علی‌محمد رمضانی بابیان اینکه امسال با توجه به شرایط آب و هوایی، اراضی کشاورزی مناسب و توزیع به موقع بذر برنج، 214 هزار و 326 هکتار اراضی کشاورزی استان به کشت برنج اختصاص پیدا کرد و برداشت‌ها پایان یافته است، گفت: 95 درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه و 5 درصد برداشت سنتی بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته برداشت مکانیزه 7 درصد رشد داشته است.

کمال آنلاین  / علی‌محمد رمضانی بابیان اینکه امسال با توجه به شرایط آب و هوایی، اراضی کشاورزی مناسب و توزیع به موقع بذر برنج، 214 هزار و 326 هکتار اراضی کشاورزی استان به کشت برنج اختصاص پیدا کرد و برداشت‌ها پایان یافته است، گفت: 95 درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه و 5 درصد برداشت سنتی بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته برداشت مکانیزه 7 درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: سال گذشته برداشت مکانیزه 195 هزار هکتار بود که امسال به 202 هزار و 300 هکتار افزایش یافت.

رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: سال گذشته برداشت سنتی برنج 19 هزار هکتار بود که امسال برداشت سنتی مزارع برنج به 10 هزار و 673 هکتار کاهش یافت.

رمضانی اضافه کرد: سال گذشته یک میلیون و 186 هزار و 758 تن شلتوک در کشت اول تولید شد که امسال به 261 هزار تن افزایش یافت.

وی با بیان اینکه سال گذشته 712 هزار تن برنج سفید تولید شد که امسال تنها در کشت اول 800 هزار تن برنج سفید در مازندران تولید خواهد شد، ادامه داد: سطح زیرکشت ارقام محلی 167 هزار و 624 هکتار و سطح زیرکشت ارقام پرمحصول 46 هزار و 700 هکتار است.

رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سال آینده سطح زیرکشت برنج ارقام پرمحصول به 100 هزار هکتار خواهد رسید.

رمضانی بیان کرد: سال زراعی 99 پرورش رتون حدود 54 هزار و 342 هکتار و نشاء مجدد 55 هزار و 637 هکتار است و امسال به کشاورزان اعلام شد به دلیل سرد بودن پاییز، کشت محصول بیشتر به سمت پرورش رتون سوق پیدا کند که اقبال خوبی از سوی کشاورزان صورت گرفت و 10 هزار هکتار نسبت به سال قبل افزایش سطح زیرکشت پرورش رتون در استان داشتیم.

وی اظهار کرد: کشاورزان مدیریت مزرعه را در کشت اول، پرورش تون و نشاء مجدد بخوبی انجام دادند و محلول پاشی برگی را به خوبی استفاده کردند و کودهای زیستی و محرک رشد را انجام دادند و نشان دهنده این است کشاورزان به نکات فنی کشاورزی توجه لازم داشته باشند.

رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: توصیه ما به کشاورزان این است برای نشاء مجدد از ارقام طارم هاشمی و بی‌نام استفاده کنند.

این مسؤول به کشاورزان توصیه کرد: کشاورزان شرق و غرب استان با توجه به شرایط آب و هوایی که داریم برای پرورش رتون محلول پاشی برگی پتاسیم بالا را برای افزایش مقاومت گیاه و تنش‌های محیطی انجام دهند