عضو هئیت علمی انستیتو پاستور ایران : بمنظور حذف این بیماری کارگاه بین‌المللی کنترل هاری در نیمه دوم مهر ماه در آمل برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : علی رضا غلامی عضو هئیت علمی انستیتو پاستور ایران در نشست برنامه کمیته کشوری حذف هاری واقع در مرکز انستیتو پاستور شمال کشور در آمل از هزینه زیاد در جهان و کشور برای بیماری هاری به طور سالانه عنوان کرد و گفت: هزینه واکسیناسیون هاری بیشتر از واکسیناسیون سایر بیماری ها است.

وی با اشاره به اینکه بمنظور حذف این بیماری کارگاه بین‌المللی کنترل هاری در نیمه دوم مهر ماه در آمل برگزار می‌شود، بیان کرد: این کارگاه با کمک انستیتو پاستور فرانسه و دانشگاه لوزان سوییس صورت می‌ گیرد.

غلامی با تاکید بر اینکه سرمایه‌ گذاری برای آموزش و حمایت از فعالیت‌ هایی که در جهت ریشه ‌کنی هاری است از اهداف این کارگاه است، یادآور شد: سازمان جهانی بهداشت و فائو برای ریشه ‌کنی هاری همکاری های لازم را انجام می ‌دهند.

عضو هئیت علمی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه کارگاه مورد نظر برای دوره پیش از عملی است که در ایران برگزار می‌شود، افزود: اساس انتخاب ایران به دلیل حرکت ‌های جهانی حذف هاری در این کشور است. 

وی ادامه داد: در سال 93 یک کنفرانس در انستیتو ایران برگزار شد که در آن مسئولان وزارت بهداشت از نکته‌ های مهمی درباره هاری در ایران پرده برداشتند.

غلامی با اشاره به میزبانی آمل برای پایلوت اجرایی این طرح را ارایه گزارشی از طرح توانمندسازی شهروندان در این شهرستان و توجه برگزارکنندگان کارگاه به این شهرستان مطرح کرد و گفت: در این امر تلاش می ‌کنیم در راستای حذف بیماری هاری در ایران شبکه تحت منطقه‌ای برای این امر تشکیل شود و کشورهای همسایه نیز برای این امر به کمک رسانی دعوت شوند با توجه به اینکه درخواست لازم در اجلاس آذرماه در ژنو ارائه شد.

وی با بیان اینکه در آنجا درخواست کردیم تا برای مشاهده توانایی های ایران به این کشور سفر کنند، بیان کرد: اقدامات انجام شده در راستای حذف بیماری هاری در آمل مورد توجه قرار گرفت و میزبانی این شهرستان  برای کارگاه بین‌المللی هاری نیز از سوی  انتستیتوپاستور پاریس رایزنی شد.

محمدرضا شیرزادی رئیس اداره زئونوز مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه به تازگی از سوی نهادهای بهداشتی 10 حقیقت درباره هاری ارایه شد، عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی معتقد است هاری در تمام دنیا وجود دارد و فقط به منطقه خاصی تعلق نمی گیرد.

وی با اعلام اینکه بیش از 99 درصد مرگ بر اثر هاری در آفریقا و آسیا رخ می‌دهد، افزود: بیشتر مرگ و میر در جمعیت های فقیر صورت می‌گیرد به همین دلیل مرگ های ناشی از هاری گزارش نمی‌شود.

وی ادامه داد: بیشترین گزش ناشی از سگ در استان گلستان گزارش شد؛ بنابراین در سرشماری های جمعیتی پرسشنامه‌ای برای شناسایی سگ‌های موجود در این استان توزیع شد که نشان داد از هر هزار نفر جمعیت روستایی و شهری در شهرهای زیر 20 هزار نفر این استان  55 سگ صاحب دار وجود دارد.

شیرزاد با اعلام اینکه از این رو وجود 50هزار و 449 قلاده سگ در این استان ثبت شده است، گفت: در گلستان فقط 17 درصد سگ‌های شناسایی شده شناسنامه داشتند.

وی با اشاره به اینکه در کشور 80 درصد سگ گزیدگی توسط سگ‌های صاحب دار اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد: این گزش توسط سگ‌های صاحب دار معنادار است بنابراین باید توجه به این افراد افزایش یابد.