مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : نباید با عصابیت افراد را از صحنه خارج کنیم و اگر در حوزه فرهنگ سخت گیری کنیم فعالیت ها به سمت زیرزمینی شدن می رود که خروجی آن گسترش انحرافات اخلاقی در جامعه است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : حجت الاسلام سید جلیل مرتضوی ، امام جمعه آمل در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر که در دانشگاه شمال آمل برگزار شد با بیان این که خداوند متعال با هنرنمایی خود آسمان و زمین را آفریده است، گفت: اگر به قرآن کریم رجوع کنیم پروردگار متعال با هنر خود عالم را به انسان داده است.

وی تصریح کرد: اگر هنرمندان هنرنمایی کرده و انسان را مجذوب خود می کنند به سبب عقل و دانشی است که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است.

حجت الاسلام مرتضوی افزود: خداوند منان پیامبران را برای هدایت بشریت و تزکیه نفس آفریده است که این ها در هنرنمایی پروردگار منان جلوه گری می کند.

امام جمعه آمل با بیان این که اگر اندیشه های تئاتر را با علم و خرد بیان کنیم از نگاه مقبول برخوردار می شود، گفت: اگر نماز در قالب هنر گنجانده شود مقبول همگان می شود که ضرورت دارد در راستای ترویج فرهنگ نماز از برنامه های هنری استفاده کنیم.

وی ادامه داد: تئاتر بعنوان یک هنر در صورتی مورد قبول قرار می گیرد که هنرنمایی واقعی به مفهوم حقیقت دین، انسانیت و کمال را بیان کند و با این نگاه ها انسان را به سمتی سوق می دهد که مورد توجه خداوند منان قرار گیرد.

حجت الاسلام مرتضوی اظهارداشت: انسان به سبب عمل و دلسوزی های خود به کمال می رسد و عقلانیت و انسانیت در صورتی نقش آفرینی می کند که تنها به زشتی ها نگاه نکنیم.

امام جمعه آمل افزود: دین مبین اسلام با نشاط و هنرنمایی مخالفتی ندارد و از این اقدام تجلیل لازم را دارد و آن دسته از انسان ها با نگاه مقبول در مسیر عقلانیت و انسانیت مورد قبول مردم واقع می شوند.

وی ادامه داد: در دین مبین اسلام گریه و خنده وجود داشته و ضرورت دارد عقلانیت جامعه را در مسیری سوق دهیم که بدی و زشتی هیچ جایگاهی در آن نداشته باشد و اگر می خواهیم در چهارچوب عقلانیت حرکت کرده و انسان ها را در مسیری واقعی قرار دهیم دین ما با نشاط و شادی در جامعه مشکلی ندارد.

حجت الاسلام مرتضوی تصریح کرد: رویکرد ما باید حرکت در مسیر رشد و کمال انسان بوده و تلاش کنیم از همه فرصت ها و ظرفیت های موجود نهایت بهره برداری و استفاده را داشته باشیم.

احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اظهارداشت: بسیار خوشحال هستیم شهرستان آمل بعنوان میزان دهمین جشنواره تئاتر فجر انتخاب شده است که دست اندرکاران توانستند به نحو مطلوبی جشنواره را برگزار کنند و امیدواریم در سال آینده این جشنواره با کمک مدیران شهری برگزار شود.

وی تصریح کرد: شهرستان آمل شهر علما و بزرگان دینی است و همین امر سبب شد از این شهر هنرمندانی پرورش پیدا کنند که در سطح کشور و استان رتبه های خوبی به دست آورند.

جاودانی اظهارداشت: امیدواریم با راه اندازی تئاتر شهر بتوانیم شاهد بروز جوانان فعال در این مسیر و توسعه فعالیت ها باشیم که می تواند اثرگذاری والایی داشته باشد.

محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که مقوله فرهنگ نسبت به دیگر امور برتری خاصی دارد، گفت: در فرهنگ ماهیت شاغل و شغل تناسب دارد و در این حوزه هم مخاطب و شاغل انسان دارای احساسات و شعور هستند.

وی ادامه داد: امروز فرهنگ در جهان حرف اصلی را می زند و ریل توسعه هر کشوری در گرو توسعه فرهنگی آن است که نشان می دهد اثرگذاری بسیاری دارد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌ های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم فضای جامعه را فرهنگی و رفتارهای موجود را براساس فرهنگ سوق دهیم نیاز است به الزامات این حوزه توجه و دقت شایسته را داشته باشیم.

احمدی با بیان این که اتخاذ زیست فرهنگی در همه امور برای مردم لازم است، گفت: متاسفانه در زیست فرهنگی الگوی جامعه تعریف نشده است و هرکسی براساس سلایق خود الگو تعریف می کند.

وی اظهارداشت: رمز پیامبر گرامی اسلام در راستای اخلاق حسنه بود که ایشان رحمتی برای جهانیان، مهربان و همیشه متبسم بوده است و جامعه اسلامی با وجود ایشان احساس آرامش و امنیت می کرده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که الزامات حوزه فرهنگ مبنای مذاکره و گفتمان است، گفت: در این حوزه تهمت و سخت گیری جایی ندارد و می توانیم مشکلات پیشرو را با گفتمان حل کنیم.

احمدی افزود: نباید با عصابیت افراد را از صحنه خارج کنیم و اگر در حوزه فرهنگ سخت گیری کنیم فعالیت ها به سمت زیرزمینی شدن می رود که خروجی آن گسترش انحرافات اخلاقی در جامعه است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌ های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه فرهنگ مبتنی بر گفتمان و منطق سخن گفتن است که پیامبر گرامی اسلام به سراغ عیب دیگران نرفته و درصدد پرونده سازی افراد نبوده و از منظر زیبایی نگاه می کرده است.

وی بیان داشت: لزومی ندارد انسان را با نگاه بدبینانه مورد توجه قرار دهیم و لغزش ها را به رخ دیگران بکشانیم که سیره پیامبر گرامی اسلام در این راستا است تا جدل نداشته و با استفاده از زبان مشترک و اثربخش در انتقال به مخاطب گام برداریم.

احمدی خاطرنشان کرد: امروز زبان هنر از زبان خطابه بالاتر است و تئاتر ایران از سنتی به سمت مدرنیته حرکت کرده و در جوامع بین المللی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در سالجاری 45 درصد آثار نمایشی کشور از سوی استان ها بوده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باور است در دولت تدبیر و امید اصالت را به استان ها حرکت دادیم.

وی با بیان این که خوشبختانه در 17 استان کشور هفته فرهنگی و جشنواره برگزار می شود، گفت: در این جشنواره ها استانی بودن مورد توجه قرار می گیرد که انجمن های نمایشی تا دیروز انتصابی بوده و امروز انتخابی شده است.

احمدی تصریح کرد: یکی از نگاه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای توجه به استان ها با هدف توزیع عادلانه امکانات بوده است و امروز در هر شهری سینمایی ندارد اگر سالن مناسبی موجود باشد این وزارتخانه حمایت های لازم را در راستای ایجاد سینما صورت می دهد.

گفتنی است، در این مراسم از پیشکسوتان تئاتر استان مازندران و خانواده شهید عبدالله اپرناک قدردانی شد.