رییس شورای اسلامی شهر آمل : در آئین نامه مالی اگر بحث افزایش بودجه مطرح است باید میانگین ۵ سال گذشته لحاظ گردد و در بحث افزایش بودجه شهرداری اگر بر اساس میانگین افزایشی که شهرداری در طی ۵ سال گذشته داشته است محاسبه گردد این رقم نخواهد بود .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ خسرو ابراهیم زاده رییس شورای اسلامی شهر آمل در جلسه بررسی بودجه سال 99 شهرداری آمل ضمن تبریک روز ارتش گفت : در اولین روزهای پیروزی انقلاب در بهمن ماه  وقتی اعلام حمایت از انقلاب کردند، ارتش، حامی و همراه مردم شد و قدم هایی که برداشتند بر کسی پوشده نیست و حضور ارتش و سپاه در کنار هم برای آبادانی و حتی در شرایط بحرانی همه و همه نشان از اقتدار و ابهت این عزیزان است .

رییس شورای اسلامی شهر آمل با بیان اینکه امروز چهارمین جلسه بررسی بودجه است و شهرداری بایستی از بودجه ۲۹۰ میلیارد تومانی که پیشنهاد داده دفاع کند افزود : در آئین نامه مالی اگر بحث افزایش بودجه مطرح است باید میانگین ۵ سال گذشته لحاظ گردد و در بحث افزایش بودجه شهرداری اگر بر اساس میانگین افزایشی که شهرداری در طی ۵ سال گذشته داشته است محاسبه گردد این رقم نخواهد بود .

**شرایط و اوضاع اقتصادی و کرونایی که دامنگیر ما شده است تحقق این بودجه مشکل است

وی با اشاره به اینکه با این شرایط و اوضاع اقتصادی و کرونایی که دامنگیر ما شده است تحقق این بودجه مشکل است ادامه داد : اعتقاد بر این است اگر بحث ممیزی املاک انجام شود و عزم بدنه شهرداری هم بر این موضوع باشد می توان مطالبات روی زمین مانده شهرداری را بدست آورده و به این بودجه برسیم .

ابراهیم زاده تصریح کرد : عملا بایستی بودجه ۲۹۰ میلیارد تومانی را کنار بگذاریم، شهرداری پروژه ها را تعریف کند تا اگر اعتبار ملی جذب شد بتوانیم با داشتن ردیف بودجه و سرفصل عمرانی این اعتبار را هزینه کنیم .

**پروژه ها پادار شود و اولویت آنها فقط برای اجرای پروژه ها باشد .

وی با بیان اینکه توجیه اقتصادی را باید در عمل و اجرا ببینیم خاطرنشان کرد : اگر ۲۰۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری هم در سال ۹۹ محقق شود با احتساب هزینه های جاری و هزینه فضای سبز و پسماند که بر اساس آئین نامه مالی جزو هزینه های عمرانی است حدود ۱۶۵ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه می شود و آنچه که برای کل پروژه های شهر اعم از پیاده روسازی، زیباسازی، آسفالت، تملک، افتتاح، اجرا، مرمت، همه و همه باقی می ماند حدود ۲۵ الی ۳۰ میلیارد تومان می باشد و عملا هیچ کار عمرانی نمی توانیم انجام بدهیم و اگر بحث سرفصل های ۱۰۰ میلیاردی که شامل دریافت وام، اعتبارات دولتی و فروش اموال شهرداری را بخواهیم انجام بدهیم خواست بنده و همکارانم این است که پروژه ها پادار شود و اولویت آنها فقط برای اجرای پروژه ها باشد .

رییس شورای اسلامی شهر آمل ادامه داد : بحثی که وجود دارد این است که آیا شهرداری سیاست و تدبیری در بحث هزینه ها دارد یا خیر؟ با صحبت های هر یک از ما و قطعا قول هایی که ما و شهردار می دهیم انتظارات مردم بالا می رود و اگر کاری انجام نشود قطعا پیامدهایی هم دارد .

وی افزود : ما باید صادقانه صحبت کنیم، اگر شهرداری بخواهد سالی ۱۰ میلیارد تومان برای بلوار امام رضا (ع) هزینه کند قطعا کاری نمی توان انجام داد بلکه باید طرحی پیاده نمود و پای کار بود تا تملک مغازه ها انجام شود و خواسته به حق مردم را داشته باشیم .

ابراهیم زاده تصریح کرد : با تشکیل کمیته تعریض که اعضای شورا ، معاونین شهردار و حقوقی شهرداری در این کمیته هستند با بزرگان و معتمدینی که در مسیر تعریض بلوارهای امام رضا (ع)، شهید قاسمی و وجود دارند نشست ها و جلساتی برگزار گردد تا بتوان با مشارکت مردم این کار را اجرایی نمود .

**همه این دغدغه را دارند که بتوانند شهر را ساماندهی کنند،

غلامحسین شفیع زاده نائب رییس شورای اسلامی شهر آمل گفت : همه دغدغه خدمت دارند، همه این دغدغه را دارند که بتوانند شهر را ساماندهی کنند، هم در حوزه زیباسازی و هم اجرای پروژه ها و بازگشایی خیابان های جدید و این محقق نخواهد شد مگر با همدلی، همراهی، صفا و صمیمیت اعضای ۹ نفره شورا، شهردار، معاونین شهردار و مدیران شهری .

وی با بیان اینکه باید بودجه را عادلانه ببندیم افزود : تمامی اعضای شورا بر توزیع متوازن بودجه مدیریت شهری تاکید دارند و تمامی جلسات بررسی بودجه و مباحث به صورت کارشناسی و در راستای صرفه و صلاح مردم انجام می شود .

**بودجه را عقلانی و واقع بینانه ببندیم کاملا موافقم

جهانگیر آذری منشی دوم شورای اسلامی شهر آمل بیان داشت : بنده با این موضوع که بایستی بودجه را عقلانی و واقع بینانه ببندیم کاملا موافقم، اگر در ادامه مسیر خدمت به شهروندان در زمینه های مختلف تولید درآمد و همچنین اخذ وام های اعتباری اگر توانستیم درآمدمان را بالاتر ببریم طبیعتا شهرداری می تواند اصلاح بودجه جدید بیاورد و موافقت شود .

وی تصریح کرد : از محل تفکیک زمین هایی که در اطراف شهر هستند ۴۳ درصد سهم شهرداری اعم از شوارع و خدمات رایگان است، اگر جلوی این کار گرفته شود بر اثر گذشت زمان توسعه شهر انجام خواهد شد و بدلیل اینکه تفکیک قانونی انجام نشده خیابان ها همه ۶ و ۸ متری هستند در صورتی که اگر بر اساس اصول شهرسازی تفکیک و ساخته می شد خیابان ۲۰ متری، ۱۶ متری و بیشتر و بیشتر هم داشیم و اگر این روند ایجاد شود در خیابان هراز با پدیده حاشیه نشینی و مشکل مواجه می شویم .

فرزین محمودی پاتی در این جلسه اظهار کرد: پروژه های امسال وابسته به مجموعه شرایط و اوضاعی است که دنیا را درگیر خود کرده، طبیعا احتمال به چالش کشیدن شهرداری ها نیز خواهد بود.

**باز کردن معابر زیرساخت محسوب نمی شود

وی با بیان اینکه باز کردن معابر زیرساخت محسوب نمی شود، عنوان کرد: باز کردن معابر کار زیربنایی نیست، برخی آن را زیرساخت می دانند که کارشناسی نخواهد بود.

عضو شورای شهر آمل تصریح کرد: در حوزه زیباشناختی وارد نشدیم، در برخی از قسمتهای شهر از لحاظ زیبایی فاجعه است، می توان حتی با نورپردازی، که عنصر ساده ای است روح شهر را عوض کنیم.

پاتی وضعیت خیابان امام رضا‌(ع)‌ را نماد ضعف مدیریی خواند و یادآور شد: سال گذشته با بررسی های که در سازمان بازآفرینی برآورد کردیم،4 هزارو 850 متر مکعب در بخش یگانه تا رحیمی بررسی شد که  170 میلیارد تومان خواهد بود، ایا توان پرداخت آن را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: پیشنهاد می کنم، مدیریت تغییر را به وجود بیاوریم، در حوزه تملکی از فرصت ها استفاده کنیم و در حوزه گردشگری ورود بیشتری داشته باشیم.

**در تعریض پروژه ها مدیریت کنیم تا نتیجه مطلوبی داشته باشیم.

فرشید لیتکوهی درباره بودجه شهرداری امسال، خاطرنشان کرد: با گذشت زمان درامد شهرداری با هزینه ها به یک میزان نخواهد بود، مثلا 25 درصد تعرفه ها را بالا می بریم، اما قیمت های دیگر بیشتر بالا می رود، به همین خاطر همیشه عقب هستیم و باید در تعریض پروژه ها مدیریت کنیم تا نتیجه مطلوبی داشته باشیم.

وی بخشی از درآمد شهرداری را با صدور پروانه ساختمانی خواند و افزود:هزینه نگهداری و توسعه شهر را نمی توانیم متوقف کنیم، چرا که شهرداری به صدرو پروانه ساختمانی و در کنارش ماده صد و ماده پنج درآمد کسب می کند، اگر توسعه دادیم خیابانی را باز کردیم، و ورودی نداشتیم، قطعا تصمیم ما درست نبود و اولویت خوبی انتخاب نکردیم، البته بسیاری از پروژه ها آورده رفاحی برای شهروندان دارد.

سخنگوی شورای آمل تصریح کرد: باید دارایی های شهرداری را بررسی کنیم و با متقاعد کردن شهروندان در حوزه تعریض و تملک مدیریت کرد، البته نحوه تعریف پروژه ها و توسعه شهری بسیار مهم است.

**اگر ما می خواهیم کاری انجام دهیم باید برای رفاه مردم باشد

سید حمید هاشمی شهردار آمل نیز در این جلسه بیان داشت : به این دلیل بحث وام را پیش کشیدیم که باری بر دوش مردم نگذاریم و این مبلغ را در چند سال با تنفسی که دارد پخش کنیم و این بحرانی که برای همه و کل دنیا وجود دارد اگر ما می خواهیم کاری انجام دهیم باید برای رفاه مردم باشد و قطعا این وام را فقط در ردیف پروژه ها ببینیم .

وی با بیان اینکه الحمدالله در پایان سال گذشته با تلاش پرسنل شهرداری وضعیت درآمدی خوبی داشتیم افزود : ما باید با کمک مردم و خرد جمعی از دل بحران ها فرصت ایجاد کنیم، اگر خرد جمعی نباشد کاری پیش نمی رود .

شهردار آمل افزود : باید چندین پروژه را بر اساس اولویت تعریف کنیم و بر اساس آن جلو برویم و در این راه به کمک و حمایت شورا نیازمندیم .

وی تصریح کرد : با توجه به توانی که از مجموعه شهرداری سراغ دارم اگر ممیزی را انجام دهیم نه با هدف افزایش عوارض بلکه با شناخت یکسری مجموعه های تجاری که کسب درآمد دارند ولی هیچ سابقه ای در شهرداری ندارند با شناسایی و دریافت حق و حقوق شهرداری می توان درآمد شهرداری را افزایش داد .