مديرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران تاکید کرد؛برنج ایرانی دارای بهترین کیفیت، عطر و طعم بهتر و قابل هضم است و از نظر فیزیکی و ظاهری در سلامت کامل می باشد

کمال انلاین  / دكتر سید اسماعیل یزدان پناه مديرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با اشاره به اینکه برنج خارجی را به عنوان درجه یک و درحالی که برنج ایرانی از هرنظر مرغوب، باکیفیت و سالم است را به عنوان درجه ۲ اعلام و اصلاح کردند گفت: این گونه تعریف از استاندارد برنج و آن هم با حضور واردکنندگان برنج بدون حضور و دخالت متولیان و دلسوزان برنج داخلی یک توطئه جدید می باشد و اين اتفاقات ناامیدکردن قشر زحمتکش شالیکاران و نابودی  آینده کشت برنج درکشورمان به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: متأسفانه توسط یکی از دوستان چندی قبل متوجه شدم برای اصلاح استاندارد کد ۱۲۷ برای برنج که درجه مرغوبیت آن را تعیین می‌کنند، چهار نفر از واردکنندگان و تنها فقط یک نماینده از مؤسسه تحقیقات برنج  حضور داشتند و تأسف بارتر اینکه هیچ نماینده‌ای از قشر کشاورز و تولید کننده، جهاد کشاورزی , انجمن برنج ,مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران  و دیگر نهادهای متولی همسو حضور نداشته است.

وی افزود: متأسفانه این با فشار واردکنندگان برنج  استاندارد را به گونه‌ای تعریف کردند که طبق نظر و تأیید این کمیته برنج‌ های خارجی در هرنوع کیفیتی که باشد فقط با اندازه‌های بلندتر و درشت‌تر از برنج ایرانی به عنوان درجه یک محاسبه شود.

"مگر در ایران برنج کیفی نداریم؟"

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران  با بیان اینکه به واسطه حمایت همین واردکنندگان واردات برنج بیش از نیاز کشور انجام می‌شود، یادآور شد: میزان نیاز و کسری برنج کشور علاوه بر تولید داخلی حداکثر۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن در سال است درحالیکه بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن بر اساس آمارهای گمرکی وارد شده که فقط و فقط سود ناشی از آن به جیب دلالان می‌رود.

وی تصریح کرد: اگر به همین منوال پیش رود و کشاورزان دچار آسیب شوند بالاجبار به فروش زمین روی خواهند آورد و باهجوم دلالان از استان‌های دیگر برای خرید ارزان اراضی کشاورزی شاهد تغییر کاربری درصد قابل توجهی از شالیزارها وتبدیل آن به ویلا خواهیم بود.

"مشخص نبودن کارشناسان متولی استاندارد برنج کشور"

رییس کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه انتظار معقول و منطقی برای اصلاح استاندارد برنج با حضور کارشناسان حوزه بازار، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، استاندارد، نماینده برنج کاران، جهاد کشاورزی و انجمن برنج و پایانه صادراتی برنج و دیگر مجموعه‌های همسو است، گفت: اینکه به جای این نمایندگان، واردکننده‌های برنج تصمیم گیر و تصویب کننده باشند، مشخص است که چه کلاهی سر برنج کار و بازار و مصرف کننده می‌رود.

یزدان پناه با بیان اینکه واقعاً برای واردکنندگان برنج خارجی سلامت جامعه  از نظردرصد باقیمانده سموم و فلزات سنگین مهم نیست، اضافه کرد: به طور قاطع اعلام می‌کنم، برنج ایرانی دارای بهترین کیفیت، عطر و طعم  بهتر  و قابل هضم  است و از نظر فیزیکی و ظاهری  در سلامت کامل است.

وی ادامه داد: این موارد بسیار مهم که در کشور به طور جدی و زیرنظر دانشگاه‌های علوم پزشکی و استاندارد مورد لحاظ قرار می‌گیرد، چطور باید و به راحتی با برنج ‌های خارجی که سلامت آنها واقعاً مشخص نیست، توسط چند سودجو نادیده گرفته شود.

رییس کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران، درعین حال از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، صمت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص مجمع نمایندگان مازندران و گیلان درخواست کرد به طور جدی نسبت به وضعیت پیش آمده ورود پیدا کنند و جلوی این تخلف و ظلم آشکار صورت گرفته را بگیرند.

**استراتژی این مرکز در راستای عملیاتی شدن جهش تولید طبق فرمایشات مقام معظم رهبری

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران به استراتژی این مرکز در راستای عملیاتی شدن جهش تولید طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، موضوع سامان بخشی به بازار برنج به محوریت این مرکز را مهمترین اولویت ها دانست وتاکید کرد: ایجاد زنجیره بازرگانی برنج با هدف جهش تولید، تولید پایدار و خودکفایی کشور در تولید برنج و نیز بکارگیری ابزارهای نوین درجهت ارتقای بازرگانی، بازاریابی و شناسایی طرف تجاری و حذف واسطه ها از مهمترین هدف هایی که است درحال دنبال و پیاده کردن آن هستیم.

"عبور از بحران با راه اندازی بورس کالای کشاورزی"

وی گفت: مژده ای که می توانیم به کشاورزان بدهیم این است تمهیداتی  فراهم شده است تا با همکاری جهاد کشاورزی استان، دربورس کالای کشاورزی برنج  که به زودی راه اندازی می شود، قابلیت خرید و فروش برنج فراهم شده و کشاورزان عزیز می توانند برنج های خود را از طریق پایانه صادرات برنج و بورس کالای کشاورزی پس از کارشناسی به فروش برسانند و درسالن معاملات برنج انواع برنج از قبیل پر محصول و کیفی پس از کارشناسی با قیمت رقابتی عرضه می شود که این امر هم به نفع کشاورزان و هم مصرف کنندگان است.

وی اشاره کرد: خوشبختانه سال گذشته این سالن با امکاناتی نظیر آزمایشگاه، کادر فنی، مانیتورینگ و امکانات دیگر در فضایی به مساحت بیش از 120 مترمربع راه اندازی شده و هم اکنون نیز طراحی سایت اطلاع رسانی آن برای مشاهده آنلاین قیمت ها و نیز امکانات رفاهی برای فعالان خرید و فروش دراین حوزه درحال فراهم و تکمیل شدن است.

"ظرفیت حدود 700 هزار تن برنج در سالن معاملات"

وی با بیان اینکه این مرکز به طور کامل آماده بهره برداری از سالن معاملات برنج با حضور وزیر جهاد کشاورزی درآینده نزدیک است، گفت: کل ظرفیت تولید برنج مازندران بیش از یک میلیون و200 هزارتن در سال است که سالن معاملات برنج مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ظرفیت پذیرش و معامله حدود 700 هزار تن را دارد.

"تلاش های بی وقفه مرکز بین المللی تجارت  برای بورسی کردن برنج"

یزدان پناه به دیگر اقدام درحال پیگیری توسط مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در راستای بکارگیری ابزارنوین بازرگانی توسط این مرکز را بورسی کردن برنج در کنار دیگر محصولات کشاورزی بیان کرد وگفت: ابزار نوین دیگری که در تمامی کشورها در حال استفاده است بورس کالای کشاورزی است که کشاورز بتواند در بورس محصول تولیدی خود را عرضه  کند تا در دسترس خرید همه باشد.

وی اضافه کرد، هم اکنون در بازار بورس کالای کشاورزی کشور، محصولاتی همچون زعفران، زیره و پسته عرضه می شود و واقعا جای برنج مرغوب مازندران که طرفداران زیادی درخارج از کشور دارد، در بورس کشاورزی کشور خالی و محسوس است.

"همراهی مجمع  نمایندگان برای تائیداخلاقی بورسی شدن برنج"

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران درخصوص اقدام هایی که تاکنون برای بورسی کردن برنج انجام شده است، گفت: برخی تشریفات اداری آن انجام شده و حتی انبار مورد نیاز که مورد درخواست بورس بوده، در این مرکز مورد تائید اعضای هیات مدیره قرارگرفته و خوشبختانه مجمع نمایندگان مازندران هم به اتفاق تائیدیه اخلاقی آن را برای دست اندرکاران بورس دادند و حتی مهندس شهیدی فر رییس سازمان جهادکشاورزی مازندران هم به طور کامل این امر را تائید کرد.

دکتر یزدان پناه افزود: منتظر تائید نهایی وزیر جهادکشاورزی هستیم تا انشاءالله هرچه سریعتر برنج مرغوب ایرانی هم همانند دیگر محصولات وارد بورس کشاورزی شود و برنج نیز همانند پسته و زعفران جایگاه خود را به دست آورد و نوید این را میدهد که قیمت برنج شفاف و کشاورز ما برای فروش برنج خود دغدغه ای نداشته باشد و واسطه ها نیز حذف و در نهایت برنج با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده خواهد رسید.

"طرح حمایتی مرکز بین المللی تجارت با ایجاد کارگاه های آموزشی برای شالیکاران"

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران به اقدام مهم حمایتی دیگر از سوی این مرکز از شالیکاران مازندرانی با ایجاد کارگاه های آموزشی و ترویجی در فصل کشت وکار خبرداد وگفت: از سوی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران چند کارشناس مجرب و خبره بخش برنج به همراه تعدادی کارشناس مسئولیت برپایی این کارگاه های آموزشی را برعهده خواهند داشت، تا در راستای ارتقای تولید محصول باکیفیت و افزایش تولید در واحد سطح با آموزش های فنی و مشاوره های رایگان به کشاورزان فرایند تولید از مزرعه تا مصرف را مدیریت کنیم.

یزدان پناه افزود: در راستای اجرایی شدن این طرح مهم زیربنایی و ترویجی، تعدادی از دهیاران و نیز کشاورزان پیشرو شناسایی و به آنها آموزش و خدمات کارشناسی در راستای بهبود شرایط تولید برنج داده می شود.

وی اضافه کرد : اجرای این طرح و این شرایط با توجه به وضعیت عرضه برنج در سالن معاملات، علاوه بر اینکه یک بانک اطلاعاتی نیز از سلامت برنج تولیدی، افزایش تولید و نیزکیفیت محصول به دست خواهد آمد، درتثبیت زمین و بسترکشاورزی، خرید بهتر محصول برداشت شده و تضمین فروش آن به کشاورز کمک خواهد کرد.

**انتقاد از واردات بی رویه برنج خارجی به کشور

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، همچنین از واردات بی رویه برنج در کشور انتقاد کرد و گفت: میزان نیاز به برنج ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن در سال است درحالی که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن واردات انجام شده که فقط وفقط سود ناشی از آن به جیب دلالان می رودو حضور دلالان و واسطه ها آینده برنج کشور را با مخاطره روبرو می کند

دکتر یزدان پناه ادامه داد: یکی از اصلی ترین درخواست های تولید کنندگان این است که دولت اجازه واردات بیش از سقف نیاز کشور به برنج را ندهد، چرا که برای سال 99 سال کشاورزی خوبی داریم و پیش بینی ها از افزایش تولید این محصول است. الان نزدیک به یک میلیون تن برنج تولید شده در انبارهای ما مانده است. بنابراین امسال به نظر می رسد واردات هیچگونه توجیهی نداشته باشد. با توجه به نیاز کشور به ارز و وجود برنج کافی در کشور، امیدواریم این مهم هم مورد توجه قرار گیرد چرا که بازار 80 میلیونی داخلی را در مرحله  نخست باید از تولیدات داخلی تامین کنیم و بازار نباید از دست تولید کنندگان ما به ویژه در حوزه تولید خارج شود.

"قدردانی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران از مدافعان سلامت"

دکتریزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران درپایان، از حافظان سلامت که در9 ماهه گذشته شبانه روزدر خط مقدم جبهه سلامت شهروندان ازخودگذشتگی داشتند، تشکر، حق شناسی و ابرازامیدواری کرد، با همت و همراهی جدی مردم بیش ازگذشته در امرپیشگیری، هرچه زودتر شاهد ریشه کن شدن بیماری کرونا از جامعه باشیم.

" فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به عنوان رزمندگان خط مقدم اقتصادی "

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران دربخش دیگری با اشاره به اینکه درکنار حضور متعهدانه مدافعان سلامت، فعالان حوزه اقتصادی کشور نیز درخط مقدم جبهه اقتصادی در شرایط تحریم و کرونا با تمام مشکلات همچنان درخط مقدم تلاش هستند، گفت: امروزکشورهایی که دایه پیشروبودن در اقتصاد جهانی و انسان دوستی دارند، اکنون شاهد بی تفاوتی نسبت به مشکلات مردم کشورشان در شرایط کرونایی هستیم، درحالی که در ایران با وجود پایداری چندماهه کرونا، تحریم های ظالمانه و کم کاری های برخی مسئولان در وظایفشان، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به عنوان رزمندگان خط مقدم اقتصادی با وجود همه فشارها و سختی ها همچنان سنگر را حفظ نموده و جانانه در راستای اعتلای کشور ایستادگی می کنند .

**درچشم انداز توسعه ای این مرکز به تناسب درحال راه اندازی است

لازم بذکراست؛ مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران که به همت اعضای هیئت مدیره و نیز سهامداران آن، فاز نخست آن سال گذشته با حضور معاون اول رییس جمهوری افتتاح و برخی طرح های پیش بینی شده نیز درچشم انداز توسعه ای این مرکز به تناسب درحال راه اندازی است و توانسته بارقه های امید و آینده کشاورزان سخت کوش منطقه برای حفظ بستر تولید و تلاش در راستای خودکفایی این محصول استراتژیک درکشور را روشن کند.

مرکزبین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با سرمایه گذاری کامل بخش خصوصی در زمینی به مساحت 17 هکتار با بیش از50 هزار متر مربع زیربنا که شامل 435 واحد تجاری، صنعتی وکارخانه سورت، بسته بندی و آزمایشگاه مرجع و تخصصی برنج می باشد، در شهرستان آمل تاسیس شده و رسالت اصلی آن سازماندهی، توزیع و صادرات برنج با در نظر گرفتن منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان این کالای استراتژیک بوده و با امکانات لجستیکی، آزمایشگاهی از مراکز عمده تجارت برنج در ایران و کشورهای همسایه است.