متاسفانه با توجه به جاذبه ها و ظرفیت هایی که برای ارتقای جایگاه گردشگری شهرستان آمل وجود دارد اما نتوانستیم بهره گیری درستی داشته باشیم و اگر این پتانسیل ها در شهرستان های دیگر قرار داشتند قطعا استفاده بهتری صورت می دادند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ شهرستان آمل از جمله شهرهای با دیرینه فرهنگی و تاریخی است که قدمت فراوانی داشته و در کنار آن از مواهب خدادای نظیر جنگل ها ، آبگرم ها، آبشارها و امامزادگان واجب التعظیم بهره می برد.

قله دماوند، پارک میرزا کوچک خان جنگلی، پارک هلومسر، پارک دهکده طلایی، جنگل بلیران، جنگل الیمستان، آبگرم های منطقه لاریجان، غارهای منطقه لاریجان، آبشارهای لاریجان، امامزاده ابراهیم(ع)، امامزاده عبدالله(ع)، بقعه ناصرالحق، بقعه میربزرگ و دیگر امامزادگان واجب التعظیم، موزه ها، پل های تاریخی، خانه های تاریخی و دیگر جاذبه های تفریحی و تاریخی به این منطقه تعلق دارد.

متاسفانه با توجه به جاذبه ها و ظرفیت هایی که برای ارتقای جایگاه گردشگری شهرستان آمل وجود دارد اما نتوانستیم بهره گیری درستی داشته باشیم و اگر این پتانسیل ها در شهرستان های دیگر قرار داشتند قطعا استفاده بهتری صورت می دادند.

مسئولان امر باید برنامه ریزی درست و سازمان دهی شده ای داشته باشند تا سرمایه گذاران وارد کار شده و بتوانیم از این ظرفیت ها برای توسعه زیرساخت های گردشگری و جذب مسافران و گردشگران داخلی و خارجی استفاده کنیم.

ساخت هتل ها و مراکز خرید مدرن از جمله ضرورت هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد که نقش بسزایی در زیبایی بخشی سیمای شهری نیز دارد.

پارک های جنگلی موجود در شهرستان آمل به حال خود رها شده است و ضرورت دارد نسبت به توسعه امکانات موجود در آن و ارتقای زیرساخت های گردشگری تلاش های شایسته ای صورت گیرد.

توجه به گردشگری مذهبی نیز از جمله مسائلی است که باید از سوی مسئولان امر و به خصوص ادارات اوقاف و امورخیریه آمل و لاریجان پیگیری شود و با توسعه امکانات موجود در امامزادگان و احداث زائرسراها نسبت به جذب زائران و مسافران از اقصی نقاط کشور اقدام کنیم.

خرید خانه های تاریخی شهر و بهسازی و بازسازی آن ضرورت دارد که نیاز می رود اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مقوله ورود پیدا کرده و پس از بازسازی این خانه ها نسبت به ایجاد موزه های با موضوعات مختلف در آن برای بازدید علاقمندان استفاده کند.

جلسه ستاد تسهيلات سفر نوروز 1397 در فرمانداري آمل با محوریت بررسی وضعیت پارک میرزا کوچک خان جنگلی آمل برگزار شد تا نسبت به آن تصمیم سازی شود.

پارک میرزا کوچک خان جنگلی با وسعت ۴۴۰ هکتار در کیلومتر ۱۸ جاده آمل به تهران واقع‌ شده است.

 پارک جنگلی نمونه گردشگری میرزا کوچک خان با جنگل‌های انبوه و همراه با جاده‌ای زیبا یکی از بزرگترین پارک‌ های جنگلی در خاورمیانه و دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران است متاسفانه در سال های اخیر با آمدن پیمانکاران متعدد هنوز دارای مشکلات عدیده ای می باشد که داد مسافران ،گردشگران و حتی مسئولین شهرستان آمل به صدا درآمد.

در این پارک با توجه به داشتن جنگل انبوه، جاده جنگلی پارک، آبشار ماهان، هزار پله، چشمه آب سرد، درختان کهن‌سال، مرتع جنگلی، درختان میوه‌ای و… مورد بی مهری قرارگرفته است .

حسین احسانی معاون سیاسی فرمانداری ویژه آمل در جلسه ستاد تسهيلات سفر نوروز 1397 با اشاره به بازدید اخیر از پارک جنگلی میرزا کوچک خان آمل گفت: متاسفانه در بازدید اخیر که مدیرعامل سهام عدالت استان هم حضور داشتند و قول هایی را که داده بودند عملی نکردند.

 وی با انتقاد از مدیریت پارک که درقبال گرفتن ورودی هیچ خدماتی به گردشگران نمی دهد ادامه داد: سرویس های بهداشتی و اماکن اقامتی وضعیت غیر بهداشتی دارند که این زیبنده شهرستان آمل نیست که در سراسر کشور مردم آمل را به عنوان مردمی مهمان نواز می دانند.

معاون سیاسی فرمانداری ویژه آمل تاکید کرد: مبنای واگذاری قانونی و عقلی نیست که این مکان گردشگری که یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی در خاورمیانه و دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران می باشد چنین وضعیتی داشته باشد.

 احسانی با اشاره به تاکید استاندار مازندران در خصوص حفظ محیط زیست درمازندران عنوان داشت: متاسفانه در این پارک نگهدای معمولی هم صورت نمی گیرد که بتواند به گردشگران و مسافران سرویس بدهد و وضعیت خطرناکی دارد.

 وی باتاکید بر فسخ قرارداد با پیمانکار مربوطه گفت: این پارک آبروی شهرستان آمل است و نباید تا زمان باقی مانده به ایام تعطیلات نوروزی فرصت را از دست دهیم.

محمدرضا شیدفر رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آمل گفت: از شهریورسال 95 یک فرصت دو ماهه به این شرکت داده شده که بتواند نواقص و مشکلات پارک را برطرف کند که هنوز هیچ کاری صورت نگرفته است.

وی یادآورشد: در شهرستان آمل 4 سایت مهم گردشگری در آبگرم لاریجان، بلیران، امام زاده عبدالله و پارک جنگلی میرزا کوچک خان وجود دارد که به عنوان ویترین گردشگری شهرستان آمل هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آمل با اشاره به اینکه علیرغم بازدید و تذکرات هیچ کاری درپارک صورت نگرفته است اظهارداشت: متاسفانه ورودی دریافت می کنند ولی هیچ امکاناتی داده نمی شود.

 شیدفر ادامه داد: متولی اصلی منابع طبیعی می باشد و با توجه به فرصت باقی مانده تا تعطیلات نوروز 97 مسئولین شهرستانی فکری کنند و این وضعیت بحرانی را نجات دهند.

وی خواستار خلع ید از پیمانکار مربوطه از پارک جنگلی میرزا کوچک خان آمل شد.

 ولی الله کوهستانی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آمل با اشاره به دغدغه های مسئولین شهرستانی بابت وضعیت بحرانی پارک جنگلی میرزا کوچک خان آمل گفت: متاسفانه علیرغم دادن فرصت دو ماهه به شرکت تعاونی سهام عدالت استان بابت رسیدگی به وضعیت این پارک تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

 وی اشاره کرد: شرایط در پارک روز به روز بدترمی شود که به حد بحران رسیده است و مسافران و شهروندان بابت این مشکلات شکایت های فراوانی کردند.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آمل تاکید کرد: باتوجه به وجود مشکلات و شکایت مردمی نامه ای به منابع طبیعی استان زده شد که خواستار لغو قرارداد شدیم.

 کوهستانی اشاره کرد: با این فرصت باقی مانده حاضر هستیم پس از فسخ قرارداد با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آمل اقداماتی را انجام بدهیم که در خور شان مسافران و گردشگران باشد.

امید است شاهد اقدام عملی از سوی مسئولان درخصوص بهبود وضعیت نابسامان پارک میرزا کوچک خان جنگلی آمل باشیم.