در شهرهای مختلف استان مازندران، دارای مساجد و اماکن تاریخی و مذهبی بسیاری نظیر مسجد جامع ساری هستیم که ضرورت دارد به منظور ایمن سازی آنها برنامه ریزی دقیق و اقدام عملی شایسته ای صورت پذیرد.

کمال آنلاین ؛ محمد اسلامی استاندار مازندران در پایان نشست بررسی بازسازی و بهسازی مسجد جامع ساری به اهداف این نشست اشاره و اضافه کرد: هدف مهم این بود کسانی که در ارتباط با مسجد نقش و مسئولیت قانونی داشته با توجه به اهمیت جایگاه و نقش آن برای مردم تلاش کنند زیرا مردم از سوختن مسجد گریه کردند و احساساتشان جریحه دار شده است.

وی افزود: سه کار مهم شامل اینکه اول ستاد بازسازی مسجد به ریاست استاندار تشکیل شد و مسئولان ذیربط عضو این ستاد هستند و در گام دوم، شهرداری ساری مجری بازسازی و بازآفرینی مسجد معرفی شده است.

اسلامی عنوان کرد: از محل منابع ملی، استانی، اوقاف و کمک های مردمی، بازسازی مسجد انجام می شود و در ستاد بازسازی حساب بانکی افتتاح خواهد شد تا کمک های مردمی جمع آوری شود.

استاندار مازندران یادآورشد: به این جمع بندی رسیدیم که ساختار جدید و سازه جدید جایگزین سقف چوبی مسجد شود و سیستم پیشرفته گرمایشی و سرمایشی و اطفای حریق برای مسجد و حوزه علمیه پیش بینی شده است.

اسلامی گفت: هیئت امنای مسجد موظف شدند یک مدیر را تعیین کنند و باید شرح وظایف هیئت امنا و مدیر مشخص شود و فرد مسئول در برابر اقدامات پاسخگو باشد.

وی عنوان کرد: با مدیریت معاون عمرانی استاندار مقرر شد، اماکن مشابه در سطح استان شناسایی و بازنگری صورت گیرد تا نارسایی های ایمنی را احصا کنیم و به دست اندرکاران و متولیان برای مدیریت و رفع مشکلات مسائل ابلاغ شود.

مسجد جامع ساری مربوط به سده‌های اولیه دوران‌ تاریخی پس از اسلام و دوره قاجار است که در سال 1377 با شمارهٔ ثبت 2272 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است که  براثر اتصالی سیم برق در آتش سوخت.

گفتنی است؛ در شهرهای مختلف استان مازندران، دارای مساجد و اماکن تاریخی و مذهبی بسیاری نظیر مسجد جامع ساری هستیم که ضرورت دارد به منظور ایمن سازی آنها برنامه ریزی دقیق و اقدام عملی شایسته ای صورت پذیرد.

این اماکن به تاریخ و اعتقادات ما تعلق دارند و باید زمینه ای فراهم شود تا بتوانیم این ظرفیت های گرانقدر را حفاظت نماییم که از اهمیت بسیاری برخوردار است.