آثار و بناهای تاریخی هر کشوری به عنوان پیشینیه فرهنگ و هنر و تاریخ آن کشور به حساب می آیند که حفاظت از آن از اهمیت ویژه و مهمی برخوردار است و ضرورت دارد متولیان امر برنامه ریزی دقیق و سازمان دهی شده ای همراه با اقدام عملی شایسته در این خصوص داشته باشند.

 

آثار و بناهای تاریخی هر کشوری به عنوان پیشینیه فرهنگ و هنر و تاریخ آن کشور به حساب می آیند که حفاظت از آن از اهمیت ویژه و مهمی برخوردار است و ضرورت دارد متولیان امر برنامه ریزی دقیق و سازمان دهی شده ای همراه با اقدام عملی شایسته در این خصوص داشته باشند.

حفظ آثار و بناهای تاریخی باید به عنوان یک دغدغه تبدیل شود و مدیران امر از کم توجهی و غفلت نسبت به این بناها خودداری نمایند تا برای نسل آینده و فرزندان این سرزمین حفظ گردد.

امروز شاهد هستیم به جای اینکه در برخی از شهرها برای حفاظت از بناهای تاریخی تلاش شود و زمینه استفاده و حضور آحاد مردم از این آثار کهن فراهم گردد و تبدیل به فرهنگسراها و موزه ها شود، از کاربری اصلی خود دارد خارج می گردد.

در این روزها خبری ناراحت کننده به دستمان رسید که قرار است خانه تاریخی منوچهری شهر آمل تبدیل به واحد پذیرایی شود که انتشار این خبر با واکنش های بسیاری روبرو بوده است.

در نخستین واکنش، اهالی نیاکی محله آمل با امضای طوماری مراتب اعتراض و انتقاد خود را از این تصمیم غیر کارشناسی اعلام نمودند و در بخشی از آن بیان نمودند: تبدیل خانه منوچهری آمل که همچون نگینی در میان این محله قرار گرفته است به واحد پذیرایی، علاوه بر تهدید شئونات تاریخی و فرهنگی این اثر، تعادل ترافیکی، آرامش و ثبات محله را نیز به مخاطره خواهد انداخت و از همه مهمتر حراست از شئونات فرهنگی، تاریخی و معماری عمارت منوچهری در واگذاری این اثر به سرمایه گذار و تبدیل آن به واحد پذیرایی تجدیدنظر و در صورت امکان بنای یادشده به مرکزی فرهنگی با دامنه پوشش محله ای تبدیل گردد.

در اقدامی دیگر رییس شورای اسلامی شهر آمل در نامه ای خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران آورده است: با اهمیت موضوع برای اعضای شورای شهر مبنی بر حفظ میراث فرهنگی تاریخی شهر آمل و اعتراض شهروندان محترم، این شورا آمادگی خرید عرصه و اعیان این بنای قدیمی و میراثی را اعلام می دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در واکنشی گفت: اجازه هیچ دست درازی به اماکن تاریخی نمی دهیم و خانه تاریخی منوچهری آمل به سنت سرا تبدیل نخواهد شد و موضوع بررسی می شود که بازدیدی از این مکان هم داشتند.

سیف ا… فرزانه مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ضمن قدردانی از پیگیری ها و اهمیت اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار آمل در خصوص حفظ بناهای قدیمی و میراث فرهنگی تاریخی شهر آمل گفت: در استان مازندران اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار آمل بیشترین اهمیت و دغدغه بناهای تاریخی و میراثی را دارند و باید دست به دست هم دهیم و با همکاری یکدیگر طی تفاهم نامه ای این بنای قدیمی و تاریخی را به یک مرکز فرهنگی تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه این آثار هویت تاریخی مردم این شهر است و به هیچ وجه اجازه دست درازی به میراث فرهنگی و تاریخی را نخواهیم داد افزود: اعتقادم داریم شهر آمل شهری تاریخی است و با همکاری هم می توانیم بناهای تاریخی و قدیمی شهر را مرمت، بازسازی و احیا کرده و به مراکز فرهنگی تبدیل کنیم.

اگر امروز به فکر آثار و بناهای تاریخی شهرمان نباشیم، حسرت آینده دیگر فایده ای نخواهد داشت که ضرورت دارد فکر چاره ای نماییم و از اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسی و برخلاف خواسته عمومی مردم خودداری کنیم.

نیاز می رود قدر آثار و اماکن تاریخی را بدانیم که حراست و حفاظت از آن وظیفه ای همگانی است و باید دست در دست هم داده و برای حفظ این سرمایه های گرانقدر تلاش شایسته ای انجام دهیم.