مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی : با استفاده از قابلیت های این مرکز، واردات و صادرات برنج را در راستای استراتژی وزارت جهاد کشاورزی آنرا مدیریت کنید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران مورد بازدید دکتر شجری مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی ، مهندس نورانی رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی و رئیس انجمن ارگانیک کشور ، دکتر حسنی مقدم معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی تأمین ، توزیع و تنظیم بازار و ذخائر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی و نیز مدیران استانی و شهرستانی این سازمان قرار گرفت . در این دیدار که اعضاء هیئت مدیره و گروه مشاوران این مرکز حضور داشتند  مهندس سید اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل شرکت توسعه تجارت برنج ایران با قدردانی از حضور مسئولان در بازدید از این مرکز  گفت: این مجموعه از لحاظ موقعیت سوق الجیشی در یکی از بهترین نقاط استان مازندران قرار دارد و در نقطه ای واقع شده که در شعاع 50 کیلومتری آن 70 درصد کشت برنج استان صورت میگیرد و وجود جاده هراز و نزدیکی به بنادر شمالی نیز آن را حائز اهمیت میکند.

دورنما ی مرکز در راستای خودکفایی برنج ، برندسازی و تولید ارگانیک و صادرات برنج مرغوب

وی در ادامه با بیان اهداف ایجاد این مرکز و دورنما و اثرات اقتصادی آن افزود: جهت تقویت بخش کشاورزی ، ایجاد انگیزه و امید برای کشاورزان ، افزایش ضریب بهره وری در راستای خودکفایی برنج ، برندسازی و تولید ارگانیک و صادرات برنج مرغوب اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است .

مدیرعامل شرکت توسعه تجارت برنج ایران ادامه داد  : با هماهنگی مرکز انستیتو پاستور شمال نسبت به خرید آزمایشگاه همکار و استقرار آن در این مجموعه اقدام شده است و این مرکز بعنوان پایانه صادرات برنج کشور میتواند با تثبیت تولید پایدار چراغ امیدی در دل کشاورزان روشن کند چرا که نوسانات بازار برنج برای کشاورزان ناامید کننده است و آن هم به علت نبود بازار پایدار  و نادیده گرفتن بخش تجارت و صادرات است که در واقع زنگ خطر محصول استراتژیکی مثل برنج که دومین محصول بعد از گندم در دنیا بوده به صدا درآمد .

اگر به حلقه مفقوده بخش بازرگانی توجه نشود تولید پایدار نخواهیم داشت.

یزدان پناه اشاره کرد : تا سال 2025 دیگر هیچ کشوری برای صادرات ، برنج نخواهد داشت و الان هم تنها 7 درصد تولید برنج در دنیا در چرخه صادرات قرار میگیرد و اگر به حلقه مفقوده بخش کشاورزی که آن هم بخش بازرگانی است توجه نشود تولید پایدار نخواهیم داشت.

حضور در نمایشگاه ولگاگراد روسیه همراه استاندار بعنوان هیئات تجاری

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در ادامه گفت: ما الان هم در نمایشگاه ولگاگراد روسیه همراه استاندار بعنوان هیئات تجاری حضور داشته و یک سفری هم ان شاءالله به قطر خواهیم داشت.

هر برنجی که وارد کشور میشود از طریق این مرکز با همان برند خودش وارد بازار شود

دکتر شاهرخ شجری مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران این مرکز اظهار داشت : یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی تجمیع واحد های صنفی کشاورزی است که میتوان تمرکز آنرا در این پایانه قرار داد و با استفاده از قابلیت های این مرکز، واردات و صادرات برنج را در راستای استراتژی وزارت جهاد کشاورزی آنرا مدیریت کنید. وی افزود: هر برنجی که وارد کشور میشود از طریق این مرکز با همان برند خودش وارد بازار شود و قبل از عرضه توسط کارشناسان شما مورد آزمایش و تایید قرار گیرد و برنج مرغوب شمال نیز با برند مشخصی توسط شما بسته بندی شود و به بازار عرضه گردد تا مانع اختلاط آن با برنج خارجی شود.

در این مرکز میتوانید طلای سفید را به منزلگه مقصود برسانید

مهندس نورانی رئیس اتحادیه ی صادر کنندگان محصولات کشاورزی و رئیس انجمن ارگانیک ایران ضمن تبریک به مناسبت شروع این پروژه عظیم ، آنرا یک دست آورده ملی دانست و گفت: شما در این مرکز میتوانید طلای سفید را به منزلگه مقصود برسانید ، هرچند در کشور ما دو چیز مورد جفا قرار گرفته است یکی چای ایرانی و دیگری برنج ایرانی است. امید میرود با درایت دفتر امور صادرات ، تجارت بین المللی برنج رونق یابد.

این مرکز میتواند بعنوان بارانداز برنج در کشور مطرح شود

دکتر حسنی مقدم معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی تأمین و توزیع ، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت فیزیکی این مرکز و پررنگ شدن انگیزه ها در مسئولین و مدیران این مجموعه ابراز داشت: امسال صندوق توسعه ی ملی در بخش کشاورزی 200 میلیارد برای مناطق برخوردار و همچنین 200 میلیارد برای مناطق غیر برخوردار به طور شناور با بهره ی 16 درصد در اختیار استان ها گذاشته که با توجه به رایزنی دفتر امور اقتصادی وزارتخانه قراراست با تزریق منابع ، نرخ بهره ی بانکی بین 11 تا 12 درصد کاهش یابد.

وی در ادامه افزود: طی مصوبه ی هیئت دولت که در اردیبهشت ماه صورت گرفت باید برای تجمیع و یکپارچه سازی محصولات کشاورزی در مناطق تولید اقدام شود که مرکز مرکبات در قائم شهر و برنج در آمل بوده و این مرکز میتواند بعنوان بارانداز برنج در کشور مطرح شود.