دکتر یزدان پناه در بخش دیگر با بیان اینکه مشکلات به وجود آمده از کرونایک طرف قضیه است، اظهار داشت: موردی که بیش از کرونا آسیب جدی رسانده، واردات بی رویه کالاها خصوصاً کالاهایی که نمونه داخلی دارند است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین / بازار تولید و تجارت ایران این روزها بیشتر از همیشه تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است. ویروسی که باعث خانه نشین شدن خیل عظیمی از فعالان بازار شده است. هر چند دولت برای جبران خسارت های ناشی از این بلای ناگهانی اعلام آمادگی کرده است اما بعد از واریز شدن مبلغ در نظر گرفته شده، مشخص شد که فاصله زیادی میان زیان های وارده و تسهیلات دولت وجود دارد.در چنین شرایطی بار اصلی رفع این دغدغه ها بر دوش پارلمان بخش خصوصی به عنوان متولی اصلی تجارت و تولید است.سید اسماعیل یزدان پناه رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مازندران است. وی طی چند سال اخیر که با همکاری تعدادی از فعالان بازار برنج مازندران، توانست مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران را در آمل راه اندازی و به بهره برداری برساند. حالا این مرکز به عنوان نگین تجارت این محصول مهم در منطقه به حساب می آید. در شرایط کنونی که دغدغه بزرگ کشاورزان، بحث کرونا و تاثیر آن بر بازار است، یزدان پناه از جایگاه ریاست کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی ورود کرده و اقدام به کالبد شکافی این معضلات کرده است.او  بر این اعتقاد است که میزان خسارات و تسهیلات تعیین شده از سوی دولت برای جبران خسارت های کرونا بر اقتصاد باید تناسب داشته باشد تا فعالان بازار و تولید کنندگان در این راستا دغدغه ای نداشته باشند. اکنون تنها سه درصد از تسهیلات دولت به متقاضیان محقق شده است. از طرفی بروکراسی دست و پا گیر بانک ها  که حتی در شرایط عادی نیز باعث اذیت شدن متقاضیان می شود. حالا که شرایط ویژه است و اوضاع حساس، لازم است آنها نیز با توجه به وضعیت به وجود آمده، از سخت گیری های خود بکاهند.

یزدان پناه بر ضرورت توجه بیشتر دولت به کسب و کارهای متضرر در کرونا و تناسب اعطای تسهیلات با نوع فعالیت آن ها، تأکید کرد و گفت که امیدواریم با همکاری و یکدلی اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، استانداری و بانک های مازندران، شرایط خوبی را برای رونق کسب و کار در استان ایجاد کنیم.

به گفته وی، واحدها و کسب و کارهای زیادی به واسطه شیوع کرونا خسارت دیده اند که در بعضی از کسب و کارها شدت آن بیشتر و در بعضی از مشاغل شدت آن کمتر است. باتوجه به اینکه بخش مهمی از فعالیت های مازندران در حوزه کشاورزی مثل تولید برنج، بخش محصولات گلخانه ای، مزارع مرغ مادر، مزارع مرغ گوشتی، مشاغل خانگی، صنایع تبدیلی، زنبورداری و دامپروری و...است، خسارت های زیادی را دیده اند.باید تمام این آسیب ها به خوبی شناسایی شوند وبرای رفع آن ها اولویت بندی صورت گیرد. امیدواریم با همکاری همه مسئولین خصوصاً استاندار محترم، اتاق بازرگانی، اصناف و...بتوانیم  از این مرحله بحرانی عبور کنیم.

وی در ادامه گفت:اگر قرار باشد به میزان تسهیلاتی که به فعالین اقتصادی اختصاص داده شده  اشاره کنیم، می بینیم که تنها 6 درصد از تسهیلات بانکی به کسب و کارهای کوچک اختصاص داده شده است .

 

**تسهیلات فعالان اقتصادی بخش سلامت را هم لحاظ کنید

دکتر یزدان پناه در بخش دیگر با بیان اینکه مشکلات به وجود آمده از کرونایک طرف قضیه است، اظهار داشت: موردی که بیش از کرونا آسیب جدی رسانده، واردات بی رویه کالاها خصوصاً کالاهایی که نمونه داخلی دارند است. مثلا در بحث برنج در سال گذشته تنها 400 هزارتن نیاز به واردات داشتیم اما وارد کنندگان بیش از 1600 تن به دلیل جذابیت دلار 4200 تومانی، واردات انجام دادند. با ادامه این روند خسارت زیادی را بر کسب و کارهای داخلی  و بخش تولید در سالی که توسط مقام معظم رهبری  سال جهش تولید نامگذاری کرده اند، تحمیل می کند. دراین مورد پیشنهاد مشخص بنده به دولت این است که هر نوع کالایی چه کشاورزی و چه صنعتی که تولید داخلی دارند، وارداتش را ممنوع کنند یا با تعیین عوارض سنگین جلوی واردات بی رویه آن ها را بگیرند. امیدوارم این پیشنهاد در دولت مطرح شود تا مشکلات در این حوزه کمتر گردد.

وی افزود: تلاش دیگری که دراین باره صورت گرفت این بود که با مصوبه  شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان ارزدولتی برای واردات برنج توسط دولت حذف شد. البته این به تنهایی کافی نیست باید واردات برنج رصد شود که با همان ارز دولتی به بازار عرضه شود ولی متاسفانه با رشد 4 الی 5 برابری به دست مصرف کننده می رسد. با توجه به حجم واردات برنج در سال گذشته و رسوب آن در انبارها به نظر می رسد در سال جاری نیازی به واردات برنج نداریم.

یزدان پناه ادامه داد: مژده ای که می توانیم به کشاورزان بدهیم این است که تمهیداتی شده است تا با همکاری جهاد کشاورزی استان در سال زراعی جدید  بورس کالای کشاورزی برنج در حال نهایی شدن است که در سامانه بورس کالا قابلیت خرید و فروش برنج فراهم می شود  و کشاورزان عزیز می توانند برنج های خود را از طریق پایانه صادرات برنج و بورس پس از کارشناسی به فروش برساند ضمنا سالن معاملات برنج نیز راه اندازی خواهد شد  که دراین بخش انواع برنج  از قبیل پر محصول و کیفی پس از کارشناسی با قیمت رقابتی عرضه می شود که این امر با حذف واسطه ها به نفع کشاورزان ومصرف کنند گان است.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما  مبنی بر کمک های انسان دوستانه در جهت یاری رساندن به مردم و حوزه سلامت در پی شیوع کرونا توسط مجموعه پایانه بین المللی صادرات برنج ایران گفت: این مجموعه همیشه در کنار مردم بوده و در وقت بحران در حد توان پای کار بوده است. با همت سهامداران مجموعه مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران که همواره این قبیل کارها را یک وظیفه اجتماعی برای خود می داند به دنبال دستور مقام معظم رهبری در ارتباط با کمک مومنانه، یک دستگاه تنفسی به ارزش 5/1 میلیارد ریال و  مواد ضد عفونی کننده به ارزش یک میلیارد ریال خریداری و به بخش های مربوطه تحویل داده شد.

یزدان پناه در پایان ضمن قدردانی از زحمات تمام مسئولان گروههای جهادی و...که تلاش های میدانی و شبانه روزی برای رفع مشکلات در این روزهای سخت دارند، خصوصاً از زحمات مدافعان سلامت که این روزها با تمام توانشان پای کار آمده اند، سپاسگزاری کرده و گفت: امیدوارم به یاری نگین درخشان کشورعزیزایران، حضرت امام رضا(ع) از این بحران عبور کرده و مردم عزیزمان به آرامش قبل از کرونا باز گردند.