جشن ها و دورهمی های دوستانه و خانوادگی این روزها می تواند یک میهمان ناخوانده و سمج به نام کرونا را به همراه داشته باشد، موضوعی که البته خیلی ها به آن بی توجه هستند و به سادگی از آن عبور می کنند و خطر این ویروس منحوس را دست کم می گیرند.

آوای کمال / جشن ها و دورهمی های دوستانه و خانوادگی این روزها می تواند یک میهمان ناخوانده و سمج به نام کرونا را به همراه داشته باشد، موضوعی که البته خیلی ها به آن بی توجه هستند و به سادگی از آن عبور می کنند و خطر این ویروس منحوس را دست کم می گیرند.

این روزها که وضعیت بسیاری از شهرها و نقاط کشور از جمله دربعضی از شهرهای مازندران  در خصوص شیوع و ابتلا به کرونا نارنجی و قرمز و در مرحله هشدار است، خیلی ها بدون توجه به نکات بهداشتی و ترس از ابتلا به کرونا، دورهمی های خانوادگی و دوستانه و شب نشینی در خانه ها به راه می اندازند غافل از آنکه همین جمع های دوستانه می تواند به قیمت درگیر شدن با بیماری یا حتی تمام شدن جان خود یا یکی از عزیزانشان تمام شود.

هرچند که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، شیب آمار ابتلا و فوتی‌های کرونا در روزهای اخیر و همزمان با آغاز محدودیت‌های سختگیرانه‌تر کرونایی، اندکی نزولی شده است اما در آمل، علی‌رغم اعلام وضعیت قرمز، اغلب مردم همچنان کرونا را جدی نگرفته‌اند که همین امر نیز موجب تشدید نگرانی مسوولان استانی و شهرستانی شده است.
دکتر قاسم اویس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در همین راستا و در جلسه اخیر ستاد مقابله با کرونا شهرستان، علت اصلی قرمز شدن وضعیت کرونایی آمل را عدم رعایت مردم و برگزاری تجمعات دانست و گفت: وضعیت حاد آمل ناشی از رفتارهای پر خطری است که طی چند هفته گذشته رخ داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آمل را نگران‌کننده توصیف کرده و می‌افزاید: متاسفانه نوع رفتار و تعاملات اجتماعی مردم با محدودیت‌ها و پروتکل‌های کرونایی و شرایط شهرهای قرمز همخوانی ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخشی از اظهاراتش به بازدید خود در ایستگاه‌های تاکسی این شهرستان و عدم استفاده رانندگان از ماسک اشاره کرد و از تبدیل شدن تاکسی به محیطی آلوده و آماده برای انتشار کرونا ویروس سخن گفت.
وی علاوه بر درخواست شناسایی مکان‌های پرخطر در آمل، تنها راه فائق آمدن بر شیوع کرونا را شناسایی نقاط منتشرکننده آلودگی و جلوگیری از تجمعات در این نقاط عنوان کرده و ضمن ابراز نارضایتی از عدم استفاده از ماسک در فروشگاه‌های تامین کننده مایحتاج ضروری مردم در آمل، گفت: مراکز فروش مواد غذایی و جایگاه‌های سوخت باید به شدت مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرند و در صورت مشاهده تخلف در اسرع وقت پلمب شوند.
وی با بیان اینکه شاخص استفاده از ماسک در نانوایی ها به شدت پایین است، بازدیدهای روزانه از این واحدها را ضروری دانسته و گفت: به طور کلی در استان مازندران رفت و آمدهای خانوادگی زیاد است و این رفت و آمدها در شهری همچون آمل به مراتب بیشتر از سایر نقاط استان دیده می‌شود که خود یکی از مهم‌ترین علت‌های تداوم وضعیت قرمز شهرستان است.

علیرضا شریعت فرماند ار ویژه آمل در ستاد شهرستانی مقابله باویروس کرونا افزود: شیوع کرونا در شهرستان آمل روند ثابتی را طی نمی کند و به نظر ما تداوم شرایط قرمز ناشی از ضعف شدید در نظارت است و تا زمانی که این کم کاری های نظارتی در شهرستان بر طرف نشود ،  نمی توان انتظار خروج از شرایط قرمز را داشت.

وی یکی از ضعف های نظارتی را تعلل در اجرای قوانین و محدودیت های ستاد ملی و استانی کرونا در حوزه اصناف و بازار دانست و خواستار ورود جدی و تشدید نظارت از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت و همچنین شبکه بهداشت و درمان شد.

فرماندارویژه آمل گفت : ما وضعیت معیشت مردم را درک می‌کنیم و می دانیم که در این شرایط که محدودیت ها اعمال می شود و کسب و کار عده زیادی خوابیده ، معیشتشان آسیب می بیند ولی واقعیت این است که در صورت تداوم وضعیت قرمز آسیب به معیشت همین افراد هم بیشتر می شود چون کرونا در شهرستان ماندگار خواهد شد و تلفات را افزایش خواهد داد.

وی افزود : اگر محدودیت ها به دقت رعایت شود ، بزودی شهرستان از این وضعیت قرمز خارج می شود و مردم نیز می توانند به کسب و کار عادی در شرایط کرونایی باز گردند ، ولی تداوم شرایط قرمز به تمدید محدودیت ها خواهد انجامید .

وی همچنین بر ضرورت نظارت بر ممنوعیت برگزاری مراسم عروسی و ترحیم در شهرستان تاکید کرد و بویژه از میراث فرهنگی و اداره اوقاف خواست تا با نظارت بیشتر از برگزاری ترحیم در مقابر امامزادگان و مراسم عروسی در باغ ها جلوگیری کنند.

در روزهایی که کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران سخت در حال خدمت رسانی به بیماران کرونا هستند و دولت و حاکمیت نیز با وجود تنگناهای اقتصادی موجود همه امکانات و توان خود را برای مقابله با این ویروس منحوس بسیج و فراهم کرده است، وظیفه شرعی و قانونی شهروندان نیز ایجاب می کند نسبت به مسوولیت اجتماعی خود توجه داشته و با پرهیز از برگزاری تجمعات غیرضروری از قبیل میهمانی ها و دورهمی های خانوادگی و جشن های عروسی به حفظ سلامت خود و دیگران و پیشگیری از شیوع کرونا کمک کنند./

ماه آفرید عزیز کمالی