مهندس مالک پهلوان، رییس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی مرتع داران کشور اظهارداشت: در انجمن صنفی 916 هزار بهره بردار عضو داریم که در حال حاضر در 24 استان انجمن صنفی فعال است و 120 شهرستان هم فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : همایش بزرگ مرتع داران وعشایر شهرستان آمل با حضور مدیرکل دفتر استعدادهای یابی سازمان جنگلها ومراتع کشور، معاون منابع طبیعی مازندران ، رییس عشایرسازمان جهادکشاورزی مازندران ، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، رییس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی مرتع داران کشور، مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آمل ، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آمل ، رییس هیئت مدیره تعاونی مرتع داران آمل ، ودیگر مدیون درسالن اجتماعات شهرداری آمل برگزارشد .

مهندس کاظمی، رییس عشایر استان مازندران اظهارداشت: تفاهم نامه ای میان سازمان جنگلها و سازمان امورعشایر منعقد گردید که هدف همکاری مشترک و مدیریت پایدار بود که حفاظت، احیاء، اصلاح و دیگر امور مدنظر است.

کاظمی خاطرنشان کرد: استفاده از اطلاعات، تحقیقات و یافته های علمی برای تحقق اهداف موردنظر ضرورت دارد که ساماندهی و توانمندسازی در حوزه مراتع مورد توجه است.

وی با بیان این که حفظ، ارتقاء و تنوع بخشی به فعالیت عشایر نیز مورد توجه است، گفت: حفاظت منابع طبیعی باید از سوی مرتع داران و عشایر مورد لحاظ قرار گیرد و پیگیر هستیم انرژی خورشیدی را محقق کنیم که به آموزش نیز توجه می شود.

روح الله صفایی، رییس هیئت مدیره تعاونی مرتع داران آمل تصریح کرد: گرانی نهاده های دامی به سبب وجود واسطه ها را داریم که از مسئولین تقاضامندیم تعاونی مرتع داران را مورد لطف قرار دهند تا توانمند شوند.

وی ادامه داد: بیماری های واگیردار و ناشناخته وجود دارد که سبب مرگ و میر می شود که خواهش داریم در جهت بیمه دام و دامپروری مساعدت شود و لوله کشی آب های چشمه ساران مورد توجه قرار گیرد.

صفایی بیان داشت: مشکلات بسیاری داریم که ضرورت دارد حمایت های لازم و شایسته ای نسبت به دامداران صورت پذیرد.

مهندس مالک پهلوان، رییس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی مرتع داران کشور اظهارداشت: در انجمن صنفی 916 هزار بهره بردار عضو داریم که در حال حاضر در 24 استان انجمن صنفی فعال است و 120 شهرستان هم فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: طرح جامع منابع طبیعی کشور یک طرح ناهمگون بود که ورود کردیم و توانستیم با 152 نماینده مجلس ارتباط برقرار کنیم که این طرح تشویق به متجاوزین به عرصه منابع طبیعی بود که طرح برگشت داده شد و بیش از سه سال است که دارد بازخوانی می شود و انجام نشد.

پهلوان ادامه داد: امروز شعار مرتع آبادتر می خواهیم باید مرتع دار غنی تر داشته باشیم که باید تنگ نظری را کنار بگذاریم و ضرورت دارد تمام مراتع کشور دارای شناسه و کد ملی باشند.

رییس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی مرتع داران کشور با بیان این که اگر مشارکت واقعی باشد موفق خواهیم بود که اگر حمایت های لازم باشد می توانیم گوشت کشور را تامین کنیم، گفت: قرار شد مرتع داران بیمه شوند که این بیمه تامین اجتماعی است و ضرورت دارد هزینه کمتر، تولید بیشتر و مراتع غنی تر مورد توجه باشد.

مهندس موسوی، معاون منابع طبیعی مازندران با بیان این که جناب پهلوان بسیار فعال و عنصری کارآمد برای استان هستند، گفت: ضرورت دارد از منابع خدادادی به صورت درست و اصولی استفاده شود.

وی با بیان این که ضرورت دارد اولویت ها مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم به سمت خودکفایی برویم، گفت: مدیریت چرا باید ساماندهی شود و مرتع داران در واگذاری ها در اولویت هستند.

موسوی ادامه داد: وضعیت موجود معیشت مرتع داران نیازمند توجه لازم و شایسته است که نیاز است معیشت دامداران را به نحوی شایسته تغییر دهیم.

مهندس منوچهر سرداری مدیرکل دفتر استعدادهای یابی سازمان جنگلها ومراتع کشور اظهارداشت: باید از منابع طبیعی استفاده خوبی داشته باشیم که ضرورت دارد از منابع خدادادی درست و به نحوی شایسته استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: طرح های مرتع داری می توانند نقطه خوبی برای مدیریت مرتع کشور باشند و این مشارکت باید صورت گیرد و سیاست های ما به سمت مشارکت با مردم و اقتصادی کردن طرح ها است.

سرداری اظهارداشت: کلاس های آموزشی مرتع داران باید برگزار شود تا از حقوق خود اطلاع داشته باشند و ارتباطات گسترش پیدا کند که می تواند نتایج مثبتی داشته باشد.

مهندس مهدی گلچوبی  مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران افزود: مرتع داری و دامپروری اهمیت بسزایی در اقتصاد کشور و استان دارد که اقتصادی کردن مرتع داری و توانمندسازی مرتع داران ضرورت دارد که اگر بخواهیم با روش سنتی پیش برویم ضعیف تر می شویم.

وی ادامه داد: دامدار مطلع توانمند می تواند به اقتصادی کردن فعالیت های این حوزه کمک کند و اثرگذاری بسیاری داشته باشد.

گلچوبی تصریح کرد: اجرای عملیات باید به تشکل های این بخش واگذار شود که تشکیل اداره عشایری در استان می تواند نوید فعالیت های خوبی را دهد.

نعمت الله کوهستانی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آمل با بیان اینکه 70 درصد مراتع مازندران دربخش حوزه اداره کل ساری قراردارد گفت : بیشترین مراتع مازندران درآمل واقع شده است که حدود 320 سامانه عرفی دراستان 190 سامانه درطرح مرتعدارای می باشد .

وی با بیان اینکه بیش از 9 درصد مراتع استان تعاونی اداره می شود افزود : برای اینکه به سمت مطلوب برسیم بهره برداران رابه سمت تعاونی سوق دهیم که 89 درصد مراتع آمل جز مراتع خوب که درایران نمونه می باشد که درحدود 2075 خانوار بهره برداری می کنند که متوسط تعداد دام برای هر خانوار 119 دام می باشد .

درپایان به مرتع داران نمونه مازندران بادادان لوح وهدایای قدردانی بعمل آمد واسناد تعدادی از مراتع به بهره برداران اهدا شد .