ترویج فرهنگ ازدواج آسان ضرورت دارد / اشتغال مهم ترین دغدغه جوانان

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین :  اشتغال یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در امر ازدواج است و این اشتغال باید اشتغالی پایدار و مستمر باشد گرچه بر اساس شرایط و ضوابط آمارگیری از اشتغال، کسانی که هفته ای یک ساعت هم در محلی کار کنند شاغل محسوب می شوند اما این شغل نمی تواند در توسعه و ترویج ازدواج جوانان تاثیر گذار باشد و معمولا بسیاری از خانواده ها حاضر نمی شوند با چنین ازدواجهایی برای فرزندان خود موافقت کنند.

حسین احسانی معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ویژه آمل در جلسه ساماندهی امور جوانان آمل با بیان اینکه ازدواج در فرهنگ اسلامی امری مقدس می باشد گفت: یکی از سنت های پیامبر اسلام ازدواج است که خداوند دو هم جنس متفاوت را آفرید که با هم ازدواج کنند تا مهر و محبت بیشتر شود.

 وی افزود: حکومت اسلامی وظیفه دارد امکاناتی را برای ازدواج جوانان مهیا وفراهم کند و یکی از راه های اصلاح جامعه ازدواج به موقع می باشد که متاسفانه در سالهای اخیر سن ازدواج بالا رفته است.

 معاون فرمانداری ویژه آمل با ابراز نگرانی از بالا رفتن سن ازدواج درجامعه بیان داشت: نگران تر از اینکه میزان طلاق در برابر ازدواج درحال افزایش است که یک زنگ خطر می باشد.

 احسانی با تاکید بر اینکه برای پیداکردن علل و عوامل ازدواج بالا و افزایش طلاق باید از پژوهش وتحقیقات با کمک دانشگاهها استفاده کرد عنوان داشت: ما به عنوان متولیان حکومت اسلامی وظیفه مند هستیم تا بسترهای لازم را برای ازدواج فراهم کنیم تا موانعی که سر راه جوانان قرار دارد برطرف شود.

 وی اشاره کرد: خانواده مهمترین رکن نظام اجتماعی است که درجهت توسعه پایدار جامعه نقش اساسی دارد ولی متاسفانه گسترش شبکه ماهواره ای یکی از عوامل افزایش طلاق و کاهش ازدواج  می باشد.

 ناصر نصری شاهاندشتی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان آمل با اشاره به اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام گفت: متاسفانه در جامعه شاهد پدیده بی رغبتی جوانان در امر ازدواج هستیم که یک نوع تهدید می باشد.

وی افزود: سن ازدواج دختران 18تا 22 سال و پسران 22 تا 30 سال می باشد که درحال حاضر سن ازدواج در دختران 25 تا 30 سال و پسران تا 28 سال می باشد که شاهد یک تاخیر 5 ساله هستیم که دختران آن را برای ادامه تحصیل و پسران برای سربازی و اشتغال می دانند.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان آمل بیان داشت: امروز درکنار همه مسائلی که سد راه ازدواج قراردارد تجمل گرایی یکی از عوامل بالابردن سن ازدواج می باشد و فرهنگ سازی ازدواج باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 نصری یکی از دیگر مشکلات جوانان در امر ازدواج را اشتغال و مسکن بیان نمود واضافه کرد: مهمترین دغدغه مسئولین دراینگونه جلسات بجای دادن آمار و  ارقام باید به این باشد فکری برای حل مشکلات جوانان داشته باشند که باید راهکاری مناسب در امر کم کردن سن ازدواج و طلاق در جامعه داشته باشیم.

 مسعود خادم سرپرست اداره ثبت احوال شهرستان آمل با بیان اینکه در 10 ماهه امسال بیش از 21 هزار ونوزده ازدواج در مازندران ثبت شد گفت: در شهرستان آمل در ده ماهه نخست 2768 ازدواج ثبت شد.

 وی اشاره کرد: در مقایسه با ده ماهه اول سال 94 که بیش از 3211 ازدواج ثبت گردید 8/17 دهم درصد کاهش داشتیم.

 وی عنوان داشت: نرخ ازدواج آمل نسبت به استان مازندران 5/8 دهم درصد کاهش دارد که آمار بسیار پائینی می باشد.

 خادم اظهارداشت: خیلی از ازدواج ها به سبب عدم شناخت و شتاب زدگی در زیر 5 سال منجر به طلاق می شود و باید حمایت ها صورت گیرد تا سریعتر تشکیل زندگی بدهند که متاسفانه بیشتر طلاق ها از افرادهای دیپلم و زیر دیپلم صورت می گیرد.

 وی گفت: در 10 ماه نخست سال جاری 883 واقعه طلاق ثبت شد که نسبت به سال 94 کاهش 4/10 درصدی را شاهد هستیم.