مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان : هزینه ابتدایی ذخیره‌سازی نمونه خون بندناف حدود دو میلیون و 500هزار تومان است و پس از آن خانواده‌ها باید سالانه 140هزارتومان برای نگهداری این نمونه پرداخت کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ دکتر مرتضی ضرابی مدیرعامل بانک سلول‌ های بنیادی خون بند ناف رویان در نشست خبری که با حضور رئیس و معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در دانشکده پرستاری نسیبه ساری برگزار شد گفت: رویان در سال 1384 با همکاری سازمان گسترش اقدام به راه ‌اندازی بانک خون بند ناف نمود.


مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر این موسسه دارای بانک خصوصی و بانک عمومی خون بند ناف است عنوان کرد: از همین رو خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند خود قرار دارند، می ‌توانند خون بند ناف فرزندشان را پس از وضع حمل اهدا کنند.


وی درباره اهدای خون بندناف افزود: زمانی که خانواده ‌ها خون بندناف فرزندانشان را اهدا می‌کنند مالکیتی بر روی نمونه ندارند و همان ‌گونه که سازمان انتقال خون نیز نمونه‌های ذخیره شده خود را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌دهد، ما نیز موظف هستیم این نمونه‌های ذخیره شده در بانک عمومی را به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار دهیم.

 

ضرابی در ادامه درباره هزینه‌های نگهداری نمونه‌های خونی در بانک‌های خصوصی گفت: هزینه ابتدایی ذخیره‌سازی نمونه خون بندناف حدود دو میلیون و  500هزار تومان است و پس از آن خانواده‌ها باید سالانه 140هزارتومان برای نگهداری این نمونه پرداخت کنند.


وی درباره انصراف خانواده‌هایی که نمونه‌ بند ناف خون نوزاد خود را در بانک خصوصی ذخیره کردند توضیح داد: اگر خانواده ‌ای از ادامه ذخیره و نگهداری نمونه خون بند ناف نوزاد خود انصراف دهد می‌تواند نمونه را به بانک خون بند ناف عمومی اهدا کند.


مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر رویان در 27 استان دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف دارد، گفت: چگونگی اهدای نمونه ‌های خون بند ناف در پایگاه‌ اینترنتی بانک خون بند ناف ذکر شده است و علاوه بر این به مادر در بیمارستان اطلاعات لازم در این خصوص ارائه می‌شود تا در صورت تمایل خون بند ناف نوزاد خود را ذخیره و یا اهدا کند.

 

وی با اشاره به اینکه تاکنون 80 هزار نمونه خون بند ناف در بانک رویان ذخیره شده است، اظهار کرد: از این تعداد 20 مورد پیوند با استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف داشته ایم.

 

ضرابی شانس موفقیت پیوند سلول‌های بنیادی در بیماران خونی را تا 80 درصد دانست و گفت: پیوند سلول‌های بنیادی به بیماران مبتلا به فلج مغزی انجام شده و اعلام نتایج اثرات آن نیز نیازمند ارائه گزارش مراکز پیوند است.

 

وی با اشاره به اینکه استان مازندران دراین امر پیشتاز می باشد گفت : جهاد دانشگاهی مازندران از سال 87 فعالیت خود را در این زمینه شروع کرد که جزو 5 دفتر برتر کشور می باشد و توانسته است 4 هزار نمونه را جمع آوری و در تهران ذخیره سازی کند.

 

ضرابی تاکید کرد: بزودی اولین پیوند بافت های سلولی در بیمارستان امیرکلا بر روی بیماری تالاسمی انجام خواهد شد.

 

مدیرعامل بانک سلول‌ های بنیادی خون بند ناف رویان در ادامه شش استان اول در زمینه ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف را استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، کرمان، مازندران و خوزستان اعلام کرد و افزود:
معمولا 35 درصد از نمونه‌های ذخیره شده متعلق به استان تهران است و 65 درصد مابقی به سایر شهرستان‌ها اختصاص دارد.


ضرابی در ادامه از توسعه شعب بانک خون بند ناف در خارج از کشور خبر داد و گفت: اولین شعبه برون‌مرزی بانک خون بند ناف در اربیل کردستان عراق در حال فعالیت است و در حال حاضر کشورهای عمان، امارت، لبنان و جمهوری آذربایجان خواستار راه اندازی شعب بانک خون بند ناف رویان در کشورهایشان هستند که به هر حال اقبال خانواده‌های کشورهای همجوار به دلیل سنخیت‌ های فرهنگی و دینی با کشور ایران در این زمینه بالا است.

 

وی اشاره کرد: باید رسانه ها با اطلاع رسانی از مزایای ذخیره سازی خون بند ناف جنین، خانواده ها را ترغیب به همکاری با بانک سلول های بنیادی بند ناف رویان کنند.

 

محمد صابر انصاری معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در ادامه نشست گفت: دفتر بانک خون بند ناف در ساری مستقر می باشد و در تمام بیمارستان های بزرگ مازندران و گلستان کارشناسان خون گیری حضور دارند.

 وی اشاره کرد: استقبال مردم در شهرهای ساری، بابل، آمل و گرگان نسبت به دیگر شهرها بسیار خوب است.

آدرس بانک خون بند ناف رویان واحد مازندران: ساری بلوار امیر مازندرانی – خیابان وصال شیرازی – جهاد دانشگاهی 33353380-011