رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل :رویکرد بهزیستی در برنامه ششم، سلامت اجتماعی محور طراحی شده است تا بتوانیم آموزش مهارت زندگی را گسترش دهیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ همزمان پنجمین روز از هفته دولت و با حضور فرماندار و معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه شهرستان آمل ، معاون اشتغال بهزیستی مازندران ، رئیس بهزیستی شهرستان آمل و روسای ادارات، 5 طرح تولیدی و خدماتی اداره بهزیستی آمل شامل گروه همیار نفس ، خرده فروشی پوشاک ، تزئینات ساختمانی ، مرکز مشاوره سنا و پایگاه سلامت اجتماعی افتتاح و به بهره برداری رسید.

وحید حسین زاده رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل با اشاره به اینکه برای راه اندازی پایگاه سلامت اجتماعی شهرستان آمل درمیدان 17 شهریور نزدیک به 20 میلیون تومان هزینه شد گفت: در راستای کاهش پیشگیری معلولیت ها و آسیب های اجتماعی با همکاری شهرداری و شورای شهر آمل کانکس پایگاه سلامت اجتماعی مستقر شد و همکارانمان در ساعت اداری و غیر اداری خدمات رایگان مشاوره توسط همیاران گروه سلامت روان به همه عزیزان داده می شود.

وی با بیان اینکه 10 مرکز مشاوره در شهرستان آمل مشغول به فعالیت هستند عنوان داشت: در سال گذشته نزدیک به 4 هزارنفر خدمات مشاوره گرفتند که 70 درصد خانم ها و 30 درصد آقایان بودند و بیشتر بحت زناشویی، خانوادگی و خیانت بود که 47 درصد زناشویی، 23 درصد مسائل شخصیتی و 14 درصد تحصیلی بود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل تاکید کرد: آگاه سازی و پیشگیری از اعتیاد و مهارت زندگی سرلوحه کاری سازمان قرار دارد که در سال گذشته 16 هزار آموزش در سطح مدارس و دانشگاهها و محیط کار و کارگری صورت پذیرفت و مهارت زندگی را فراگرفتند و نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشتیم و امسال قرار است 20 هزارنفر تحت پوشش قرار گیرند.

حسین زاده اظهارداشت: رویکرد بهزیستی در برنامه ششم، سلامت اجتماعی محور طراحی شده است تا بتوانیم آموزش مهارت زندگی را گسترش دهیم.

وی ادامه داد: برای آموزش پیش از ازدواج درسال گذشته نزدیک به 3 هزارنفر آموزش را فراگرفتند و در سال گذشته 23 درصد رشد و متاسفانه درطلاق حداقل ماهیانه بین 100 تا 110 به مراکز بهزیستی مراجعه می کنند که بیشتر مراجعه کنندگان 30 درصد خیانت است که متاسفانه در سطح جامعه شیوع پیداکرد.

وی گفت: در سال گذشته  9 درصد سازش داشتیم و امسال تا 6 ماهه اول 17 درصد داشتیم و طرح طلاق را از سال گذشته با همکاری دادگستری آمل اجرائی کردیم و هرکسی که قصد طلاق دارد بعد از رفتن به دادگستری به بهزیستی جهت مشاوره می آیند و قبلا چنین کاری صورت نمی گرفت.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل  اشاره کرد: در 5 ماهه اول سالجاری نزدیک به 690 نفر مراجعه کننده داشتیم و خانواده ای که دوبار ازدواج کردند خیلی راحت تر طلاق می گیرند و در پایگاه سلامت اجتماعی طرح تنبلی چشم در سال گذشته 15 هزارنفر و طرح غربالگری شنوائی 5 هزار نفر خدمات ارائه شد.

حسین زاده گفت: در سال جدید 3 میلیارد تومان به اندازه 4 سال شاهد اعتبارات در زمینه اشتغالزایی هستیم که تاکنون یک میلیارد و 600 میلیون تومان جذب شد و به گروههای هدف از قبیل زنان سرپرست خانوار ، معلولین و  معتادانی که پاک شدند تعلق می گیرد.

وی ادامه داد: امسال با مصوبه شورای اشتغال وام 15 میلیونی به 20 میلیون تومان با وام 4 درصد شد و کارفرماهای که افراد جامعه هدف تا 5 نفر را جذب کنند و ما به ازای هر مددجو 15 میلیون تومان وام و پول بیمه توسط بهزیستی پرداخت می شود.

نورالدین علا الدینی معاون اشتغال بهزیستی مازندران گفت: اعتبارات حوزه اشتغال این سازمان در سال گذشته بیش از ۱۴ میلیارد تومان بوده که ۱۲ میلیارد تومان آن اختصاص یافت.

وی افزود: با توجه به نام‌گذاری امسال به  سال تولید و اشتغال اعتبارات حوزه اشتغال در سال جاری قریب به ۴۲ میلیارد تومان رسیده که درمجموع اعتبارات این بخش  رشد سه برابری داشته است.

معاون اشتغال بهزیستی مازندران پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و خوداشتغالی را در این سازمان مورداشاره قرارداد و گفت: سقف پرداختی در بخش مشاغل خانگی ۵ میلیون و خوداشتغالی ۱۵ میلیون تومان بوده است که امسال این سقف در بخش خوداشتغالی به ۲۰ میلیون تومان رسیده است.

علاء الدینی اشاره کرد: تمام تلاش بر این است درشهرهایی که روسای بهزیستی توانمند عمل می کنند متقاضیان اشتغال در پشت نوبت نداشته باشیم و بیمه قسمت اعظم این عزیزان توسط بهزیستی پرداخت می شود.

وی یادآور شد: بر طبق مصوبات درون ‌سازمانی از کل اعتبارات استانی (حوزه اشتغال)  ۵۰ درصد آن به مددجویان بخش توان‌ بخشی، ۴۰ درصد اجتماعی  و زنان بد سرپرست  و ۱۰ درصد باقیمانده   برای بخش پیشگیری و بهبودیافتگان از اعتیاد در نظر گرفته می‌شود که سال قبل تسهیلات اشتغال بهبودیافتگان ۲۰ درصد کل اعتبارات بوده که امسال هم ۱۰ درصد مربوط به جامعه پیشگیری اختصاص خواهد یافت.

وی در مراسم افتتاح مرکز مشاوره سنا با بیان اینکه متاسفانه درجامعه در اوج آسیب ها قرار داریم گفت: وجود چنین مراکز مشاوره ای نیاز است و کوتاهی و کم دقتی در اینگونه مراکز آسیب آن دو برابر تاثیر گذار باشد و کسانی که در مراکز مشاوره ای کارآمد هستند و بطریق علمی ورود پیدا می کنند و تکیه گاه رفع آسیب های اجتماعی مراکز مشاوره ای هستند.

وی اشاره کرد: امروز هیچ خانواده و مجموعه ای بدون مشاوره نمی تواند به مقصد برسد به علت اینکه آسیب های متعدد که درجامعه است و امروز آسیب در خانه مان خیمه زده است و همه خانواده ها لب مرز هستند که تنها راه نجات وصل شدن به مراکز مشاوره ای است و متاسفانه مراکز مشاوره ای برای خانواده ها خوب جا نیافتاده است. 

وی در پایان از تلاش و زحمات آقای حسین زاده رئیس اداره بهزیستی و همکاران محترمشان که شبانه روزی فعالیت می کنند قدردانی و تشکر نمود.

سید جعفر رسولی فرماندار ویژه آمل با بیان اینکه خدمات بهزیستی در جامعه قابل لمس می باشد گفت: بهزیستی شهرستان توانسته است با برنامه ریزی دقیق در تمام عرصه ها خوب ورود پیدا کند و جای تشکر دارد.