مدیرعامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری آمل : از مجموع هزار و 663 عملیات اطفاء و امداد نه ماه گذشته هزار و 352 مورد داخل محدوده شهری و تعداد 311 مورد خارج از محدوده شهری رخ داده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ دلسوزی صادقانه این قشر در نجات جان شهروندان، حضور به موقع در هنگام حوادث و خدمت بی منت به مردم قابل تقدیر است ، آتش نشانی شغلی سراسر خطر و استرس است و آتش نشان باید در اسرع وقت جان خود را مقابل حادثه و حادثه‌ دیده قرار بدهد تا بتواند جان افراد را نجات دهد؛ چه بسا ممکن است در این راه جان خود را از دست دهد.

فرصتی دست داد تا گفتگویی با حسین نذیری مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل داشته باشیم تا بتوانیم گوشه ای از خدمات این عزیزان را به سمع و نظر برسانیم.

وی با اشاره به اینکه هزار و 663 عملیات در نه ماه نخست سال توسط آتش نشانان آملی صورت گرفته است گفت: در این نه ماه که سپری شد ،  743 مورد حریق در آمل رخ داد که آتش نشانان نسبت به خاموش کردن آن اقدام کردند و همچنین در این مدت آتش نشانان توانستند، تعداد 920 مورد عملیات امداد و نجات موفق را در عملکرد خود به ثبت برساندند.

حسین نذیری با اشاره به اینکه آتش سوزی فضای سبز و کشاورزی با 204 مورد بیشترین و آتش سوزی مراکز بهداشتی درمانی کمترین تعداد را به خود اختصاص داده است؛ تصریح کرد: آتش سوزی مسکونی 171 مورد ، آتش سوزی اماکن اداری 16 مورد، آتش سوزی واحد های تجاری 72 مورد ، آتش سوزی صنعتی 53 مورد ، انبار 13 مورد ، خودرو 73 مورد ، آتش سوزی ضایعات 79 مورد ، تاسیسات شهری 21 مورد و تعداد 40 مورد نیز مربوط سایر موارد است.

نذیری با اشاره به اینکه بیشترین عملیات امداد و نجات در 9 ماه گذشته ، گرفتن حیوانات وحشی و موزی با 320 مورد  و کمترین عملیات امداد و نجات ، امداد کوهستان با یک مورد بوده است ،  ادامه داد: در این مدت ریزش آوار 5 مورد، سقوط اشیاء و اجسام 10 مورد، آسانسور 186 مورد ، غریق نجات 4 مورد ، برق گرفتگی 1 مورد، سقوط در چاه و ریزش در چاه 13 مورد ، تصادف  69 مورد ، حادثه چرخ گوشت و انگشتر 37 مورد ، سقوط از ارتفاع 3 مورد ، آبگرفتگی و سیلاب 8 مورد ، بازکردن درب 222 مورد و سایر موارد 41 مورد بوده است.

وی گفت: از مجموع هزار و 663 عملیات اطفاء و امداد نه ماه گذشته هزار و 352 مورد داخل محدوده شهری و تعداد 311 مورد خارج از محدوده شهری رخ داده است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی همچنین آموزش و پیشگیری را یکی از اقدامات اساسی برای کاهش آمار حوادث و خسارت ها برشمرد و تاکید کرد: واحد آموزش و پیشگیری سازمان از ابتدای سال تاکنون در 67 مدرسه سطح شهر حاضر شدند و به تعداد 9 هزار و 435 دانش آموز، نکات ایمنی و نحوه مقابله با آتش سوزی و پناه گیری در مواقع بروز زلزله را به صورت مقدماتی آموزش دادند.

نذیری ادامه داد: امکان حضور ، بازدید و آشنایی 67 مدرسه به تعداد هزار و 171 دانش آموز در سازمان آتش نشانی فراهم شد و دانش آموزان از نزدیک با ماموریت و ماشین آلات آتش نشانی و انواع حوادث ناشی از بی احتیاطی آشنا شدند.

به گفته وی نیروهای واحد آموزش در این مدت در 10 اداره و ارگان شهرستان حاضر شده و نسبت به آموزش موارد و نکات ایمنی و اطفای حریق به صورت مقدماتی اقدام کردند.

وی ادامه داد: در 9 ماه گذشته واحد پیشگیری و آموزش سازمان نسبت به صدور ابلاغ دستورالعمل ایمنی برای تعداد 454 پروانه شروع به کار و تعداد 365 پروانه پایان کار ساختمان اقدام کرده است.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی آمل به ارائه خدمات در ایام ماه محرم به شهروندان و عزاداران حسینی گفت: به منظور خدمات رسانی به موقع در حوادث احتمالی در سطح شهر به شهروندان شریف و عزاداران حسینی ، در ایام محرم و شرایط ویژه ترافیکی شهر در این ایام ، 5 خودرو آتش نشانی در 5 نقطه پرتردد شهر آمل مستقر هستند.

نذیری افزود: در این استقرارهای سیار 10 آتش نشان به همراه  5 راننده در محل آماده باش کامل بودند.

وی عنوان داشت: این ایستگاه ها صبح ها از ساعت 11و 30 تا  13و 30 ، بعداز ظهر ها از ساعت 17و30 تا 20و 30 و شب ها از ساعت 21تا 24 و پایان عزاداری ها فعال بودند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل اظهار داشت: علاوه بر استقرار این ایستگاه های سیار، تمامی ایستگاههای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل ، بمنظور کمک به ایمنی محل های برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در وضعیت آمادباش کامل قرار داشتند.

ندیری از برگزاری کارگاه آموزش عملیات حوادث مواد خطرناك  Hazmat در آمل با حضور آتش نشانان و مسئولین ایمنی واحدهای صنعتی شهرهای استان؛ با همکاری مدرسان از گروه hazmat آتش نشانی تهران به مدت سه روز خبرداد وگفت: شرکت کنندگان در این دوره با انواع مواد شیمیایی خطرناک و نحوه مقابله با آن و رعایت موارد ایمنی در مواجه با این مواد سمی و کشنده در حوادث آشنا شدند.

حسین نذیری افزود: دوره مذکور جهت پرسنل واکنش دهنده شرایط اضطراری که بعنوان اولین نفراتی در شرایط اضطراری و حوادث مواد خطرناک واکنش نشان می دهند برنامه ریزی شد.

نذیری با اشاره به اینکه ، این دوره در دو سطح آگاهی و عملیاتی طراحی شده است ، تصریح کرد: در سطح آگاهی از پرسنل واکنش دهنده  انتظار می رود که به وجود مواد خطرناک آگاه بوده ، از آنها حفاظت کرده ، منطقه را ایمن کند و به افراد آموزش دیده اطلاع رسانی نماید.

وی ادامه داد: در سطح عملیاتی شرکت کننده ها از دانشی که در سطح آگاهی آموخته اند استفاده نموده برای آنکه حالت تدافعی به خود گرفته و با بهره گیری از تجهیزات و لباس ویژه  از سایر پرسنل ، محیط زیست و تاسیسات در مقابل برون ریزی مواد خطرناک محافظت می نمایند و از آلودگی دیگران و سرایت آن به محیط جلوگیری کنند.