رئیس انستیتو پاستور شمال کشور : سالانه بیش از 100 میلیارد تومان در ایران صرف خرید واکسن هاری می شود

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛  دکتر محسن آسوری رییس انستیتو پاستور شمال کشور در جلسه کارگروه سلامت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه کنترل بیماری هاری در ایران گفت: اهمیت پیشگیری از این بیماری تا حدی است که اگر واکسن ‌هاری تزریق نمی‌شد، هر‌ سال ٢ تا ٣‌هزار نفر در ایران به دلیل ابتلا به این بیماری، جان می ‌سپردند.

رئیس انستیتو پاستور شمال کشور اضافه کرد: هر 10 دقیقه در دنیا یک نفر بر اثر بیماری هاری می میرد و بیشتر این بیماری در مناطق آسیایی صورت می گیرد که صددرصد کشنده و صددرصد قابل پیشگیری می باشد.

 دکتر آسوری با اشاره به اینکه سالانه بیش از 100 میلیارد تومان در ایران صرف خرید واکسن هاری می شود عنوان داشت: سالانه بیش از 56 هزار نفر در 100 کشور دچار این بیماری هستند که در سال 1902 در انگلیس با هاری خداحافظی کردند.

 وی تاکید کرد: در شهر آمل به جهت اقدامات خوبی که در این زمینه صورت گرفت مورد توجه مجامع بهداشتی بین المللی قرارگرفت و به نوعی پیشتاز دیگر مراکز کشور بوده که برهمین اساس در مهر ماه امسال میزبانی این نشست بین‌المللی را با حضور 21 کشور و به مدت 11 روز برعهده دارد.

آسوری با بیان اینکه برای ریشه کنی این بیماری نیاز به عزم ملی است گفت: برای واکسیناسیون حیوانات، هزینه 10 درصدی بیشتر از واکسیناسیون انسانی دارد.

وی تصریح کرد: کشورها متعهد به هدف رسیدن به  صفر مورد انسانی تا سال  ۲۰۳۰ شده اند و بیشتر جمعیت فقیر که دسترسی کمی به نظام بهداشتی و دامپزشکی دارند در معرض تهدید هستند.

رییس انستیتو پاستور شمال کشور یادآورشد: در برگزاری این کارگاه سازمان های بین المللی از قبیل سازمان بهداشت جهانی، سازمان جهانی حیوانات، سازمان خواربار فائو و دانشگاه لوزان فرانسه و دیگر نهادها و مراکز مشارکت دارند.

دکتر آسوری اظهارداشت: مدرسین از سازمان بهداشت جهانی و14  کشور هستند که از این تعداد 8 کشور بصور ت فیزیکی و مابقی بخاطر مسائل سیاسی بصورت ویدئو کنفرانسی در کنفرانس حضور دارند.

 وی اشاره کرد: ثبت نام ۶۸ نفر از ۲۰ کشور جهان (شامل کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا، آسیای مرکزی، شرق آسیا) صورت گرفت که 22 نفر انتخاب شدند.

رییس انستیتو پاستور شمال کشور به برنامه های در طول 11 روز برگزار کارگاه به میزبانی آمل گفت:  7 روز آموزش تئوری در دانشگاه شمال ، 2 روز در محل انستیتو پاشور شمال کشور و دو روز کار میدانی در منطقه امام زاده عبداله انتخاب شد.