ضرورت دارد فرهنگی نهادینه شود تا مردم به اهمیت پرداخت عوارض پی ببرند و بدانند هزینه ای پرداخت می کنند برای رفاه و آسایش خودشان صرف می شود که امید است شاهد گسترش پرداخت عوارض از سوی همشهریان عزیز باشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ طبق قانون، شهرداری ‌ها به عنوان نهادهای مردمی موظف هستند خدماتی را به شهروندان ارائه کنند و در مقابل آن مبالغی را نیز به عنوان عوارض در سال، از مردم دریافت کنند که پرداخت عوارض یكی از راه‌ های تأمین درآمد شهرداری برای اداره و توسعه شهر است و به عبارت دیگر شهروندان به نسبت برخورداری از امكانات شهری و استفاده از فضاهای شهری ملزم به پرداخت عوارضی به شهرداری ‌ها می ‌شوند. 

اجرا نشدن درست هر کدام از خدمات شهرداری، مشکلات جدی در زندگی شهروندان ایجاد می‌ کند که شاید مهم ترین نمونه از خدماتی که اخذ عوارض از مردم را توجیه می‌کند، جمع‌آوری زباله و پسماندها توسط شهرداری باشد.

 ایجاد و توسعه فضای سبز، توسعه شهر، آسفالت کوچه ها و خیابان و همه فعالیت های در حوزه مدیریت شهری از دیگر خدمات ارائه شده توسط شهرداری می باشد که با عوارض پرداختی شهروندان به ثمر نشسته است.

در صورت تحقق پرداخت به موقع، این امر می تواند گره گشای شهر و شهرداری باشد که به همین منظور از ادارات و مردم درخواست می کنیم نسبت به پرداخت عوارض خود اقدام شایسته ای داشته باشند.

ضرورت دارد فرهنگی نهادینه شود تا مردم به اهمیت پرداخت عوارض پی ببرند و بدانند هزینه ای پرداخت می کنند برای رفاه و آسایش خودشان صرف می شود که امید است شاهد گسترش پرداخت عوارض از سوی همشهریان عزیز باشیم.

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل نیز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر آمل بیان کرد: درآمد شهرداری از ابتدای سال جاری تا ۱۰دی ماه ۶۵۰ میلیارد ریال بوده که طی نامه ای تقدیم ریاست شورا گردید.

وی افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۰ میلیارد ریال کاهش داشته است و این در حالی است که درآمد شهرداری از محل عوارض ارزش افزوده که توسط سازمان امور مالیاتی وصول و پرداخت می گردد در قیاس با سال گذشته ۷۰ میلیارد ریال کاهش داشته است که می توان عمده دلیل کاهش درآمد سال جاری را در کاهش درآمد حاصل از ارزش افزوده دانست، ضمنا سایر درآمدهای شهرداری که حاصل تلاش همکاران در حوزه های مختلف می باشد در قیاس با سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال افزایش داشته است یعنی افزایش درآمد کوششی، ناشی از افزایش تعداد پروانه های ساختمانی نیست بلکه ناشی از تلاش مدیران مناطق ۱ و ۲ در پیگیری مطالبات است.

شهردار آمل ضمن تقدیر و تشکر از اعضای شورا در کمیسیون های ماده صد اول و دوم در مدیریت پرونده های معوق سال های گذشته بیان کرد: برای وصول درآمدهایمان شاید مشکلاتی موجود باشد ولی هرگز سعی نکردیم یک نقطه تقابلی را با شهروندان داشته باشیم و شهروند یک خاطره بدی از شهرداری در ذهنش باشد.

امیرسلیمانی با بیان اینکه اصلاح بودجه سال ۹۶ با توجه به نگرانی در حوزه های درآمدی به عنوان پیشنهاد تقدیم شورا گردید ادامه داد: اصلاح بودجه ۹۶ و بودجه نویسی سال ۹۷ در دستور کار است و دفترچه بهای عوارض و خدمات محلی سال ۹۷ نیز تا چندین روز دیگر تقدیم شورا می گردد.

وی با بیان اینکه بودجه اولیه مصوب سال ۹۶ شهرداری ۱۳۰ میلیارد تومان بوده که پس از اصلاح به ۱۳۳ میلیارد تومان تغییر یافت و متاسفانه با این روند نزولی که در پیش داریم اصلاح بودجه ای که تقدیم شورا نمودیم ۱۲۱ میلیارد تومان پیشنهاد شده است تصریح کرد: متاسفانه حدود ۲ ماه تاخیر در پرداخت حقوق و دستمزد همکاران مان داریم و همان طوری که امروز اولویت اول فضای شهرداری های کشور پرداخت حقوق و دستمزد و دوم جمع آوری زباله است ما نیز این موضوع در اولویت کاری مان است.

شهردار آمل با بیان اینکه ما باید پروژه های عمرانی را با احتیاط بیشتری جلو ببریم تا خدای ناکرده مثل برخی از شهرداری ها یک ردی از بدهکاری بجای بگذاریم و نتوانیم به تعهدات خود در ماه های آینده عمل کنیم افزود: به نظر بنده سال ۹۷ از نظر مالی بحرانی تر از سال ۹۶ است و به همین دلیل از اعضای شورا درخواست می نمایم کمک کنند تا مانند برخی از کلانشهرها بودجه سال ۹۷ را انقباضی ببندیم اگر انشاءا… فضای ۶ ماهه اول مساعد بود قطعا و طبیعتا با توجه به حصول درآمدهای خودمان بودجه را افزایش دهیم و اصلاح بودجه و متمم را تقدیم شورا نماییم.

وی با اشاره به اینکه همواره سعی کردیم فضای تعامل را با شهروندان رعایت کنیم تا برای پرداخت بدهی به شهرداری مراجعه کنند تصریح کرد: تقاضا دارم خبرنگاران عزیز هم در حوزه های فرهنگ شهروندی به ما کمک کنند و اطلاع رسانی کنند تا شهروندان خود را مقید به پرداخت فیش عوارض بدانند و به میدان بیایند.