فرصت بزرگ فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي براي كلانشهرها یکی از ضرورت‌های زندگی شهری است و در ساختارهای فضايي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي عصر پسامدرن در جامعه حال حاضر، توجه به رویکرد فرهنگی و هنری در توسعه شهرها ضرورتی انکارناپذیر است.

فرصت بزرگ فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي براي كلانشهرها یکی از ضرورت‌های زندگی شهری است و در ساختارهای فضايي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي عصر پسامدرن در جامعه حال حاضر، توجه به رویکرد فرهنگی و هنری در توسعه شهرها ضرورتی انکارناپذیر است.

گسترش فضاهاي باز جمعي و ايجاد مراكز فراغتي و تفريحي مدرن يكي از اهداف مهم برنامه‌ريزان مديريت شهری است. توسعه فعاليت‌هاي عمرانی در زمینه ساخت مراکز فرهنگی و هنری در نقاط مختلف شهر نیز یکی دیگر از اقداماتی است که مورد توجه ویژه فعالان پارلمان شهری قرار می‌گیرد.

اما یکی از ضعف‌هایی که کلانشهر ساری با آن ربرو بوده توجه نکردن به ایجاد چنین فضاهای فرهنگی و هنری در شهر ساری بوده که اقدام برای ساخت و یا بازسازي فضاهاي تفريحي در اين حوزه با ارائه تسهيلات مناسب كمك شاياني به توسعه پايدار شهري مي‌كند.

در كنار تقويت مشاركت بخش‌هاي خصوصي وشهروندان در رفع اين نيازها، همچنين ايجاد بسترهاي آمايشي مختلف در اين حوزه بايد مورد اهميت و برنامه‌ريزي مديريت اجرايي معتقد هستم.

تغيير نگرش مسئولان و شهروندان نسبت به فرهنگ و هنر و توجه دادن به مقوله فعالیت‌های فرهنگی و هنری می‌تواند ابزاری مهم و اطمینان بخش برای گسترش فعالیت‌های منسجم فرهنگی و هنری در شهر ساری باشد.

بخشي از گذران اوقات فراغت شهروندان عصر پسا مدرنتيه قاعدتا از مسیر فعالیت‌های فرهنگی و هنری و یا مشارکت در اجرای آن می‌گذرد و در این زمینه نیز نبود زیرساخت‌های مناسب فرهنگی مانعی بزرگ در تحقق اجرای برنامه‌ها محسوب می‌شود از این منظر راهکارهایی وجود دارد که به بیان آن می‌پردازم:

برای نمونه گردشگري شهري با هدف گذران اوقات فراغت در محدوده سكونتگاه‌های شهري شهروندان و فضاهاي باز درون شهري مانند پارك‌ها، شهربازيها، مراكز خريد، مراكز فرهنگي و تاريخي شكل مي‌گيرد و رشد چنين صنعتي در نقاط مختلف جهان از جمله در ايران علي الخصوص در كلانشهرهاي بزرگ جامعه ما می‌تواند یکی از راهکارها برای استفاده از فضا و امکانات با هدف توسعه مکان‌های فرهنگی و هنری و رونق گردشگری شهری باشد تا به صورت روزانه يا هفتگي، امکان استفاده شهروندان فراهم شود.

این وریکرد هم اکنون در ساری نیز با راه اندازی پارک ملل توانسته بخشي از نيازها و فعاليت‌هاي فراغتي مستمر شهروندان را ارضا كند و در حال گسترش و تداوم مي باشد و ادامه این مسیر برای ایجاد مجموعه ای کامل برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری تاثیری ماندگار در کهن شهر ساری خواهد داشت.

ايجاد مراكز فراغتي و تفريحي فرهنگی هنری مدرن يكي از اهداف مهم برنامه‌ريزان مديريت در كلانشهرهاي جامعه ما است و  گسترش اين نوع مراکز و تلاش برای راه اندازی این نوع مراکز در ساری که از نیازهای شهروندان است مورد تاثیرگذار دیگری در رونق فضاهای فرهنگی هنری ساری خواهد بود.

امروزه مفهوم توسعه پايدار در تمام ابعاد براي ما امري ملموس است، اين نوع توسعه كه در آن همه افراد و شرايط مادي و غير مادي يك جامعه با هم و هماهنگ در جهت از بين بردن فقر، امراض، جهل و نا امني بسيج شوند و كشور را از نظر اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي به بهره روز افزون برسانند.

توسعه اي مد نظر است كه حداقل تخريب و حداكثر سودآوري را به ارمغان آورد و مردم يک شهر یا منطقه در هرجايي كه زندگي مي‌كنند احساس رضايت نمايند.

بنابراین معتقدم يكي از راه‌هاي توسعه پايدار مي تواند با بها دادن به فعالیت‌های فرهنگی و هنری در شهر ساری محقق شود.