رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان آمل :در شهرستان آمل 98 بقعه متبرکه وجود دارد که نشان از ادارات مردم این منطقه به خاندان عصمت و طهارت می باشد و دو امام زاده شاخص امام زاده عبدالله(ع) و امام زاده ابراهیم (ع) شاهد حضور زوار از سراسر کشور و کشورهای خارجی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ حجت الاسلام محمد هادی بهرامی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل همزمان با دهه وقف در نشست با خبرنگاران به بیان اقدامات و کارهای در دست اجرای آن اداره پرداخت.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با بیان اینکه در شهرستان 1268 موقوفه وجود دارد گفت: از این تعداد 508 موقوفه، 452 مسجد، 134حسینیه ، 10 فاطمیه، 4 زینبیه و 99 امام زاده است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان آمل 17466 رقبه متصرفی وجود دارد افزود: تعداد 19750 رقبه غیر متصرفی هم وجود دارد که موقوفات متصرفی در اختیار اوقاف می باشد و وغیر متصرفی متولی دارد که براساس نیت واقف اجرا می شود و اوقاف نظارت دارد.
 بهرامی با تاکید بر اینکه در طول سال طرح هایی با موضوعات مختلف برگزار می شود عنوان داشت: در شهرستان آمل 98 بقعه متبرکه وجود دارد که نشان از ادارات مردم این منطقه به خاندان عصمت و طهارت می باشد و دو امام زاده شاخص امام زاده عبدالله(ع) و امام زاده ابراهیم (ع) شاهد حضور زوار از سراسر کشور و کشورهای خارجی است.
وی اشاره کرد: متاسفانه علیرغم اقدامات صورت گرفته، مردم هیچ گونه اطلاعاتی از نحوه کارکرد اوقاف ندارند و تصور می کنند اوقاف دارای پول های فراوانی است و هر طوری که خود صلاح می داند می تواند هزینه کند.
وی ادامه داد: تمام هزینه ها براساس نیات واقف انجام می شود و اوقاف ناظر بر اجرا می باشد که خدایی ناکرده برخلاف نیات واقف عمل نشود که کارهای قانونی و شرعی رعایت شود و برخلاف نظر واقف عمل نگردد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل گفت: 70 درصد از موقوفات شهرستان آمل برای عزادارای امام حسین(ع) هزینه می شود و مابقی برای فقرا و نیازمندان و براساس نیت واقف عمل می شود.
 بهرامی با بیان اینکه 12 بقعه متبرکه در دست ساخت و احداث می باشد ادامه داد: برای احداث بقاع ریالی بودجه دولتی نداریم و تماما از طریق کمک های مردمی هزینه می شود و برای احداث بقاع به متراژ 17 هزارمتر مربع هزینه ای بالغ بر 11 میلیارد و 770 میلیون ریال درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به طولانی شدن ساخت امام زاده عبدالله آمل اظهارداشت: خوشبختانه با ورود هیئت امنا اقدامات خوبی در دست اجرا می باشد از قبیل اتمام کاشی کاری محراب و گوشواره آن به مبلغ 150میلیون تومان ، بستن قرارداد خرید سنگ دور داخلی دیوار صحن به مبلغ 300 میلیون تومان ، بستن قرارداد مقرنس داخلی به مبلغ 40 میلیون تومان ، بستن قرارداد برای مقرنس بزرگ به مبلغ 200 میلیون تومان ، اتمام طراحی ورودی های نمای مردانه و زنانه که حداکثر تا دوماه دیگر مناقصه گذاشته می شود ، تخریب و بازسازی زائر سراهای دور حرم و اتمام سرویس های بهداشتی است.
 وی با اشاره به گرفتن وام 800 میلیون تومانی از سازمان اوقاف کشور برای ادامه ساخت امام زاده عبدالله اضافه کرد: برای اتمام امام زاده نیازمند به 5 میلیارد تومان اعتبار می باشیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل به دیگر اقدامات انجام شده از قبیل هزینه های حفظ عین موقوفات به مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون تومان ، هزینه های مدیریتی برای 30 بقاع متبرکه به مبلغ 6 میلیون و 575 هزار ریال ، انجام هزینه های فرهنگی به تعداد 30 بقعه و به مبلغ دو میلیارد ریال ، هزینه های قرآنی به مبلغ 74 میلیون ریال ، هزینه های عزاداری واطعام دهی در بیش از 60 امام زاده ، حسینیه وتکایا به مبلغ 7 میلیارد و 500 میلیون ریال ، کمک به مستمندان وخیرات 200 میلیون ریال ، کمک به سقاخانه وتکیه 551 میلیون ریال ، هزینه برای حوزه های علمیه 1 میلیون و 332 هزار ریال ، هزینه های کمک به مساجد 2 میلیون و 542 هزاریال ، تعداد اسناد اجاره تنظیمی جدید 326 فقره، تعداد اسناد تجدیدی ، انتقالی ، اصلاحی و غیره 1413 فقره ، تعداد جی ای اس انجام شده رقبات 4747 عدد و غیره اشاره کرد.
بهرامی از اجرای 20 برنامه در دهه وقف در شهرستان آمل خبرداد و گفت: در این هفته سیتسم مونیتورینگ به عنوان اتاق فرمان که دو بقاع شاخص برای برقراری افزایش امنیتی به مبلغ 400 میلیون تومان افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.