معاون امور عمرانی استانداری مازندران : تفکیک زباله راباید از کودکان شروع کنیم و در جلسات شورای آموزش وپرورش بحث و راه حلی گرفته شود و تفکیک زباله از مبدا باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ علی نبیان معاون امور عمرانی استانداری مازندران در جلسه ستاد پسماند شهرستان آمل که با حضور فرماندار ویژه و شهرداران شهرهای آمل برگزار شد گفت: این طرح به‌عنوان یک ضرورت باید با جدیت پیگیری شود و اگر با موفقیت انجام شود بسیاری از مشکلات محیط‌زیستی رفع می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حجم بیشتر زباله‌های تولیدی خشک است، اگر تفکیک زباله از مبدأ انجام گیرد با کاهش حجم زباله دفن شده روبرو می‌شویم.

وی با اشاره به تاکیدات استان مازندران درخصوص اهمیت دادن به موضوع تفکیک زباله از مبدا ادامه داد : طرح تفکیک زباله از مبدا به کلیه فرمانداران ، شهرداران و بخشداران صادر شد.

 معاون امور عمرانی استانداری مازندران اشاره کرد: با تفکیک زباله بین 20تا 30 درصد حجم کاهش تولید را خواهیم داشت که دربسیاری از شهرهای مازندران درحال اجرا می باشد.

 نبیان با تاکید بر اینکه هر شهری که این کار را انجام بدهد منفعت مال خود همان شهر است اظهارداشت: روزانه بین 400 تن زباله درمنطقه عمارت تخلیه می شود واگر 30 درصد از حجم آن کاهش یابد آورده خوبی برای کم کردن هزینه برای شهرداری و منفعت برای مردم وشهر خواهد داشت.

 وی یادآورشد: تفکیک زباله راباید از کودکان شروع کنیم و  در جلسات شورای آموزش وپرورش بحث و راه حلی گرفته شود و تفکیک زباله از مبدا باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

 وی درخصوص آخرین وضعیت محل نصب کارخانه زباله سوز آمل گفت: بحث زباله آمل برای استاندار مازندران بسیار مهم است که با پیگیری هایی که توسط نماینده مردم آمل درمجلس ، امام جمعه ، فرماندار وشهرداری صورت گرفته است بزودی شاهد نصب دستگاه مدرن زباله سوز در منطقه پاساکش باشیم.

سید جعفر رسولی فرماندار ویژه آمل تفکیک و دفن زباله را از مهم‌ترین اقدامات خدمات شهری عنوان کرد و ادامه داد: در جهان روش‌های متعددی برای این موضوع وجود دارد، اما مؤثرترین روش، تفکیک زباله از مبدأ است.

وی از فواید تفکیک زباله را حفظ محیط‌زیست و بهره‌برداری اقتصادی از اجرای این طرح دانست و خاطرنشان کرد: از زباله‌های تر که فسادپذیر هستند و باعث آلودگی خاک، آب و محیط‌زیست می‌شوند، می‌توان در کارخانه‌‌های مخصوص تهیه کود استفاده و بدین وسیله از نفوذ شیرآبه‌های زباله‌های تر به منابع آب زیرزمینی و آسیب به محیط زیست جلوگیری کرد.

فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه تفکیک زباله در بعضی از شهرها وروستاهای آمل  آغاز شده است، گفت: این طرح به‌عنوان یک ضرورت باید با جدیت پیگیری شود و اگر با موفقیت انجام شود بسیاری از مشکلات محیط‌زیستی رفع می‌شود.