متاسفانه برخی از ایستگاه های آتش نشانی در کشور، استاندارد نیستند

کمال آنلاین ؛ به گزارش روابط عمومی آتش نشانی آمل مهندس حبیب الله رازی معاون مدیرکل خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در نشست دوره ای آتش نشان مازندران در آمل با بیان اینکه تعدادی خودروی آتش نشانی و3 هزار دست لباس و ست حفاظت فردی به آتش نشانی های با جمعیت زیر 100 هزار نفر داده می شود افزود : برای آتش نشانی های با جمعیت بالای 100هزار نفر تجهیزات بتن بر در نظر گرفته شد .

رازی ادامه داد: روزی دغدغه ما متحدالشکل شدن لباس و درجه آتش نشانان در کشور بود و الحمدالله این هدف محقق شد و ما بدنبال دغدغه های جدید هستیم .

معاون مدیرکل خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با بیان اینکه سال گذشته 500 ایستگاه آتش نشانی در کشور احداث شد، افزود: ایستگاه های آتش نشانی بایستی قابلیت استقرار خودرو ، استقرار نفر و واحد اداری را داشته باشد ، متاسفانه برخی از ایستگاه های آتش نشانی در کشور، استاندارد نیستند .

رازی نصب و استفاده از شیرهای هیدرانت را در مواقع بروز آتش سوزی ها بسیار موثر دانست و گفت: در شهر کوبه ژاپن 28 هزار شیر هیدرانت نصب است. یعنی هر 150 متر یک شیر هیدرانت . وقتی شیر هیدرانت بیشتری نصب می کنیم به ماشین آلات کمتری نیاز داریم .

وی در پاسخ به درخواست معاون خدمات شهری شهرداری آمل مبنی بر بروز شدن تجهیزات آتش نشانی ها برای خدمت رسانی به ساختمانهای بلند مرتبه گفت :نردبان هیدرولیک خوب است اما الویت نیست . متاسفانه نردبانهای 10 سال پیش که برخی از آتش نشانی های کشور دارند، قابل استفاده در عملیات های واقعی نیستند فقط بدرد مانور می خورد.

مهندس محمدی تاکامی مدیرکل دفتر امور شهری استانداری مازندران در این نشست ، مازندران را به لحاظ پذیرش جمعیت گردشگر در تمام ایام سال متفاوت با دیگر استانهای کشور برشمرد و گفت: آتش نشانی های استان مازندران بایستی از امکانات و تجهیزات لازم برای مقابله با بحرانها و حوادث نظیر تصادف جاده ای ، غریق دریا ، حریق جنگل ، امداد کوهستان و حریق در روستاهای به هم چسبیده باشند .

وی افزود: متاسفانه آتش نشانی های مازندران بدون امکانات لازم و تجهیزات روز دنیا در حال خدمت رسانی می باشند .

وی متداول شدن بلند مرتبه سازی در استان مازندران، به خاطر با ارزش بودن زمین اشاره کرد و گفت: آتش نشانی های استان متناسب با افزایش ساختمانهای بلند مرتبه تجهیز نشدند و خسارت این موضوع در مواقع بروز حوادث ناگوار جبران ناپذیر خواهد بود .

علی اکبریان مسئول هماهنگی آتش نشانی های مازندران با اشاره به اینکه آتش نشانان استان یک خانواده بزرگ و واحد هستند که در کنار یکدیگر با تلاش و کوشش و اتحاد و همدلی قطار خدمت رسانی به هم استانی های عزیز را به پیش می برند، گفت: با وجود کمبودها ،  خوشبختانه آموزش عمومی و پیشگیری از بروز حوادث در دستور کار آتش نشانی های مازندران قرار دارد و توفیقات خوبی نیز بدست آمده است.

علی اکبریان افزود: ساختمانهای بلند مرتبه در استان تهدیدی درمواقع بروز حوادث خواهند بود چرا که آمادگی لازم به لحاظ تجهیزات برای مقابله با این حوادث وجود ندارد.

مهندس علی علیزاده معاون خدمات شهری شهرداری آمل از احداث ایستگاه ششم آتش نشانی در آمل خبر داد و گفت: ترافیک در هسته مرکزی و بافت قدیم ، احداث ایستگاه ششم آتش نشانی را بیش از پیش ضروری کرد . عملیات اجرایی این ایستگاه آغازشد.

وی فرسودگی خودروهای آتش نشانی را معضل روز آتش نشانی ها برشمرد و افزود: تجهیزات و ماشین آلات آتش نشانی ها فرسوده هستند و با توجه به وضعیت مالی شهرداری ها تعمیر و نگهداری این ماشین آلات ، هزینه های سنگین به شهرداری ها تحمیل می کند .

در این نشست هم اندیشی مدیران عامل و مسئولین واحد های آتش نشانی های  مازندران امنیت شغلی آتش نشانان ، حقوق کم ، عدم توجه برخی شهرداران به آتش نشانی ، مجهز نبودن به امکانان اولیه و انتظارات و توقعات مسئولین از آتش نشانان فراتر از وظیفه کاری را بعنوان  دغدغه ها و مشکلات شغلی بیان کردند.

گفتنی است؛ تشکیل کمیته رصد و پیگیری مطالبات آتش نشانان مازندران در استانداری از دیگر تصمیات اتخاذ شده در این نشست دوره ای بود.