آیا کارخانه زباله سوز توسط شرکت ژاپنی در آمل محقق می شود؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : دفع زباله به عنوان یک معضل در استان های شمالی کشور و به خصوص شهرستان آمل تبدیل شده است که ضرورت دارد چاره اندیشی و پیگیری لازم در این مسیر صورت گیرد.

شرکت جی جی سی ژاپن وارد ایران شد تا کار احداث کارخانه زباله سوز را در آمل انجام دهد و نیاز می رود هرچه سریعتر نسبت به اتخاذ تهمیدات لازم برای فراهم ساختن بودجه طرح و انعقاد قرارداد اقدام شود تا شهروندان آملی شاهد عمل در این عرصه باشند.

جلسه هم اندیشی مدیران شرکت ژاپنی جی جی سی ژاپن با حضور معاون استاندار مازندران و فرماندار ویژه آمل، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار آمل، رییس اداره حفاظت محیط زیست آمل و دیگر مهمانان برگزار شد.

اسدالله تورنگ، رییس شورای اسلامی شهر آمل در این جلسه گفت: اولین تجربه در ایران است که دارد انجام می شود و امیدواریم اقدامی اساسی، زیربنایی و کاربردی برای کارهای بعدی باشد.

وی تصریح کرد: استان های شمالی از نظر زیست محیطی حساس هستند که ضرورت دارد منابع خوب استان حفظ و زباله ها به طریقی اصولی امحاء شود.

احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل در این جلسه بیان داشت: در دنیای معاصر توجه به مسائل زیست محیطی بسیار حائز اهمیت است و نیاز می رود توجه ویژه به این عرصه صورت گیرد که آمل یکی از شهرهایی می باشد موقعیت زیست محیطی ویژه ای دارد.

وی خاطرنشان کرد: مذاکراتی صورت گرفت و از مسئولان کشوری خرسند هستیم امتیاز برای این شهرستان قائل شدند تا شرکت جی جی سی ژاپن طرحی برای دفع زباله های شهرستان اجرا کند که امیدواریم همواره با اجرای آن حامی محیط زیست باشیم.

احمد امیرسلیمانی، شهردار آمل در این جلسه گفت: تا به امروز مجموعه مدیران شهرستان آمل انگیزه بالایی داشتیم تا کار را به اینجا رساندیم و فضای خوبی مهیا شده است.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد برای مابقی مسیر جلسه ای با حضور مدیران وزارت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و چالش هایی که در این مسیر وجود دارد برطرف شود.

هاکیا، مدیر فنی شرکت جی جی سی ژاپن در این جلسه افزود: سعی ما بر این بود تمام تلاش خود را به کار گیریم و هنوز همان رویکرد را داریم که مسئولان شهرستان آمل شور و اشتیاق بسیاری نشان دادند.

وی با بیان این که وزارت صنعت و اقتصاد ژاپن بودجه ای گذاشت که دولت ژاپن مشتاق به بهتر کردن محیط زیست کشورهای دنیا است، گفت: مکانیزم جی سی ام تعریف شد که با هدف کاهش گاز سی او 2 در زمین است و هنوز قراردادی با ایران منعقد نشد و امیدواریم این قرارداد نیز با ایران صورت گیرد.

هاکیا ادامه داد: مطالعات امکان سنجی در آمل به اتمام رسید و باید نتایج را به دولت ژاپن اعلام کنیم و ارزیابی ها صورت گرفت که هدف ما این است شهر را از زباله راحت کنیم و به رقمی رسیدیم که بالا است.

مدیر فنی شرکت جی جی سی ژاپن اظهارداشت: پروژه آمل استحصال انرژی از برق محسوب می شود و به ازای مبلغ 5 تا 10 دلار در هر تن نمی توانیم این پروژه را تعریف کنیم و باید تمرکز خود را روی کمک های دولت ایران و ژاپن بگذاریم تا طرح عملیاتی شود.

وی بیان داشت: بیش از دو سال است در شهرستان آمل در حال امکان سنجی هستیم و اگر جی سی ام قرار است صورت گیرد باید در ایران باشد که وزارت اقتصاد ژاپن موافق است و وزارت محیط زیست نیز آمادگی لازم را دارد.

هاکیا ادامه داد: ما به اندازه سهم خودمان از دولت ژاپن درخواست می کنیم و مسئولان آمل نیز به اندازه سهم خودشان تلاش کنند تا زمینه به ثمر رسیدن پروژه فراهم شود.

فوجی سو، مدیر مالی شرکت جی جی سی ژاپن در این جلسه گفت: نمونه گیری از زباله های شهر آمل صورت گرفت و آن را در ژاپن آنالیز کردیم که ارزش حرارتی زباله های این شهر کم است و به ازای آن برق تولیدی و درآمد هم کم خواهد بود.

وی بیان داشت: اگر می خواهیم تاسیسات زباله سوز در اینجا احداث کنیم به رقم 95 میلیون دلار آمریکا رسیدیم که به ازای هر تن زباله 88.5 دلار هزینه خواهد داشت که باید زمینه تحقق سوبسیدهای لازم دولت ایران و ژاپن را فراهم کنیم.

امید است هرچه سریعتر شاهد به ثمر رسیدن آغاز کار و احداث کارخانه زباله سوز در شهرستان آمل باشیم که ضرورت دارد پیگیری ها و تلاش های ویژه ای در این مسیر صورت گیرد.