دکتر محسن آسوری درجمع مدیران و معاونان ادارات کل حفاظ محیط زیست استانهای شمالی( اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان وسمنان در محل پژوهشکده انیستیو پاستور آمل افزود: متاسفانه درصد بالای حیوان گزیدگی به خصوص گونه های وحشی و جنگلی به انسان در استانهای شمالی با توجه به گونه های متعدد آن در طول سال زیاد است که در برخی موارد حتی باعث مرگ افراد نیز شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛  دکتر محسن آسوری درجمع مدیران و معاونان ادارات کل حفاظ محیط زیست استانهای شمالی( اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان وسمنان در محل پژوهشکده انیستیو پاستور آمل افزود: متاسفانه درصد بالای حیوان گزیدگی به خصوص گونه های وحشی و جنگلی به انسان در استانهای شمالی با توجه به گونه های متعدد آن در طول سال زیاد است که در برخی موارد حتی باعث مرگ افراد نیز شده است.

وی افزود: در سال جاری چندین نمونه بیماری هاری در گرگ، شغال و چند گونه حیوانات وحشی در حوزه زیستی استانهای شمالی کشور به پژوهشکده پاستور ارسال و پس از بررسی نمونه ها، مثبت شده بود.

وی اضافه کرد: برخی از این وحوش، متاسفانه ارتباط با برخی گونه های اهلی منطقه نیز دارند و احتمال انتقال بیماری هاری که از راه گزش در انسان وجود دارد، خطرآفرین است.

رییس پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور ادامه داد: باید با همکاری اداره های کل حفاظیت محیط زیست و نیز دامپزشکی استانهای شمالی کشور نبست به اهمیت بیماری هاری و برخی بیماریهای انتقالی که مشترک میان انسان و دام است، از سوی کارشناسان این اداره های کل با همکاری مراکز عملی جدی تر گرفته شود.

دکتر آسوری با بیان اینکه متاسفانه اطلاعات دقیقی درخصوص بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان بویژه حیوانات وحشی در سطح استانهای شمالی وجود ندارد، اضافه کرد: در عین حال پژوهشکده انستیتو پاستور شعبه آمل، با امضای تفاهم نامه ای در حوزه های آموزشی، پژوهشی و تشخیصی با همکاری اداره کل محیط زیست در این استانها همکاری های مشترک خود را بیشتر خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه به طور دقیق آمار از تعداد حیوان گزیدگی در سطح این منطقه وجود ندارد، اضافه کرد: با این تعداد مرگ و میر ناشی از حیوان های وحشی که عامل هاری بودند، به صفر رسیده است.

رییس پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور با بیان اینکه این پژوهشکده در شهرستان آمل یکی از مراکز مهم در اقدام های تشخیصی به موقع و نیز پیشگیری در ارائه راهکارهای علمی و آموزشی است، گفت: با تصمیم این نشست، مقرر شد تا دوره های آموزشی پیشگیری و راهکارهای پس از حیوان گزیدگی به محیط بانان 5 استان شمالی ارائه شود.

دکتر آسوری گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر با راه اندازی و تجهیز بخش آزمایشگاه هاری در پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور در آمل، دوره های زیاد آموزشی برای جامعه هدف در سطح این استانها برگزار شد که کمک بسیار زیادی در آگاهی بخشی و نیز کاهش بیماری های مشترک میان انسان و دام به خصوص در بخش هاری داشته است.

 پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل با داربودن آزمایشگاه های مرجع و تشخیصی بیماری های مشترک میان انسان و دام از مراکز علمی و اصلی رسیدگی به نمونه های ارسالی بیماریها محسوب می شود.

پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور در شهرستان آمل مهرماه پارسال، با همکاری مشترک بین انیستیتو پاستور ایران و فرانسه و با همکاری سازمان بهداشت جهانی، سازمان جهانی حیوانات، سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو)، شبکه انستیتو پاستورهای دنیا، کنسرسیوم بین المللی مبارزه با بیماری عفونی و دانشگاه لوزان فرانسه میزبان کارگاه بین المللی پایش و کنترل هاری به مدت 12روز در شهرستان آمل بود.