عضو اتحادیه گل و گیاه شهرستان آمل ادامه داد: متاسفانه قاچاق گل و گیاه در هر سال میلیون ها تومان به تولید کنندگان ضرر وارد می کند واین موضوع حل نشود مشکلات گل و گیاه بیشتر می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ سید حسین اسلامی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل در اولین جلسه ستاد برگزاری نمایشگاه گل و گیاه درشهرستان آمل که با حضور اعضا برگزار شد گفت: هر ساله دو نمایشگاه در تقویم برنامه جهاد کشاورزی قرار دارد که از قبیل نمایشگاه دام و طیور و نمایشگاه گل و گیاه است.

وی با اشاره به استقبال خوب تولیدکنندگان گل وگیاه از سراسر کشور در نمایشگاه سال گذشته افزود: امسال با توجه به توانمندی که تولیدکنندگان گل وگیاه در شهرستان دارند نمایشگاه باید نسبت به سال گذشته با کیفیت تر برگزار شود.

اسلامی با بیان اینکه شهرستان آمل رتبه اول تولید گل و گیاهان زینتی در سطح و تولید استان را به خود اختصاص داده است عنوان داشت: سطح زیرکشت گل و گیاهان زینتی این شهرستان 8.174 هکتار، سطح گلخانه با پوشش و فضای بسته 4.89 هکتار و سطح کشت گل و گیاهان زینتی در فضای باز 5.85 هکتار است.

وی با بیان اینکه میزان تولید گل و گیاهان زینتی این شهرستان 4.76 میلیون شاخه، اصله، بوته و گلدان است، اظهارکرد: سطح زیرکشت گل و گیاهان در گلخانه های هیدروپونیک 18 هزار مترمربع است که در حال ارتقاء به 28 هزار مترمربع در زمینه تولیدگل آنتوریوم و رُز است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان آمل اشاره کرد: تعداد 563 بهره بردار با تعداد 464 واحد در امر تولید گل وگیاه در شهرستان مشغول هستند.

 اسلامی با اشاره به اینکه علاوه بر تولید گل و گیاه در امر گیاهان داروئی در منطقه بالادشت فعالیت داریم اظهارداشت: گل محمدی درسطح 41 هکتار باتوان 82 تن غنچه که بیش از 100 هزار لیتر گلاب و مابقی  بصورت خشک شده به مصرف می رسد.

وی به دیگر ارقام اشاره کرد و ادامه داد: دیگر ارقام درسطح 12 هکتار با تولید 42 تن شامل ارتیشو، به لیمو، نعناع فلفلی ، بابونه ، رزماری و غیره می باشد.

اسلامی با اشاره به وجود 1800 فارغ التحصیل در رشته کشاورزی در شهرستان آمل گفت: نیاز داریم که برای تشویق این عزیزان که در امر کشاورزی ورود پیدا کنند دلگرمی داشته باشند و مسئولین توجه ویژه ای را صورت دهند.

 مدیر جهادکشاورزی شهرستان آمل با تاکید بر اینکه اکثریت تولید کنندگان گل وگیاه شهرستان دارای صادرات کشوری و جهانی هستند تصریح کرد: متاسفانه در سال گذشته  در مراسم افتتاح و اختتامیه نمایشگاه مدیران شهرستان اصلا حضور نداشتند.

قدرت الله ایزدي فر یکی از تولید کنندگان گل و گیاه کشور با بیان اینکه گل وگیاه یک صنعت است و می تواند در امر اشتغال نقش بسزایی را داشته باشد گفت: متاسفانه ورود گل های قاچاق ضربه سنگینی به تولید درکشور می زند.

 وی افزود: درامر توزیع کالای قاچاق گل وگیاه دست بعضی از مسئولین رده بالای کشور درکار است که می خواهند این صنعت را در کشور به نابودی بکشانند.

 ایزدی فر یادآورشد: علیرغم جلسات متعدد با مسئولین رده بالای کشور هنوز نتوانستیم جلوی این کار را بگیریم و حتی در بعضی از نمایشگاهها گل وگیاه قاچاق به نمایش گذاشته می شود.

عضو اتحادیه گل و گیاه شهرستان آمل ادامه داد: متاسفانه قاچاق گل و گیاه در هر سال میلیون ها تومان به تولید کنندگان ضرر وارد می کند واین موضوع حل نشود مشکلات گل و گیاه بیشتر می شود.

 الیاس لاریجانی نایب رئیس اتحادیه گل و گیاه مازندران درباره نقش نمایشگاه‌های گل در افزایش صادرات و بازاریابی گفت: برپایی نمایشگاه‌های گل و گیاه نقش موثری در بازار دارد اما نه به این شکلی که در حال حاضر وجود دارد، نمایشگاه باید ترویج فرهنگ گل و گیاه را در پی داشته باشد در حالی که شرکت‌های نمایشگاهی گل و گیاه که الان وجود دارد به دست افراد خصوصی است و تنها به دنبال دریافت پول هستند.

لاریجانی با بیان اینکه سودآورترین و ارزان‌ترین بخش کشاورزی در ایران مربوط به گل و گیاه است، گفت: گل و گیاه را با نفت، صنایع لاستیک‌سازی و ماشین‌سازی مقایسه نکنیم بلکه هر چیزی باید در خانواده خود مورد بررسی و مقایسه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه 90 درصد صادرات گل وگیاه شاخه بیرونی است گفت: درشاخه بریده که به جهت نزدیکی به تهران هر روزه شاهد ورود به تهران هستیم و در سطح کشور مقام اول را داریم.

نایب رئیس اتحادیه گل و گیاه مازندران با انتقاد از ستاد قاچاق کالا و ارز استان که هیچ کاری دربرخورد با فروشندگان گل وگیاه قاچاق انجام نمی دهند ادامه داد: تولید کنندگان گل وگیاه این روزها در مازندران حال خوبی ندارند و اسیر دلالان در بازار هستیم.

لاریجانی با تاکید به اینکه در تولیدات مشکلی نداریم و برندهای جهانی داریم عنوان داشت: قریب به 15 سال است که وزارت جهادکشاورزی شهر محلات را به عنوان مقام اول در صادرات معرفی می کند در حالی که تمام تولیدات و صادرات از استان مازندران می باشد.

وی تاکید کرد: در نمایشگاههای گل وگیاه ما باید به دنبال برند سازی باشیم تا بتوانیم درامر صادرات بیش از پیش همت و تلاش کنیم.

مهندس محبوبه علیزاده مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل با بیان اینکه در نمایشگاه ها علاوه بر عرضه گل وگیاه باید پنل های آموزشی گذاشته شود گفت: این جشنواره با توجه به ظرفیت شهرستان در زمینه تولید گل وگیاه زینتی و به منظور معرفی این ظرفیت و فرهنگ سازی مناسب در این زمینه و ایجاد روحیه نشاط و شادمانی در جامعه درطول برگزاری نمایشگاه صورت گیرد.

وی یادآورشد: باید در اینگونه نمایشگاهها از تمام ظرفیت ها استفاده شود و با توجه به علاقمندی مردم به گل وگیاه باید روش نگهداری هم آموزش داده شود تا مردم تشویق وترغیب شوند.

 مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل گفت: بهترین راه برای افزایش میزان و کیفیت تولیدات گل ‌وگیاه داخل کشور آشنا شدن تولیدکنندگان با علم روز است چراکه با این اقدام تولیدات داخل کشور به تولیدات صادراتی نزدیک می‌شوند و درصورت استفاده از روش‌های جدید علمی، میزان تولید گل و گیاهان زینتی کشور افزایش می‌ یابد.