بخشدار دشت سر: این بخش دارای 38 روستا بوده که 30 روستای آن دارای دهیاری مصوب است و در آینده نزدیک با اختصاص یک مصوبه، بر تعداد دهیاری ‌های بخش افزوده می ‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ علی فرشیدفر بخشدار دشت‌ سر آمل در مراسم تجلیل از خبرنگاران در خانه بوم گردی عاروس ویشه گفت: منطقه بلیران در کنار روستای کمدره با دارا بودن جنگل، رودخانه و تنوع گسترده زیست ‌محیطی نقاط بکر و دست‌ نخورده، فضای بسیار زیبایی را ایجاد کرده است.

وی افزود: این بخش دارای 38 روستا بوده که 30 روستای آن دارای دهیاری مصوب است و در آینده نزدیک با اختصاص یک مصوبه، بر تعداد دهیاری ‌های بخش افزوده می ‌شود.

فرشیدفر با اعلام استقبال بیش از حد گردشگران خارجی و داخلی از نقاط مختلف بخش دشت ‌سر بیان کرد: در نخستین گام فعالیت خود، زمینه را برای ایجاد ارتباط با دانشگاه ‌ها برای احیا و حفظ مناطق بومی و محلی مهیا کردیم.

بخشدار دشت‌ سر با اشاره به اینکه امروزه گردشگری و بوم‌گردی گذرگاه توسعه است، خاطرنشان کرد: این مهم حتی باعث مهاجرت معکوس از شهر به روستا شده و روستاییان را به درآمد مناسب رساند.

فرشیدفر بیان کرد: گردشگری از نیازهای انسان در هزاره سوم بوده هر چند از سیاست دولت برای محرومیت‌زدایی و فقرزدایی توجه به روستاها و روستاییان است.

وی با اعلام اینکه روستاها به سه دسته پایدار، نسبتا پایدار و ناپایدار تقسیم می ‌شوند که امروزه بیشتر روستاها ناپایدار بوده و خرده مالک در آنها فعالیت دارند، گفت: بیشتر روستاها تک ‌محصولی هستند ولی در بخش دشت ‌سر علاوه بر کشت برنج، مردم به سیفی و سبزی‌کاری، دامداری و دامپروری مشغول هستند هر چند زمینه برای تولید و پرورش گیاهان دارویی در بخش مهیا است.

بخشدار دشت‌سر آمل با اشاره به اقدامات آموزشی برای حرکات ارزشمند بومی و سنتی، تصریح کرد: برای آموزش کشاورزان دشت ‌سر امر آموزش بسیار مهم تلقی می‌ شود تا تولید محصولات سالم، ارگانیک و مفید را داشته باشیم.

وی با اعلام اینکه کشاورزان این بخش در زمینه تولید محصولات ارگانیک زبانزد هستند و علاوه بر کشت برنج به کاشت انواع سبزی ‌جات و کشت رتون و نشاء مجدد مشغول هستند، اظهارکرد: برای آشنایی کشاورزان با تکنیک ‌ها و تاکتیک ‌های جدید کشاورزی و تولیدگرا نشست‌ های مختلف برگزار شده و جلساتی با شالیکوبی ‌داران و کمباین‌ داران داشتیم.

فرشیدفر با تاکید بر اینکه در زمینه نهال‌کاری و غرس آن تنها در یک اقدام مهم تعداد 200 اصله نهال درختان مستمر به ارزش 60 میلیون ریال در روستای میله غرس شد، ادامه داد: نخستین جلسه بوم‌گردی مازندران به میزبانی آمل در بخش دشت‌سر برگزار شده که در این زمینه 10 روستای پایلوت برای بوم‌گردی انتخاب شد هر چند در هر روستا بیش از هشت خانه روستایی شناسایی شد تا در راه گردشگری ایفای نقش کند ولی در این مسیر موانع اداری دامن‌گیرمان شد.

خانه بوم‌گردی عاروس ویشه با سبک بومی و محلی در محدوده روستای کمدره بخش دشت‌ سر جنب دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی این شهرستان طی روزهای پایانی سال گذشته با مشارکت بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز کرد که در مدت کم فعالیت تعطیلات نوروزی را با استقبال زیاد مسافران و گردشگران پشت سر گذاشت و امروز مسافرانی از اروپا و آفریقا نیز در این خانه حضور پیدا می کنند.