رییس دانشگاه علمی کاربردی فــذا با اشاره به اینکه اخیرا مسیر وقف با نیازهای روز جامعه فاصله پیدا کرد به نحوی که نیاز الان کشورمان به توسعه علم و فن آوری است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ دکتر محمود اردشیر رییس دانشگاه علمی کاربردی فــذا در دومین همایش استانی وقف، توسعه علم و فن آوری و حمایت از نخبگان که در مرکز بصیرت امام زاده ابراهیم آمل برگزار شد با اشاره به آیات و احادیث درخصوص اهمیت دادن به مسئله وقف گفت: وقف در دین مبین اسلام جایگاه مشخص است که پیامبر اکرم فرمودند رشته عمل انسان با مرگ قطع می شود به جز 3 روش که از صدقه جاریه، فرزند صالح و دانشی که مردم از آن بهره مند شوند.

هدف کلی وقف برقراری عدالت اجتماعی در جامعه است

وی افزود: هدف کلی وقف برقراری عدالت اجتماعی در جامعه است و اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم تاریخ مان نشان می دهد که نظام های اجتماعی، آموزشی و علمی فراوانی داشتیم که با مشارکت مردمی در حوزه وقف انجام می شد.

رییس دانشگاه علمی کاربردی فــذا با اشاره به اینکه اخیرا مسیر وقف با نیازهای روز جامعه فاصله پیدا کرد به نحوی که نیاز الان کشورمان به توسعه علم و فن آوری است عنوان داشت: مشارکت های مردمی وقف در این حوزه خیلی چشمگیر نیست و با سرمایه گذاری در بحث تولید علم و فن آوری از طریق اقتصاد دانش بنیان که نیاز امروز کشور است می توانیم به فن آوری پیشرو که لازمه اقتدار اقتصادی است برسیم زیرا علم و فن آوری در خدمت رفاه، امنیت، آرامش و سلامت جامعه خواهد بود.

 دکتر اردشیر ادامه داد: برای سرمایه گذاری روش های متنوعی جهت جذب سرمایه وجود دارد که یکی از این روش ها تغییر و ارتقاء فرهنگ وقف می باشد که نیازمند به تغییرات است.

جهت دهی موقوفات به سمت نیازهای روز کشور

وی با تاکید بر تدابیر و دیدگاه های مقام معظم رهبری درخصوص جهت دهی موقوفات به سمت نیازهای روز کشور اشاره کرد: پایه ای ترین نیاز کنونی کشور گفتمان توسعه و پیشرفت علم و فن آوری است که ضرورت دارد این فرصت را مغتنم شمرده و حداکثر بهره برداری صورت گیرد تا موضوع وقف علم و فناوری به یک جریان فکری، اقتصادی و اجتماعی در کشور تبدیل شود.

وی تصریح کرد: وقف در حوزه علم و فن آوری کمکی به دانش جهت تبدیل آن به ثروت مولد از طریق تبدیل محصول به ثروت و سرمایه می باشد که در دنیا کسانی که در حوزه علم و فن آوری ورود پیدا می کنند فرشتگان کسب و کار و سرمایه گذار فرشته نام دارند که این سرمایه گذارها با اعتمادی که به یک ایده می کنند بدون اینکه در روش اجرایی این کسب و کار دخالت کنند سرمایه شان را در اختیار صاحب ایده قرار می دهند.

فرشتگان واقعی کسب و کار در کشورمان واقفین هستند

 رییس دانشگاه علمی کاربردی فــذا  گفت: یک تفاوتی فرشتگان کسب و کار با وافقین دارند که این است آنها انتظار دارند در منافع آن کسب وکار شریک باشند و اگر آن کسب و کار استراتژی خروج از آن پیش بینی نشده باشد به دلیل ریسک بالا مورد پذیرش قرار نمی گیرد در نتیجه فرشتگان واقعی کسب و کار را در کشورمان به عنوان واقفین عزیز داریم.

دکتر اردشیر اظهارداشت: الان جوانان ما درحوزه های مختلف که گلوگاه های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کشور به حساب می آیند درصد بالایی از این عزیزان بیکارند یا در مشاغل غیر تخصصی رشته تحصیلی خود مشغول هستند.

وی ادامه داد: مهمترین وظیفه خیرین و سرمایه گذاران این است که سرمایه گذاری خودشان را از بخش سنتی مثل مدرسه سازی که امروزه اشباع شده به سمت شرکت های دانش بنیان، شرکت های فن آور و موسسات فن آور سوق بدهند تا بتوانیم ضمن حل مشکل جوانان در اشتغال آنها را به سمت مرزهای دانش سوق دهیم.

وی با تاکید بر اینکه تلاش های زیادی شده ولی نیاز است بیشتر کار کنیم  افزود: برای تقویت و گسترش وقف در این مسیر نیازمند تشکیل یک تیم و یا گروه جهت تبلیغ، نهادسازی و محتوا سازی مدل جدید وقف می باشد تا بتواند با خیرین و سرمایه گذاران وارد مذاکره شود که علم و فن آوری رابطور جدی پیگیری کند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی فــذا  اشاره کرد: این تیم بدون حضور نخبگان و کسانی که صاحب فکر هستند و معتقد به خلاقیت و نوآوری و نگاه سیستمی و نگاه دوراندیشی می باشند امکان پذیر نخواهد بود.

دکتر اردشیر اضافه کرد: سازمان اوقاف در حوزه سرمایه گذاری در بخش عواید موقوفات، روش های سنتی سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی را به سمت سرمایه گذاری در پروژه های دانش بنیان و پروژه هایی که به توسعه علم و فناوری کشور کمک می کند سوق دهد و به همین منظور اولویت سند جامع علمی کشور که حوزه های پیشتاز فناور در آنجا تعریف شده اند و اولویت های توسعه علمی کشور در اولویت سازمان قرار گیرد که بصورت نمونه می توان به انرژ ی های تجدید پذیر و کشاورزی به روش های نوین که هم به اقتصاد مقاومتی و هم به اشتغال کمک می کند اشاره کرد.

در حوزه وقف علم و فن آوری کارهای بسیار بزرگی انجام شد

وی با اشاره به اینکه در حوزه وقف علم و فن آوری کارهای بسیار بزرگی انجام شد عنوان داشت: این گام های بزرگ با قدم های کوچکی مثل در اختیار دادن یک فضای کوچک به نخبگان جهت کشت و پرورش ایده شروع شود و همچنین اساتید و نخبگان نیز می توانند با وقف کارهای تحقیقاتی خود در گسترش این موضوع موثر باشند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی فــذا   گفت: پایه های اقتدار اقتصادی کشور نیازمند توسعه علمی و فن آوری است که امروز باید با کمک هم جهت توسعه علمی تلاش و سرمایه گذاری کنیم تا در آینده این توسعه تضمین کننده اقتدار اقتصادی باشد.

 دکتر اردشیر ادامه داد: شرکت فولادین ذوب آمل (فــذا) با همکاری پارک علم و فناوری مازندران در ابتدای سال 1394 ساختمانی در شهرک صنعتی به مساحت 2000 مترمربع را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داد و درنتیجه این حمایت منجر به تشکیل 18 شرکت دانش بنیان با اشتغال 95 نفر از جوانان و نخبگان آمل شد که امیدواریم تا پایان سال 99 به 52 شرکت با اشتغالزایی بیش از 2 هزار نفر از فارغ التحصیل و نخبگان را شاهد باشیم.