گفتگوی خواندنی با مهندس علیرضا ایران دوست (158) کاندیدای شاخص انتخابات شورای شهر آمل

مهندس علیرضا ایران دوست

کارآفرین برگزیده و انبوه ساز برتر سال 95 در بخش تامین مسکن اقشار کم درآمد

شعار :

بپردازم آمل به علم وعمل

 

صفحه اول

متولد سال 1355 در شهرستان آمل

کارشناس عمران ساختمان از دانشگاه امام محمدباقر(ع) ساری

کارشناس ارشد سازه (در حال دفاع از پایان نامه) از دانشگاه آیت الله آملی

سوابق اجرایی

مدیرعامل شرکت عرش سازان آمارد با رتبه آب و ابنیه

مدیر پروژه در منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی، ماهشهر و پتروشیمی های بوعلی سینا،  سایت lld پتروشیمی امیرکبیر، پتروشیمی فجر و پتروشیمی مارون در بخش زیر ساختهای عمرانی

عضو انجمن انبوه سازان آمل و استان مازندران

انبوه ساز برتر سال 95 در بخش تامین مسکن اقشار کم درآمد

عضو سازمان نظام مهندسی استان

عضو جامعه مهندسین مستقل آمل

مجری پایه 2 سازمان نظام مهندسی

عضو انجمن مجریان آمل

عضو انجمن پیمانکاران استان مازندران

عضو کمسیون شورا و صدور پروانه نظام مهندسی استان

مسئول روابط عمومی انجمن انبوه سازان آمل

ناظر پروژه 1100 واحدی قرچک ورامین

سرپرست کارگاه پروژه منابع آب زمینی و هوایی در میاندورود ساری

مدرس مجتمع علمی کوثر پویا  مازندران

عضو دپارتمان تخصصی مهندسی عمران

کارآفرین برگزیده شبکه یک سیما باموضوع (ساماندهی بافتهای فرسوده و ساخت مسکن برای اقشارکم درآمد)

کارفرما و مجری بیش از 100 واحد مسکونی در آمل

ناظر و مجری پروژه های مسکونی شهر آمل

عضو کمیته آموزش جامعه مهندسین مستقل آمل

عضو کمیته ورزش انجمن انبوه سازان آمل

مشاور فنی شرکت راه ابنیه بومک

مشاور فنی شرکت کاخ راه عمران

عضو خانه کارگران آمل

انگیزه شما از ورود به انتخابات شورای اسلامی شهر چیست؟

با توجه به تجربیات، علم و انگیزه ای که در بنده وجود داشت تصمیم بر آن گرفتم در انتخابات شورای اسلامی شهر شرکت کنم تا بتوانم همچون دیگر عرصه هایی که تا به امروز در زندگی خود داشتم خدمت گزار شایسته ای برای همشهریان عزیزم باشم و باید تصریح کرد شورای شهر شورای شهرداری نیست و باید در حوزه شهری همانطوری که از نامش پیداست مشاوره دهد و قوانینی که برای شورا در نظر گرفته شده است را در مرحله مصوبات در نظر بگیرد و نظارت کامل داشته باشد و شفافیت را در مجموعه مدیریت شهری ایجاد و همواره به مردم گزارش دهد که آمدیم برای خدمت رسانی صادقانه و خالصانه برای مردم عزیز آمل گام برداریم تا زمینه ساز خیر و برکات فراوان شویم.

شورای اسلامی شهر از چه جایگاه و اهمیتی برخوردار است؟

اعضای شورای اسلامی شهر با رای اکثریت مردم آن شهر تعیین می شوند و رای مردم در وهله اول دارای جایگاه خاص است که باید به آن احترام گذاشته شود و همه نگاه اعضای شورای شهر برای خدمت به مردم و تحقق منافع جمعی شهر باشد.

قانون برای شورای شهر وظایفی را تعیین نموده است که این وظایف تعیین کننده در امور شهری می باشد و انتخاب شهردار جزو اولین وظایف شورا است که باید مدیریت شهر با بودجه بالای شهر به فردی سپرده شود که دارای تخصص، تعهد و مدیریت بسیاربالا باشد.

شورای اسلامی شهر ظرفیتی ارزشمند است که باید از آن به بهترین نحو ممکن و به منظور آبادانی و توسعه شهرمان استفاده کنیم تا منافع فراوانی نصیب شهروندان شود.

کارنامه شورای اسلامی شهر آمل را در طول دوره چهارم چگونه ارزیابی می کنید؟

قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران و اصلاحات آن، هدف تشکیل شوراهای اسلامی را پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی، پرورشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم و نظارت بر امور دانسته است.

کارنامه شورای اسلامی شهر آمل با توجه به مصاحبه یکی از اعضای شورای اسلامی شهر که نمره خوبی به خود و اعضا ندادند پرواضح و مشخص است و متاسفانه در این دوره محدوده شهر آمل را نیز به حداقل رساندند.

شما بعنوان یک انبوه ساز برتر چه برنامه ای برای حمایت از سرمایه گذاران و فعالان حوزه ساخت و ساز دارید؟

سال 1396 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام گذاری شده است که بهره گیری از پتانسیل بخش خصوصی در اجرای برخی از پروژه ها و طرح های مختلف بخصوص در حوزه گردشگری می تواند در تغییر، بهبود و توسعه سیمای شهری نقشی ارزنده ایفا کرده و در اشتغال آفرینی نیز اثربخش باشد.

حمایت از سرمایه گذاری امری ارزنده است و می تواند دستاوردهای بسیاری داشته باشد که باید زمینه جذب و ورود این عزیزان را با حمایت های لازم و اعطای بسته های حمایتی فراهم کنیم.

با توجه به محدودیت ایجاد شده برای سرمایه گذاران آملی و عدم توجه شایسته مسئولین به این قشر سبب شد تا متاسفانه عزیزان ما سرمایه خود را از شهر خارج کنند و در مناطق دیگر به سرمایه گذاری بپردازند.

ضرورت دارد تدبیری صورت گیرد تا سرمایه گذاران آملی را وارد شهر کرده و برای زیرساخت های شهری نهایت استفاده را از این ظرفیت ها ببریم.

ورود سرمایه گذاران به داخل شهر دستاوردهای بسیاری از جمله ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم دارد و سبب درآمد پایدار در شهر می شود که می توانیم از ظرفیت سرمایه گذاران در حوزه های مختلف استفاده کنیم.

مشارکت شهروندان در مدیریت شهری چه ضرورتی دارد؟

مردم سرمایه های اصلی هر کشوری محسوب می شوند که بهره گیری از ظرفیت های ارزنده و بی بدیل آنان می تواند نقش بسزایی در تحقق پیشرفت و توسعه داشته باشد.

در صحنه مدیریت شهری نیز مردم نقش بسیاری دارند که مدیریت شهری نیاز دارد تا از ظرفیت ها و پتانسیل های مردمی نهایت بهره گیری را داشته باشد.

مدیریت شهری باید برنامه ریزی مدون و سازمان دهی شده ای داشته باشد تا سازوکار بهره گیری از نقش شهروندان و مشارکت آنان در صحنه مدیریت شهر فراهم شود.

هرچه میزان مشارکت شهروندان در اداره امور شهر بیشتر باشد سبب می شود تا کارها و فعالیت های ارزنده و شاخصی در سطح شهر صورت گیرد که این امر برکات و دستاوردهای خوبی را با خود همراه دارد.

راه اندازی اتاق فکر نخبگان محلی نمونه بارزی از مشارکت شهروندان در اداره امور شهر است که می توانیم از فکر، اندیشه و مشورت بزرگان و متخصصان شهری در امور مختلف استفاده شایسته ای داشته باشیم.

تقویت شورایاری محلات نیز یکی از دیگر جلوه های مشارکت شهروندان در مدیریت شهری است که این نهاد محلی می تواند اثرگذاری شایسته ای ایفا کند.

شورایاری محلات می تواند با رصد مشکلات موجود محلات و تهیه طرح های اولویت دار، مدیریت شهری را در پیشرفت و توسعه یاری کند تا طرح های خوبی در سطح محلات اجرا شود.

حضور مدیران شهری در جمع مردم و بررسی دقیق مشکلات و بهره گیری از نظرات مردمی در بهبود امور نیز از دیگر جلوه های مشارکت مردم در مدیریت شهری است که ضرورت دارد این امر با جدیت مورد توجه قرار گرفته و مدیران شهری در طول ایام سال در میان مردم بخش های مختلف شهر حاضر شده و از نزدیک پیگیر امور شوند.

هر میزان بتوانیم زمینه توسعه مشارکت شهروندان عزیز آملی را در مدیریت شهری فراهم کنیم نقش بسزایی در پیشرفت و داشتن شهری زیباتر و توسعه یافته تر خواهد داشت.

چه اقداماتی در شهر آمل انجام نشده است که ضرورت دارد ورود شود؟

عدم رضایتمندی عمومی شهروندان از وضعیت شهر وجود دارد که باید برای برون رفت از این وضعیت اقدامات اساسی و شایسته ای انجام گیرد که مردم این شهر شایسته بهترین خدمات و امکانات هستند.

میان شهروندان و مدیریت شهری، فاصله و شکاف وجود دارد و این مشکل با احیای هویت محلی برطرف می‌شود که محلات قدیمی از یک سو و اعتبار بخشی به محلات جدید به ویژه در شهرها و شهرک های مهاجرپذیر با انواع خرده فرهنگ ها از سوی دیگر، می توان این شکاف را از بین برد و زمینه مشارکت پذیری افراد و گروه‌های مختلف برای رفع مشکلات شهری و کمک به تدابیر مدیریتی را افزایش داد.

واقعیت این است که اکنون مطالبات مردمی از متولیان شهری در حال گسترش است و جمع‌آوری و تفکیک زباله، حفظ و ارتقای فضای سبز محلی، آموزش‌های ترافیکی، آمادگی برای مقابله با بحران و حتی رسیدگی به آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، بی خانمانی و غیره در قالب این انتظارات مطرح می شود که راهکاری جز فرهنگ‌ سازی برای آن وجود ندارد که این امر خود، به مشارکت همه جانبه شهروندان بستگی دارد.

امروز با رشد گسترده خودروها شاهد افزایش حجم ترافیک در سطح شهرها هستیم که ضرورت دارد چاره اندیشی شایسته ای برای رفع آن صورت گیرد و مدیریت شهری باید دغدغه لازم برای بهبود وضعیت داشته و تلاش کند از همه ظرفیتها برای این منظور بهره گیری کند که می تواند با نیازسنجی و بررسی دقیق خیابان های محوری شهر نسبت به ایجاد بسترهای مناسبت برای رفع ترافیک گام بردارد و بازگشایی خیابان ها و معابر شهری و ایجاد دوربرگردان های مناسب از جمله راهکارهای لازم بهبود ترافیک شهری می باشد تا شاهد کاهش حجم ترافیک در سطح شهر باشیم.

جای کار در حوزه های مختلف عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و زیرساختی در این شهر وجود دارد که باید با نیازسنجی، اولویت بندی و برنامه ریزی دقیق به سوی گام های عملی پیش رویم.

نیاز است در حوزه فضای سبز شهری، ساماندهی پارک های شهر، توجه به شورایاری محلات، بهبود وضعیت آسفالت و زیرساخت های شهر، رنگ آمیزی پل های تاریخی، ایجاد فضای نشاط آور و شاد با گسترش زیباسازی شهری و دیگر امور گام های ارزشمندی برداشته شود و همه ما تلاش کنیم رضایت شهروندان عزیز را محقق کنیم که ایجاد رضایت مردم بزرگترین سرمایه است.

مهم ترین اهداف و برنامه های شما برای آمل چیست؟

زیرساخت های لازم در بحث فرهنگی وجود ندارد و یک مرکز پژوهش برای جوانان و یک مرکز پرورشی و خلاقیت برای کودکان ایجاد شود که نیاز می رود زیرساخت های فرهنگی شهرمان را ارتقا دهیم.

 

پارکهای موجود در سطح محلات به حال خود رها شدند و در محلات مختلف شهر نیز شرایط ورزش و تفریح وجود ندارد که باید اقدامات شایسته ای انجام شود تا این امکانات در همه مناطق فراهم باشد.

در حوزه ورزش بسیار ضعیف عمل شده است که برای همه ورزش ها دچار مشکل هستیم و باید نسبت به احداث مجتمع های ورزشی به صورت سوله های جداگانه اقدام شود که نیازی اساسی است.

ساماندهی جوی ها و نهرهای شهر ضرورت دارد تا در آینده دچار مشکلات نشویم که این امر نیازمند توجه شایسته است.

 در حوزه بافت های فرسوده، تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی کارهای شایسته و لازم انجام نشده است که نیاز می رود در این حوزه ها ورود جدی صورت گیرد.

برای زمین ها و بافت های تفکیک شده جدید هیچ برنامه ای ارائه نشده است و ما حداقل می توانستیم برای بافت جدید برنامه داشته باشیم و در آینده نیز با توجه به محدودیت ایجاد شده حریم شهر آمل اگر تصمیمی برای ایجاد استان جدید با مرکزیت آمل باشد ما فقط می توانیم از سمت جنوب آمل در کنار روز هراز به توسعه بپردازیم که ضرورت دارد مدیران شهری با تعامل شایسته با نماینده مردم آمل در مجلس به این بخش توجه کنند که هم سبب گسترش شهر و هم درآمد پایدار شهرداری می شود و اگر پیگیر نشویم با مشکل مواجه می شویم.

ایجاد دروازه ورودی شهر با توجه به قدمت کهن شهر آمل ضرورت دارد که باید با استفاده از دانش و تخصص روز گام های ارزنده ای برداشته شود.

 آمل با قدمت کهن تاریخی و فرهنگی خود نیاز به ایجاد فضاهای فرهنگی هنری در سطح محلات مختلف شهر دارد.

گسترش پارک دهکده طلایی تا پل پنجم که باعث جذب سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای جوانان شهر می شود و درآمد پایداری برای شهر محسوب خواهد شد که نیاز می رود مورد توجه قرار گیرد.

نیاز است تمام رینگ های دورانی طرح جامع، تفصیلی و هادی را ادامه دهیم تا از محدودیت ها رها شویم.

ایجاد دریاچه مصنوعی و زیرساخت های گردشگری باید مورد مطالعه قرار گیرد تا بتوانیم گردشگر پذیر باشیم نه اینکه شهر آمل تنها به عنوان محل عبوری برای مسافران باشد.

مطالعه سنجی ایجاد مترو برای شهر آمل با توجه به طرح متروی آمل تهران که در دست اقدام است باید صورت گیرد.

به منظور حفظ اثر تاریخی پل دوازده چشمه باید تردد ممنوع شده و با ایجاد فضای تفریحی و توریستی برای همشهریان از آن استفاده لازم و درستی انجام شود.

ایجاد پارکینگ های طبقاتی به منظور کاهش بار ترافیکی بعنوان ضرورتی مهم و اساسی است که باید با بررسی دقیق مکان های اولویت دار نسبت به ایجاد آن اقدام شود.

توسعه ظرفیت حمل و نقل عمومی از راهکارهای بهبود وضعیت ترافیکی است که مدیریت شهری تکلیف دارد تا عزم شایسته ای برای گسترش حمل و نقل عمومی داشته باشد.

ایجاد پل معلق جدید با سبک و معماری عالی برای احداث از مقابل فرمانداری سابق تا مقابل بیمارستان امام رضا(ع) توسط اساتید بزرگ و دوستان در دست بررسی است که منتظر نتایج آن هستیم.

در پایان باید گفت شهر آمل ظرفیت های بسیاری دارد که با علم و عمل می توانیم برای پیشرفت روزافزون آن اقدامات ارزشمندی صورت دهیم و نیاز می رود همه دست در دست هم دهیم تا آملی زیبا و توسعه یافته داشته باشیم.