کار ساخت سد هراز به قوت خود ادامه دارد / سد هراز برای خیلی ها قابل تحمل نیست/ منتظر جواب اوقاف برای واگذاری زمین دفن زباله به شهرداری هستیم

دکتر عزت الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل در مجلس درگفتگوی اختصاصی با کمال آنلاین با اشاره به اظهارنظرهای غیر فنی در مورد ساخت سد گفت: سد هراز زمانی که می خواست ساخته شود حدود 20 سال یعنی از سال 60 مطالعه شد.

وی افزود: متاسفانه آن را تعطیل کردند وقتی ما آمدیم گفتند این سد دو مشکل دارد که حدود 11 کیلومتر جاده هراز زیر آب می رود و سازمان محیط زیست و وزارت راه دو مدعی پروژه بودند که وزارت راه اعلام کرد جاده جایگزین  در کنارسد ساخته شود ما حرفی نداریم و کتبا هم اعلام کردند و الان برای جاده جایگزین زیر جاده پرن مشغول هستند.

موافقت محیط زیست با ساخت سد هراز

نماینده مردم آمل در مجلس عنوان داشت: سازمان محیط زیست هم گفتند اشکالی ندارد یعنی دوسال قبل از بهره برداری و آب گیری سد انتهای سد پاکسازی شود نه اینکه زباله برداشته شود بلکه تا عمق 4 متر خاکبرداری شود و اگر شیرابه ای است برداشته شود.

یوسفیان ملا اظهارداشت: با این شرط  همه زباله را دیدند و مجوز دادند حتی این صحبت هم شده بود اگر یک زمانی نخواستند زباله را بردارند وبه جهت اینکه طول سد 11 کیلومتر است در قسمت انتهای سد بمقدار 2 کیلومتر قیچی شود وکانالی زیر کوه لهاش  احداث می شود و آب رودخانه هراز منحرف می شود و می رود به کانال مربوطه و یک دیوار بتنی 5/3 در 5/2 متر ساخته می شود و هم زباله و شیرابه مهار خواهد شد.

گرفتن اعتبار 550 میلیون تومانی برای مطالعات زمین جدید زباله

وی با اشاره به اینکه عده ای ندانسته مسائلی را مطرح می کنند که به خیال خودشان تمام اتفاقات تازه در حال افتادن است ادامه داد: اقداماتی که الان مشاهده می شود  اینطور نیست و از 8 ماه گذشته مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری آمل رفتند برای ژاپن که دوره ای را ببینند و جلسه ای که با حضور شهردار و اعضای سابق شورای شهر گذاشته شد و برای مطالعه آن حدود 550 میلیون تومان اعتبار گرفتیم.

 وی اشاره کرد: متاسفانه بعضی ها تصور می کنند که این حرفها را می زنند پیگیر هستیم که چنین چیزی نیست و این اتفاقات را نخواستیم رسانه ای شود.

سد هراز پروژه ملی است

نماینده مردم آمل در مجلس تاکید کرد: به هرحال مدیران در فکر آن بوده و هستند و امکان نداشت کسی بیاید و بر روی زباله سد را آبگیری کند که این موضوع محیط زیست در حد استان و کشور نیست و در حد شورای عالی محیط زیست می باشد چون پروژه ملی است.

یوسفیان ملا گفت: پروانه ساخت سد را سازمان محیط زیست داده و پایان کار وآبگیری را هم باید سازمان محیط زیست بدهد متاسفانه آقایان بجای نوشتن نامه، پشت تربیون مطالبی را می گویند این ها مسائل پشت پرده است که مدیری می آید چنین مسائلی را مطرح می کنند و باید در گفتار مدیر تردید کرد.

این سد 27 درصد آب مازندران را مهار می کند

وی تصریح کرد: این سد با تمام قدرت ساخته می شود و تغییری در اقتصاد شهرستان و استان ایجاد خواهد شد و آب این سد قرار است تا کردکوی برای آبیاری کشاورزی برود و این سد 27 درصد آب مازندران را مهار می کند در حالی که الان سدهایی که سا خته شده و یا در دست ساخت دارند همه اینها آبگیری شوند 8 درصد آب سطحی مازندران را جذب می کنند.

وی ادامه داد: همین هایی که آمدند و این مسائل را بدون مطالعه حرف می زنند قبلا آمدند و مسئله زلزله را مطرح کردند که چنین حرفها مردم را دلسرد کند تا به آرزوی دیرینه خود نرسند و تمام کاندیدای مجلس در این شهرستان هرکسی که می آمد بحث سد را مطرح می کرد و بعد از انتخابات تمام می شود.

نماینده مردم آمل در مجلس بیان داشت: همین ها می ببینند که اگر این سد آبگیری شود اتفاقات خوبی در منطقه خواهد افتاد یعنی  140 هزار هکتار اراضی علاوه بر اراضی موجود زیر کشت می رود و 5 شهر همجوار آمل از آب شرب آن استفاده می کنند که همزمان 18 مگاوات برق را هم تولید می کند.

برای خیلی ها قابل تحمل نیست و برای کسانی که تا دیروز مسئله زلزله را مطرح کردند

یوسفیان ملا افزود: برای خیلی ها قابل تحمل نیست و برای کسانی که تا دیروز مسئله زلزله را مطرح کردند، رفتند و می خواستند حتی ذهن بزرگان شهر را متوجه این موضوع کنند و مرحوم فروزان معاون آب منطقه ای مازندران رفتند اسناد و مدارک بردند که برای ساخت این سد تا 8 ریشتر پیش بینی شده و اگر چنین زلزله ای بیاید شهر آمل نابود می شود و دیگر آملی نمی ماند که از ذهنیت درآمد و الان اینگونه ماجراها را مطرح می کنند.

وی عنوان داشت: همین افرادی که می گفتند جاده هراز رانشی بوده و محال است چهاربانده شود ولی خودشان می بینند که دارد چنین اتفاقی می افتد.

برای دفن زباله شهرستان از دو سال قبل پیگیر بودیم

وی اشاره کرد: برای دفن زباله شهرستان از دو سال قبل در زمانی که آقای رسولی مسئولیت سرپرستی فرمانداری را برعهده داشتند بین آمل و بلده زمینی را دیدند و کار هم تمام شده بود که زباله به آن منطقه انتقال داده شود و بعضی از عزیزان پادرمیانی کردند و به احترام آن عزیزان خودمان را کنار کشیدیم.

وی با اشاره به بحث انتقال زباله آمل به منطقه پاساکش گفت: منطقه پاساکش 330 هکتار زمین است که به اوقاف پیشنهاد داده شد که چون زمین وقفی است براساس کارشناسی فروخته شود و یا شریک بشوید و یا درحد تهاتر در شهر آپارتمان دریافت کنید.

منتظر جواب اوقاف کشور هستیم

نماینده مردم آمل در مجلس ادامه دا:  متولی آن امام جمعه آمل و هیئت امنا هستند که ایشان موافقت دارند این واگذاری صورت گیرد و منتظر جواب اوقاف کشور هستیم و آنچه که زباله در محل فعلی قابل امحا باشد امحا خواهد شد وآن چیزی که قابل امحا نیست با دستور دادستان به منطقه پاساکش برده شود.

وی در پایان متذکر شد: این حرف ها مال حالا نیست بلکه مدت ها است که ادامه دارد و هم امام جمعه و هم دادستان آمل در تمام جلسات حضور داشتند.