مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با اشاره به اینکه خوداتکایی در حوزه برنج از اهمیت بسیاری برخودار است، ادامه داد: اگر می خواهیم زمین کشاورزی تبدیل نشود باید به کشاورز اهمیت دهیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ مهندس سید اسماعیل یزدان پناه، مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در همایش استانی گیاهان دارویی با عنوان گیاهان دارویی، کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی و نمایشگاه ایده فن بازار که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و اساتید دانشگاه و محققان که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی برگزار شد گفت: سطح زیرکشت برنج در دنیا 164 میلیون هکتار می باشد که این میزان در ایران 600 هزار هکتار است.

وی تصریح کرد: تولید برنج جهان در سال2016، 498 میلیون تن، مصرف برنج 501 میلیون تن، ذخیره برنج 170 میلیون تن و 41 میلیون تن نیز در چرخه تجارت جهانی قرار گرفت.

یزدان پناه افزود: ما در کشور نیاز به 3 میلیون تن برنج با سرانه 36 کیلوگرم برای هر نفر در سال داریم که 2 میلیون و 200 هزار تن در کشور تولید می شود و 800 هزار تن نیاز به واردات داریم که براساس اعلام منابع رسمی 1 میلیون و 60 هزار تن و منابع غیررسمی 1 میلیون و 200 هزار تن واردات داشتیم.

 مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با اشاره به اینکه خوداتکایی در حوزه برنج از اهمیت بسیاری برخودار است، ادامه داد: اگر می خواهیم زمین کشاورزی تبدیل نشود باید به کشاورز اهمیت دهیم.

وی با بیان اینکه کاهش هزینه تولید برنج مهم است که باید با مکانیزاسیون هزینه را کم کنیم و تولید دانش محور ضرورت دارد که ضرورت دارد ارائه شود، گفت: نیاز است نسبت به تولید کودها و سموم دانش محور و سلامت محور تلاش کنیم که تحقیق و توسعه نیز باید مورد توجه قرار گیرد و علم و فناوری در این عرصه بسیار مهم است.

یزدان پناه تصریح کرد: احیای بازرگانی حلقه مفقوده تولید کشاورزی است که باید از روش های نوین بازرگانی استفاده شود که مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران را داریم احداث می کنیم و در آینده نزدیک شاهد بهره برداری آن خواهیم بود که در آن تلاش داریم به امور برندسازی، مدیریت ارتباط با مشتری، احداث سالن معاملات و دیگر عرصه ها توجه کنیم.

یزدان پناه با بیان این که تولید دانش محور برنج سبب نتایج بسیار ارزنده ای خواهد شد، تصریح کرد: پارک های علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان سبب اتصال دانش و اقتصاد دانش محور می شود.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ادامه داد: فرآوری ضایعات برنج سبب افزایش درآمد کشاورزان می شود که ما باید به وسیله آن بتوانیم ماده اولیه کارخانجات را از طریق علم و فناوری ایجاد کنیم تا برای کشاورز منبع سودآور باشد.

وی ادامه داد: حدود 40 محصول شناخته شده از مشتقات شلتوک وجود دارد که می تواند براساس علم و فنون به ثروت تبدیل شود و ضایعات نباشد.

یزدان پناه خاطرنشان کرد: روغن سبوس برنج سبب کاهش کلسترول مضر خون می شود که می توانیم آن را تولید کنیم و نیاز است شرکت های دانش بنیان توجه کنند که ما باید علم و دانش را به ثروت تبدیل کنیم و صرف تولید علم کافی نیست و در حال حاضر از هر 100 علمی که تولید می شود 4 مورد به ثروت تبدیل می گردد که خوب نمی باشد.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران افزود: ما به دنبال اقتصاد دانش محور هستیم که باید برای تبدیل به ثروت شدن از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.

گفتنی است؛ این همایش با همکاری سازمان جهاد کشاورزی مازندران، سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، پارک علم و فناوری مازندران، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل و دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی برگزار شد.

مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران نیز در نمایشگاه ایده فن بازار با احداث غرفه ای مشارکت فعال داشت.