید به ناچار خریداری شود، تاکیدکرد: تعدادی از مردم دستورالعمل های بهداشتی را به خوبی در منزل و یا در محل کار خود رعایت می کنند اما با ترس و لرز در صف های نانوایی می ایستند چراکه هر چقدر استفاده از ماسک از سوی برخی از افراد رعایت شود اما اگر همین امر توسط سایر افراد در نانوایی ها که در آن فاصله گذاری اجتماعی نیز رعایت نمی شود، توجهی نشود، فایده ای ندارد.

وی با اشاره به اینکه نان یکی از مواد غذایی است که باید به ناچار خریداری شود، تاکیدکرد: تعدادی از مردم دستورالعمل های بهداشتی را به خوبی در منزل و یا در محل کار خود رعایت می کنند اما با ترس و لرز در صف های نانوایی می ایستند چراکه هر چقدر استفاده از ماسک از سوی برخی از افراد رعایت شود اما اگر همین امر توسط سایر افراد در نانوایی ها که در آن فاصله گذاری اجتماعی نیز رعایت نمی شود، توجهی نشود، فایده ای ندارد.

یکی از صاحبان نانوایی بیان کرد: در داخل خود نانوایی توسط کارکنان تمام مسائل بهداشتی و دستورالعمل ها رعایت و حتی پول توسط کارت خوان تحویل گرفته می شود و برخی از مشتری هایی که پول نقد می دهند آن پول را با دست دریافت نمی کنیم و با پنس گرفته می شود.

وی خاطرنشان کرد: عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مشتریان است چراکه تعدادی از آن ها بدون ماسک وارد صف نانوایی می شود و علاوه بر آن رعایت فاصله گذاری اجتماعی نیز نمی شود و هر چقدر هم تذکر داده می شود، توجهی به آن داده نمی شود.

دکتر فاطمه مرشد اسکی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل در خصوص وضعیت بهداشتی بیشتر نانوایی‌ها درآمل گفت: وضعیت بهداشتی بیشتر نانوایی‌ها رضایت بخش و نسبتاً قابل قبول بوده و کارشناسان بهداشت همراه با بازرسان به صورت روزانه از وضعیت بهداشتی نانوایی‌ها سرکشی می‌کند.

فاطمه مرشد اسکی افزود: خوشبختانه بیشتر نانوایان از ماسک استفاده و حداقل بهداشت فردی را رعایت می‌کنند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

وی افزود: به دنبال تداوم این بیماری، ممنوعیت دریافت پول نقد از مشتری و استفاده از کارت به صورت یک الزام بهداشتی که همه نانوایی‌ها به کارتخوان مجهز شدند، و همچنین از متصدیان نانوایی‌ها نیز درخواست شده از ورود مشتری به داخل نانوایی هنگام خرید نان برای حفظ بیشتر بهداشت محیط نانوایی جلوگیری کنند.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان آمل همچنین با اشاره به اینکه به منظور آگاه سازی مردم پیام‌های بهداشتی برای آگاه سازی مردم تهیه و در محل نانوایی‌ها نصب می‌شود، اضافه کرد، در بازدیدهای دوره‌ای بازرسان شبکه بهداشت به همراه اکیپ‌های بازدیدی اصناف و اتحادیه نانوایان و غله شهرستان، آموزش‌های لازم نیز به نانواها و متصدیان آنها داده می‌شود.

مرشد اسکی ادامه داد، که تمدید پروانه فعالیت برخی نانوایی‌ها و پرسنل آنها باید به صورت منظم و دوره‌ای تمدید شود و در صورت کوتاهی نسبت به این مهم و تخلفات دیگر در نانوایی‌ها، بدون اغماض گزارش وبرخورد قانونی خواهد شد.

محمود کاظمی نژاد معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور هم به حضور اکیپ مشترک بازرسی از نانوایی‌های شهرستان آمل در قالب ادامه اجرای طرح‌های استانی بازدید از نانوایی‌های استان اشاره کرد وگفت: با توجه به تعداد بالایی نانوایی در شهرستان آمل، تعداد ۱۵ اکیپ بازرسی متشکل از شرکت غله وخدمات بازرگانی، اتحادیه نانوایی‌ها، شبکه بهداشت و درمان و اداره صمت شهرستان آمل حضور داشتند و نتایج بازید نیز رضایت بخش بوده است.

وی افزود: طرح ویژه استانی ستاد نظارت بر نانوایی‌ها در مازندران، پیش از این در هفته‌های گذشته در چند شهرستان اجرا شد و دراین مرحله نانوایی‌های شهرستان آمل، در زمینه میزان اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی در پیشگیری از بیماری کرونا توسط تیم‌های بازرسی اداره غله مازندران، اداره صنعت، معدن، تجارت و اتحادیه خبازان و شبکه بهداشت ودرمان شهرستان آمل بازدید شد.

کاظمی نژاد ادامه داد، تعطیلی خود سرانه و خرید آرد برخی شرکت‌های خارج از استان توسط نانوایی‌ها درآمل درصدر بیشترین تخلف دیده شده دراین بازید بوده و در موضوع رعایت بهداشت فردی ومحیط نانوایی‌ها مشکل خاصی وجود نداشت.

وی یادآور شد، درمجموع از تعداد هزار و ۲۵۰ نانوایی‌ها که توسط تیم‌های بازرسی شرکت غله وتیم های بهداشتی انجام شد، به متصدیان ۲۹۰ واحد اخطار کتبی داده شده و تعداد ۲۹ واحد نانوایی نیز به علت رعایت نکردن برخی قوانین بهداشتی و نیز عملکردی پلمپ شدند.

کاظمی نژاد، از شهروندان نیز درخواست کرد، که خطر بیماری کرونا در صف نانوایی با رعایت فاصله و توجه به مسائل بهداشتی جدی تر بگیرند و رسانه‌ها و فضای مجازی نیز با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان بر ضرورت مسائل بهداشتی کمک کنند، بیماری کرونا در صف نانوایی‌ها منتشر نشود.

یکی از کارشناسان مرکز بهداشت آمل درباره نحوه خرید نان از نانوایی در شرایط شیوع کرونا، گفت: لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نانوایی‌ها به عنوان یکی از مراکز پرتردد خرید روزانه از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین توصیه ما این است که تا حد امکان فردی از خانواده نسبت به خرید نان اقدام کند که دارای بیماری زمینه‌ای مانند سرطان، فشار خون، دیابت و بیماری‌های قلبی و تنفسی نباشد.

وی افزود: همچنین ضروری است که از هرگونه خروج سالمندان از منزل به منظور خرید نان ممانعت شود. در عین حال از مردم می‌خواهیم که در صورت داشتن علائم سرماخوردگی به نانوایی نروند و در صورتی که کارکنان شاغل در نانوایی دارای علائم سرماخوردگی هستند، به او و مسئول نانوایی تذکر دهند.

وی ادامه داد: در طول فرآیند خرید نان حتما ماسک زده و در صف نانوایی نسبت به رعایت اصول فاصله‌گذاری حاقل یک متری اقدام کنید. در عین حال قبل از هرگونه دست زدن به نان حتما از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید. هرگز سفره یا پارچه نان را روی پیشخوان یا میز نانوایی قرار ندهید.

حامد ساروی مسئول نمایندگی غله آمل ابرازداشت : ۵۲۰ واحد نانوایی درشهرستان آمل فعالند که نیمی از آنها واحدهای روستایی ما هستند

وی با اشاره به آمار ۱۰۰ مورد تخلف مشاهده شده در نظارتهای آمل که تشکیل پرونده برایشان صادرشد ادامه داد: پس از اخطار اولیه از این تعداد تنها یک مورد منجر به پلمپ نانوایی در آمل را داشته ایم./ناصر اشرف پور نوایی