امام جمعه آمل : همه ما باید در زمینه تربیت اسلامی و بسط و گسترش فرهنگ اسلامی در بین بزرگسالان بی سواد و کم سواد عزمی راسخ داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : همزمان با هفته سواد آموزی مدیر آموزش و پرورش آمل باتفاق رئیس سوادآموزی ، کارشناسان وسواد آموزان با امام جمعه آمل دیدار کردند.

حجة الاسلام والمسلمین  سید جلیل مرتضوی امام جمعه آمل با بیان اینکه سوادآموزی مقدمه ای بر علم آموزی و بصیرت داشتن است گفت: سوادآموزی کاری عظیم است چراکه می توان علم و دانش را نسل به نسل انتقال داد لذا این مهم باید در صدر همه امور قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نخستین قدم برای رشد هر کشوری، سواد و یادگیری است تصریح داشت: همه ما باید در زمینه تربیت اسلامی و بسط و گسترش فرهنگ اسلامی در بین بزرگسالان بی سواد و کم سواد عزمی راسخ داشته باشیم.

امام جمعه آملبا تأکید بر همراهی و هماهنگی تمامی دستگاههای اجرایی شهرستان با اداره سوادآموزی گفت: فعالیت های تعاملی دستگاهها با اداره سوادآموزی همان همدلی و همزبانی خواهد بود و همراهی تمامی دستگاهها در امر ریشه کنی بیسوادی ، امری ضروری است و بهتر می باشد که تمام دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی و بخشداری ها با همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستا ، پایگاههای مقاومت بسیج و خانه های بهداشت در امر ریشه کنی بیسوادی تعامل خوبی را با اداره سوادآموزی آموزش و پرورش داشته باشند.

حجت الاسلام مرتضوی در تبیین اهمیت فراگیری سواد در بین آحاد جامعه ابرازداشت: افراد فراگیر سواد قادر خواهند بود وضعیت خود و خانواده شان را بهبود بخشند و در اعتلای شغلی ، اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی گام بردارند.

عباس مرزبند مدیر آموزش و پرورش آمل با اشاره به نقش بسزای سوادآموزی و ریشه‌کنی بیسوادی در جامعه اسلامی گفت: یکی از نعمات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاسیس نهضت سوادآموزی با رویکرد کاهش بیسوادی و افزایش سوادآموزی در بین مردم جامعه با فرمان تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) در سال 58 است.

و افزود: در راستای به صفر رساندن بی‌سوادی در جامعه در گروه هدف 10 تا 49 سال تمام دستگاه‌های دولتی، اجرایی، نهادها و سازمان‌ها باید دست به دست هم داده و همکاری لازم داشته باشند.

مدیر آموزش و پرورش آمل با اشاره به مسئولیت سنگین مسئولان روستایی در سطح روستاها یادآور شد: دهیاران و شوراهای اسلامی در روستاها باید در هدایت افراد بی‌سواد به سوادآموزی و همچنین هدایت سوادآموزان شرایط لازم را مهیا کنند و یادآور شد: باید شرایط لازم برای سوادآموزی بی‌ سواد جامعه مهیا شده و تمهیدات لازم اندیشیده شود.

مرزبند امر سوادآموزی را یکی از مهمترین امور آموزش و پرورش دانست و گفت: جامعه‌ای باسواد و با دانش در هر برهه‌ای از زمان در مقابل دشمنان به درستی ایستادگی کرده و برای همیشه موفق خواهد بود و در همین جهت،  آموزش و پرورش و مدیران شهری از تمام ظرفیت‌ها برای ریشه‌کنی بیسوادی در جامعه گروه هدف استفاده می‌کنند.

عزت الله یداللهی رئیس اداره سواد آموزی شهرستان آمل با اعلام اینکه در سالجاری حدود 1700 نفر از سواد‌آموزان در این شهرستان مشغول سوادآموزی هستند، تصریح کرد: تعداد 180 نفر هم به عنوان مربیان دوره‌های سوادآموزی مشغول باسواد کردن افراد و ریشه‌کنی بی‌سوادی در طرح برون‌سپاری تلاش دارند و بخشداران و دهیاران در روستاها می‌توانند بهترین حامی برای شناسایی افراد بی‌سواد باشند، هرچند این مسئولان در سطح روستاها فعالیت مستمر دارند.

وی گفت: برای شناسایی افراد بی‌سواد برنامه‌هایی از قبیل برنامه جامع اطلاع‌رسانی، شناسایی و جذب افراد بی‌سواد در دستور کار قرار دارد و در سطح شهر نیز با همکاری مسئولان شهری تعداد 10 تابلوی تبلیغاتی برای اطلاع‌رسانی و جذب بی‌سوادان نصب شده است.

یدالهی در خاتمه گفت: تنها دو درصد در این شهرستان بی‌سواد داریم که با توجه به مساحت بالای شهرستان و پراکندگی زیاد، نیاز به هماهنگی همه دستگاه‌ها و نهادها برای شناسایی بی‌سوادان احساس می‌شود و مسائل ومشکلات حوزه ی سواد آموزی را از جمله ؛ عدم انگیزه و پراکندگی بی سوادان و کم سوادان، بازگشت به بیسوادی، شکل نگرفتن اراده ملی در امر ریشه کنی بی سوادی برشمرد.