معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی : باید تا پایان افق ۱۴۰۴ مجموع کشت گلخانه‌ای از ۱۰ هزار هکتار به ۵۸ هزار هکتار برسد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : سومین نمایشگاه کشاورزی گل وگیاه، مبلمان شهری، ماشین آلات و تجهیزات وابسته آمل مورد بازدید معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس و معاونین سازمان جهاد کشاورزی مازندران و مدیر و معاونین جهاد کشاورزی شهرستان آمل قرار گرفت.

در این بازدید مهندس محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ضمن بازدید از غرفه ها با تولیدات کنندگان، صادرکنندگان و فروشندگان به گفتگو پرداخت و در حاشیه بازدید در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه سالانه بیش از 7 هزارتن گل و گیاه صادر می شود گفت: یک درصد تولیدات گل و گیاه دنیا متعلق به ایران می باشد که سطح زیرکشت آن به 2200 هزار هکتار می رسد.

وی با بیان اینکه تاکنون گل و گیاه درحد مطلوب صادر نمی شود افزود: تولید به صورت صادراتی تاکنون شکل نگرفته  است بخاطر اینکه تولید این محصول بصورت مدام وجود ندارد و مخصوصا گل های شاخه بریده که تولید انبوه و مستمر می خواهد و خوشبختانه اخیرا در قالب کشاورزی قراردادی در حال شکل گیری می باشد که یکی از تولید کنندگان گل وگیاه در حال بستن قرارداد با روسیه به صورت گونه خاص می باشد.

وی با اشاره به توجه وزارت جهاد کشاورزی برای احداث پایانه صادرات گل وگیاه در کشور بیان داشت: پایانه گل و گیاه در احمدآباد تهران و پایانه اقماری در مازندران، دزفول و محلات در دست اقدام می باشد که خوشبختانه پایانه گل و گیاه احمدآباد تهران در حال احداث است تا بتوانیم تجمع گل و گیاه را در پایانه صادرات داشته باشیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید تا پایان افق ۱۴۰۴ مجموع کشت گلخانه‌ای از ۱۰ هزار هکتار به ۵۸ هزار هکتار برسد و به افراد تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک کشاورزی در راستای توسعه کشت گلخانه‌ای داده می ‌شود.

وی با بیان اینکه بیش از 10 هزار هکتار گلخانه در کشور فعال است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود 513 هکتار گلخانه در کشور ایجاد شده که بیش از 220 هکتار آن تسهیلات بانکی و اعتباری دارد.

طهماسبی به توسعه کانون ‌های تولید نهال در کشور اشاره کرد و افزود: دو حاکمیت موسسه ثبت نهال ۲۷۳ نهالستان مجوزدار ایجاد شده و تولید ۱۹ میلیون اصله نهال استاندارد در اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار دارد که سازمان حفظ نباتات نیز استاندارد آن را تأیید می‌کند و تا افق ۱۴۰۴ تولید ۳۰۰ میلیون اصله نهال در دستور کار قرار دارد.

وی عنوان داشت: امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان به صورت تسهیلات و از طریق بانک کشاورزی به گلخانه‌ ها پرداخت شده است و در طرح‌ های تجمیعی آبیاری قطره‌ای، باغات مشمول ۸۵ درصد تخفیف در طرح‌های توسعه شبکه آبیاری می‌شوند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص صادرات محصولات باغی در 8 ماه سالجاری اظهارداشت: میانگین 8 ماهه سالجاری 718 هزارتن که بالغ بر 1600هزاردلار صادر شد هم از لحاظ وزنی و ارزشی و نسبت به مشابه سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

طهماسبی اشاره کرد: سالانه یک میلیون و سیصد هزار تن محصولات باغبانی به ارزش ارزی 8/2 دهم میلیارد دلار صادرات صورت می گیرد.

وی درباره وضعیت تولید امسال محصولات باغی گفت: طبق برآوردها امسال بیش از ۲۰ میلیون تن انواع محصولات باغی در دو میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار تولید می شود که ۳۰۰ هزار هکتار آن مربوط به نهال ها و ۱۰ هزار هکتار مربوط به کشت گلخانه‌ای است.

وی درخصوص نحوه بیمه کشاورزی یادآورشد: متاسفانه از دو میلیون و ششصد هزارهکتار باغ ونهال 380 هزارهکتار حدود 513 هزار هکتار میانگین بیمه می باشد و بیمه پوشش ریسک برای کشاورزان است و بیمه اجباری اختیاری است و کشاورزان بیایند بیمه کنند تا دولت بتواند از این طریق جبران خسارت کند.

 مهندس مهرداد فولاد مسئول اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آمل ومدیر اجرائی نمایشگاه با اشاره به استقبال خوب شهروندان آملی ازاین نمایشگاه گفت : روزانه حدود 8 هزارنفر ازاین نمایشگاه بازدید بعمل آوردند .

 وی افزود : درطول نمایشگاه دوره آموزشی ، گل وگیاه زینتی ومحصولات باغی ، کاربرد گیاهان داروئی درمنزل ، امکان سنجی کشت تجاری گیاهان داروئی و مقابله با سرما زدگی محصولات باغی وجلسات هم اندیشی مانند مکانیزاسیون ، باغبانی و زراعت وحفظ نبات با حضور کارشناسان وعلاقمندان به گل وگیاه برگزارشد .