حجت الاسلام بهرامی : در این شهرستان ۹۸ بقعه و امام زاده وجود دارد که دو امام زاده ابراهیم و عبداله شاخص کشوری هستند.

 

حجت‌الاسلام محمد هادی بهرامی رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان آمل درگفتگوی اختصاصی با کمال آنلاین بمناسبت هفته وقف گفت : وقف یکی از سنت‌ های نیک و راهکارهای دین اسلام برای رفع فاصله طبقاتی در جامعه است که به کمک آن می‌توان بسیاری از مشکلات اجتماعی و معیشتی مردم را در جامعه حل‌ و فصل کرد.

وی ادامه داد: در آمل هزار و ۲۶۸ موقوفه اعم از مساجد، تکایا، دارالقرآن، حوزه‌های علمیه و حسینیه‌ داریم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه آمل با بیان اینکه از این موقوفه ها ۵۰۸ مورد تجاری و بنا است که ۱۷ هزار و ۴۶۶ رقبه متصرفی در اختیار اوقاف و ۱۹ هزار ۷۵۰ رقبه غیرمتصرفی، دارای متولی و براساس حفظ اعمال آن داریم.

حجت الاسلام بهرامی با بیان اینکه با وجود رقبه ها و موقوفات در این شهرستان نشان از دینداری مردم آمل دارد تا بعد از ساری و بابل بعنوان سومین شهرستان استان قرار گیرد، عنوان کرد: در این شهرستان ۹۸ بقعه و امام زاده وجود دارد که دو امام زاده ابراهیم و عبداله شاخص کشوری هستند.

رئیس اوقاف آمل با اشاره به فعالیت حوزه فرهنگی مهمترین اصل آگاهی بخشی مردم بر بکارگیری و نحوه موقوفات از سوی این نهاد بیان و مطرح کرد: اوقاف بر مبنی نیت مردم به مدیریت موقوفات می‌پردازد و نمی‌تواند خارج از مباحث قانونی و شرعی به خرج موقوفات مردم بپردازد.

وی درخصوص اجرای نیات واقف گفت: کمک به مستمندان و خیرات 15میلیارد و470 میلیون ریال، هزینه های حوزه علمیه 3 میلیارد و811 میلیون ریال، اجرای نیات ششگانه مذهبی موقوفات 35 میلیارد و 700 میلیون ریال، هزینه های مساجد 7 میلیارد و 748 میلیون ریال، هزینه های عمرانی بقاع متبرکه 48 میلیارد و 203 میلیون ریال، هزینه های مدیریتی بقاع متبرکه 12میلیارد و 399میلیون ریال، هزینه های فرهنگی و قرآنی بقاع فرهنگی 7 میلیارد و 260میلیون ریال و هزینه های توسعه و سرمایه گذاری 18میلیارد و 530 میلیون ریال هزینه شده است.

رئیس اداره اوقاف آمل به اجرای برنامه ها در حوزه عمرانی اشاره کرد و گفت: اجرای پروژه روشنائی امام زاده ابراهیم، پروژه کاشیکاری بقعه ناصر الحق، پروژه مقرنس کاری امام زاده عبداله، تکمیل پروژه پاساژ امام رضا و پروژه شبستان امام زاده قاسم قجر محله مطالبی را عنوان داشت.

بهرامی درخصوص گرفتن اسناد ثبتی برای موقوفات عنوان داشت: تعداد اسناد اخذ شده 64 سند ( 30 سند اولیه و25 سند تبدیلی) مساحت اسناد اخذ شده 15128285 متر مربع و تعداد رقبات اسناد اخذ شده 1545 رقبه می باشد.

وی به برنامه های هفته وقف در آمل اشاره کرد و گفت: هفته وقف از تاریخ 24 مهر در آمل با اجرای برنامه هایی از قبیل توزیع 1000بسته مهر تحصیلی و1000بسته معیشتی، عطر افشانی مزارشهدا و میثاق با شهدا، برگزاری مراسم رحلت حضرت رسول و شهادت امام حسن مجتبی در بقاع شاخص، سخنرانی رئیس اداره اوقاف قبل از خطبه های نماز جمعه آمل همراه با توزیع بسته های بهداشتی، مراسم شهادات حضرت امام رضا در بقاع شاخص، دیدار با فرماندار و ارائه گزارش عملکرد، همایش استانی تجلیل از متولیان و بازدید از پارک علم وفن آوری که بعداز 18 سال به نتیجه رسید و حدود 36 شرکت دانش بنیان در مرکز رشد مستقر شدند، افتتاح پروژه عذرا خاکپور بعداز از 12 سال در سه طبقه واحد مسکونی، رونمایی از 2 نرم افزار جامع بقاع و سامانه ساماندهی قبور امام زاده ابراهیم برای اولین بار در سطح مازندران، دیدار با اصناف و بازاریان شهرستان، دیدار با مدافعین و نیروهای جهادی حوزه سلامت، ویزیت رایگان توسط پزشکان حوزه سلامت و برپائی محفل انسی با قرآن برگزار می شود.

وی درخصوص فعالیت اداره اوقاف در حوزه فرهنگی اجتماعی و قرآنی ادامه داد: برگزاری محفل انس با قرآن در بیمارستان امام خمینی، راه اندازی کارگاه دوخت ماسک در شبستان امام زاده ابراهیم، تهیه 35 جهیزیه عروس، برگزاری همایش بزرگداشت امام زادگان، برگزاری مسابقات قران کریم، توزیع بسته های معیشتی از محل موقوفات و... را برشمرد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل درخصوص برگزاری اولین جشنواره شهرستانی یادگارباقی گفت: این جشنواره در قالب خوشنویسی، عکاسی و رسانه برای اولین بار در شهر آمل برگزار خواهد شد که قصد داریم در سالهای آتی بصورت استانی و کشوری برگزار گردد.

بهرامی گفت: این جشنواره برای نخستین بار در مازندران به صورت شهرستانی برگزار تا آغازی برای رشد و بالندگی هنرمندان در زمینه وقف و اماکن متبرکه باشد.

وی با اشاره به نوآوری و بروز ایده‌های برتر توسط هنرمندان خوشنویسی و رسانه در دو بخش گزارش و تیتر و عکاسی با موضوع وقف و اماکن متبرکه، تصریح کرد: وقف سنت غنی و نیکو با نیت همدلی، کمک به همنوعان، همکاری و کمک به عموم مردم است که نیاز به احیا و ترویج بیشتر آن داریم واثرگذاری این مهم در قالب رسانه و هنر خیلی بیشتر از بیانات شفاهی و دیداری است.