تسهیلات ویژه‌ برای بازگشت نخبگان ایرانی به کشور/ راه اندازی خط تخلیص ترکیبات دارویی از جلبک های دریای خزر

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : همزمان با دهه فجر و با حضور مدیرکل بانوان و امور خانواده استانداری مازندران، معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل، بخشدار مرکزی آمل، روسای ادارات، آزمایشگاه زیست فناوری جلبک مربوط به شرکت دانش بنیان ژن فناور کیو مستقر در مرکز رشد زیست فناوری پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران  افتتاح شد.

 دکتر محسن آسوری رئیس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران با اشاره به راه اندازی خط تخلیص ترکیبات دارویی از جلبکهای دریای خزر در مقیاس نیمه صنعتی مرکز رشد زیست فناوری پژوهشکده گفت: یکی از شرکت های مستقر مرکز رشد زیست فناوری پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران  شرکت دانش بنیان ژن فناور کیو است که  خط انتقال داروی تخلیص شده از جلبک با حمایت از صندوق کار آفرینی امید شهرستان آمل که بعد از تکمیل و تجهیزات مورد نیاز تخلیص اولیه دارو صورت می گیرد می باشد.

وی اشاره کرد: خوشبختانه این شرکت توانسته با عقد قرارداد با شرکت های دارویی برای تولید انبوه شان اقداماتی را انجام بدهد که زمینه شد تا برای تولید انبوه فضای بیشتری در اختیار این شرکت قرار گیرد تا بتواند با سرمایه گذاری بیشتر محصولات بیشتری از جلبک استخراج و در اختیار مردم قرار دهیم.

رئیس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران با اشاره به اهدای تسهیلات به نخبگان ایرانی که در خارج از کشور هستند و قصد آمدن به ایران را دارند بیان داشت: در سالهای اخیر بنیاد نخبگان کشور تسهیلاتی را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور قائل شده و ما هم برای استفاده از این تسهیلات برای دانش آموختگانی که مرتبط با کارمان هستند اقداماتی را انجام دادیم.

وی اشاره کرد: خوشبختانه دو نفر از نخبگان ایرانی که در مراکز آمریکا و استرالیا درحال تحقیق هستند کارهای اداری در حال انجام است تا به کشور ایران باز گردند.

دکتر آسوری تاکید کرد: با چند نفر دیگر هم وارد مذاکره شدیم و با تسهیلاتی که بنیاد نخبگان در اختیار این افراد قرار می دهد بتوانیم از فرصت حضورشان در ایران در قالب استاد مدعو استفاده و تجربیات در خدمت سلامت کشور قرار گیرد.

وی گفت: یکی از این افراد که انستیتو پاستور ایران در خدمت فارغ التحصیل عضو هیئت مرکز تحقیقات سرطان بوفالوی آمریکا می باشد قرار شد چند کار دانش بنیانی از قبیل راه اندازی آزمایشگاه همکاری دامپزشکی درحیات وحش و در حوزه سلولز شناسی، میکروب شناسی و مولکولی شناسی را انجام بدهند.

وی عنوان داشت: چند نخبه دیگر که در رمینه رایانه زیستی با توجه به جدید بودن این علم درکشورمان و نوپا بودن در کل دنیا در واقع ایرانیان خارج از کشور رادر حال شناسایی هستیم که مقدمات برگرداندن آنها در دستور کار قرار دارد.

رئیس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: برای نخبگانی که به کشور بازگردند یکسری تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده است.