رییس اداره منابع طبیعی آمل : نیاز است برای مقابله با تخریب جنگل ها و مراتع هر چه سریع‌تر نسبت به رفع کمبود جنگلبان اقدام شود.

مهندس نعمت کوهستانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل  درآستانه 9 مرداد روز جنگلبان در گفتگو با کمال آنلاین با بیان اینکه جنگل ها و مراتع بعنوان ثروت هر جامعه محسوب شده که در حفظ و نگهداری آن باید برنامه ریزی و سپس اقدام کرد گفت: متاسفانه در کشورهای در حال توسعه معمولا توجه لازم به این منابع نشده و ارزش آنها در بسیاری مواقع نادیده گرفته می شود و در واقع حفاظت از منابع طبیعی وظیفه همه مردم کشور بوده و باید به صورت فرهنگ بین آنها درآید ولی در کنار آن در حوزه تخصصی، نیاز به افرادی می باشد که کار حفاظت و نگهداری از جنگل ها و مراتع را بر عهده بگیرند.

وی افزود: جنگلبان مسئول نگهداری و محافظت از جنگل ها می باشد و نقش مهمی را در نگهداری جنگل ها برای آیندگان دارد که جنگلبان با دانش و شناختی که از طبیعت، جنگل ها و مراتع دارد، به کمک روش های مختلف نگهداری و حفاظت آنها را بر عهده دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل اشاره کرد: جنگلبان در شرایط آب و هوایی سخت اعم از گرما و سرمای شدید و طاقت فرسای برخی از مناطق باید کار کند و همیشه افرادی هستند که به دنبال سوء استفاده از طبیعت در جهت منافع شخصی خود می باشند (مانند قاچاقچیان چوب) و این افراد یکی از بزرگترین خطرات موجود برای جنگل و جنگلبان به حساب می آیند.

کوهستانی با تاکید بر اینکه منابع طبیعی ثروت عظیمی است که در اختیار انسان قرار داده شده است اظهارداشت: باید از تخریب نامعقول آن جلوگیری کرد و منافع بلندمدت طبیعت را فدای منافع آنی نکرد و این موضوع محقق نمی‌شود مگر این که همه خود را در قبال حفاظت از طبیعت مسئول بدانیم.

وی با بیان اینکه سطح منابع طبیعی شهرستان آمل بیش از 200 هزار هکتار می باشد گفت: با توجه به قرارگیری این شهرستان درحوزه دریای خزر و البرز مرکزی و وجود شرایط اقلیمی مناسب، وجود کوه دماوند و...، جنگل ها و مراتع آن از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و دارای تنوع گیاهی بسیار بالائی می باشد و لازم به توضیح است که بیشترین اختلاف ارتفاع درسطح کشور مربوط به این شهرستان می باشد و همین عامل  تنوع اقلیمی و اکولوژی را موجب شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل تصریح کرد: بخش اعظم جنگل های این شهرستان را جنگل های هیرکانی تشکیل می دهد که ارزش های تجاری و صنعتی بالائی دارند و علاوه برآن بخشی از جنگل های این شهرستان را جنگل های مناطق نیمه خشک و ایران و تورانی تشکیل می دهد.

کوهستانی یادآورشد: از گونه های مهم جنگلی این شهرستان می توان به راش، توسکا، بلوط، ممرز و... اشاره نمود و از ویژگیهای دیگر مناطق جنگلی این استان می توان به ذخیره گاههای جنگلی این شهرستان و همچنین وجود جنگل های جلگه ای (به صورتلکه ای و پراکنده) اشاره کرد که ارزش های ژنتیکی فراوانی را دارند.

وی عنوان داشت: بیشترین سطح مراتع استان مربوط به این شهرستان بوده و عمده مراتع شهرستان جزء مراتع خوب می باشد و ضمنا اکثر مراتع این شهرستان در ارتفاعات البرز و دامنه کوه دماوند قرا دارد که به عنوان مراتع ییلاقی در فصل تابستان مورد استفاده دامهای دامدارانی از استان مازندران، تهران و سمنان قرار می گیرد.

وی یادآورشد: حفاظت از این منابع باارزش خدادادی و ویژگیهای منحصر بفرد جنگل و مرتع این شهرستان بسیار با اهمیت می باشد وبه همین لحاظ مجموعه پرسنل حفاظتی اداره منابع طبیعی شهرستان بصورت شبانه روزی درجهت حفظ، نگهداری از این منابع ، جلوگیری از تخریب و تبدیل آنها وجلوگیری از قطع درختان، قاچاق چوب و درنهایت جلوگیری از بهره برداری بی رویه تلاش مضاعفی دارند.

وی اشاره کرد: علاوه بر کمبود نیروی حفاظتی و جنگلبان برای حفاظت از این عرصه های ارزشمند طبیعی،کمبود امکانات نیز از مشکلات جنگلبانان شهرستان آمل می باشد و در واقع امکانات مناسبی و کافی دراختیار آنها قرار ندارد و لذا نیاز است برای مقابله با تخریب جنگل ها و مراتع هر چه سریع‌تر نسبت به رفع کمبود جنگلبان اقدام شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل گفت: با وجود وسعت و اهمیت منابع طبیعی در حال حاضر تعداد جنگبانان این شهرستان که که در یگان حفاظت و سرجنگلبانی های این شهرستان به عنوان جنگلبان و به صورت مستقیم فعال هستند کمتر از 15 نفر می باشندکه این تعداد با استاندارد جهانی که برای تقریبا هر 5 هزار هکتار جنگل باید یک جنگلبان وجود داشته باشد، فاصله زیادی دارد.