حجت الاسلام محمد هادی بهرامی رئیس اداره اوقاف و امور خیرین شهرستان آمل درجمع خبرنگاران گفت: باید در عزاداری و مناسک دینی الزام به رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشیم که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز عید قربان بر این موضوع تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین  /حجت الاسلام محمد هادی بهرامی رئیس اداره اوقاف و امور خیرین شهرستان آمل درجمع خبرنگاران گفت: باید در عزاداری و مناسک دینی الزام به رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشیم که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز عید قربان بر این موضوع تأکید کردند.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در برگزاری مراسم ماه محرم، محور را دستورات ستاد ملی کرونا دانسته‌اند، گفت: ما از ابتدای شیوع کرونا مناسک دینی متعددی را پشت سر گذاشتیم که نمونه موفق آن مربوط به شب‌های قدر ماه مبارک رمضان است.

 وی با بیان اینکه قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا جز با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی محقق نمی‌شود، اظهار کرد: همه ما پای منابر و روضه‌های امام حسین (ع) بزرگ شده‌ایم ولی امسال با توجه به شرایط ویژه جامعه دقت در حفظ سلامت جامعه را پیش از گذشته داشته باشیم.

وی با بیان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه گذشته تاکنون محرم متفاوت را شاهد هستیم، افزود: تاکنون منتظر پروتکل و دستورالعمل بهداشتی محرم بودیم و تصمیمات شورای فرهنگ عمومی و ستاد پیشگیری کرونا بسیار مهم است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با اعلام اینکه این شهرستان دارای طوایف متعدد است که در برگزاری مراسم‌های محرم بسیار اثرگذارند، تصریح کرد: هیأت امنای مساجد زیر مجموعه اداره اوقاف و امور خیریه موظف به رعایت پروتکل هستند البته برخی اعضای هیأت امنای مساجد و اماکن متبرکه معتقدند که در محرم هیچ مراسمی نخواهیم داشت ولی برخی دیگر اعلام کردند که با جدیت مراسم‌ها را پیگیری می‌کنیم.

بهرامی با اشاره به اینکه در بحث معنویات باید فکری به حال غذای روح کنیم، ادامه داد: کرونا نه تنها افراد زیادی به کام مرگ برده است ولی افراد زیادی را به افسردگی وا داشت و مشکلات فراوان اقتصادی و روحی را منجر شد.

وی با اعلام اینکه در وقف اجرای نیت واقف مهم است، بیان کرد: برگزاری مراسم‌های عزاداری محرم با رعایت کامل شرایط بهداشتی و پروتکل بلامانع است، گفت: مراسم محرم باید در فضای باز مساجد، تکایا و حیاط امامزادگان با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به همراه زدن ماسک و دستکش برگزار شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه آمل با اشاره به اینکه هیأت امنا و مسؤولان مساجد و اماکن مذهبی موظف هستند قبل و بعد برگزاری مراسم ضدعفونی با مواد استاندارد را در فضای باز محل برگزاری مناسبت محرم انجام دهند.

این مسؤول با اعلام اینکه اطعام‌دهی و پذیرایی در محرم ممنوع است، گفت: علم‌گردانی و برگزاری مراسم دسته‌روی ممنوع شده و هر اقدامی که باعث ایجاد ازدحام و بروز جمعیت در خیابان‌ها و معابر شود ممنوع است.

بهرامی با اشاره به اینکه حتی برگزاری برخی مناسبت‌های خاص همانند مراسم شیرخوارگان برگزار نمی‌شود، ادامه داد: هزینه اطعام‌دهی محرم با تهیه سبد کالا بین خانواده‌های نیازمند و مستمند مناطق مختلف توزیع می‌شود.

وی افزود: برگزاری نماز جماعت بسیار محدود در کمترین زمان خواهد بود و به همراه آن مداحی و سخنرانی در کمتر از دو ساعت برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه دهیاران و شورای اسلامی در روستاها برای برگزاری مراسم محرم مکلف به همکاری با هیأت امنا با رعایت پروتکل بهداشتی هستند، گفت: در شهرستان آمل آستان 99 امامزاده وجود دارد که آستان 60 امامزاده با حضور زائران همراه بوده و 39 بقعه امامزاده با توجه به قرار داشتن در منطقه کوهستانی و صعب‌العبور با تعداد کم زائران همراه هستند.

در این مراسم پس از تجلیل از خبرنگاران؛ کارگاه دوخت ماسک در آستان مقدس امامزاده ابراهیم مورد بازدید قرار گرفت.