مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت، ردیابی 1041 هكتار از باغ های مركبات و سیاه ریشه در 18 ایستگاه پیش آگاهی وتعداد کلاسهای آموزشی 35مورد،پدافند غیر عامل 6 مورد،رزمایش 2مورد،سطح طعمه پاشی 166 هکتار،و سطح ایستگاه پیش آگاهی 75هکتارانجام شده است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال انلاین ؛ سید حسین اسلامی افزود: خسارت‌های ناشی از آفت مگس مدیترانه ای در در باغ‌های مرکبات حوزه جلگه و دشت و درختان سیاه ریشه در مناطق کوهستانی بخش لاریجان وامامزاده عبداله آمل بوده است.

وی ادامه داد، به منظور ردیابی، شناسایی و مبارزه با این آفت در باغ‌های مرکبات شهرستان آمل، ایستگاه‌های ردیابی با استفاده از تله سراتراپ و فرمونی، قرص سراتینکس و چسب زرد ایجاد شده است.

مدیرجهاد کشاورزی آمل اضافه کرد، علاوه بر این در ۱۸ ایستگاه پیش آگاهی و۳۵ مورد تعداد کلاس‌های آموزشی و رزمایش‌های عمومی مقابله با این آفت برگزار و اقدام‌های پیشگیری مناسبی در راستای کنترل آفت انجام شده است.

اسلامی، طعمه پاشی تنه و سرشاخه درختان آلوده، نصب تله‌های جلب کننده فرمون یا قرص سراتینکس در سمت آفتاب گیر درختان، چسب زرد، معدوم کردن میوه‌های آفت زده و مدفون کردن میوه‌های آلوده در عمق ۵۰ سانتی متری خاک را از دیگر راهکارهای کنترل این آفت درسطح این شهرستان بیان کرد.

وی ادامه داد: مگس بالغ معمولاً در پشت برگ یا سطح زیرین میوه استراحت می‌کند و در شرایط عادی پرواز مگس کوتاه بوده و اغلب در سطح میوه‌های مجاور خسارت وارد می‌کند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی آمل، آفت مگس مدیترانه اگر در معرض باد شدید قرار گیرد تا مسافت یک تا دو کیلومتری و حتی بیشتر از محل اولیه خود می‌تواند پرواز کند.

اسلامی، با اشاره به اهمیت برداشت تمامی میوه‌ها مانند نارنگی، پرتقال، لیمو، نارنج، خرمالو و ازگیل قبل از فصل زمستان از سطح باغ، تصریح کرد: باغداران از نقل و انتقال میوه‌های آفت‌زده جلوگیری و نسبت به انجام مبارزه زراعی در فصل سرما و پابیل کردن سایه‌انداز درختان برای از بین بردن شفیره‌های آفت اقدام کنند.

سالانه از سطح حدود ۴ هزار هکتار باغ مرکبات در شهرستان آمل، بیش از ۶۵ هزار تن میوه برداشت می‌شود.