مدیر جهادکشاورزی شهرستان آمل : 100 درصد اعتبارات تخصصی درامر مکانیزاسیون برنج جذب شد

سید حسین اسلامی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل درحاشیه برپائی سومین نمایشگاه کشاورزی و گل و گیاه و ماشین آلات و تجهیزات در گفتگوی اختصاصی با کمال آنلاین :  گفت: شهرستان آمل در زمینه گل و گیاه از 174.6 هکتار سطح زیر کشت فضای سبز  89.2 هکتار فضای بسته و 85.4 هکتار باز است که بیش از 76 میلیون اصله شاخه، گلدانی، بوته تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه 536 نفر بهره‌بردار و دارای 464 واحد تولیدی است، افزود: این شهرستان در زمینه شاخه بریده مقام اول و گلدانی و آپارتمانی مقام دوم استانی را به خود اختصاص داده است.

مدیرجهاد کشاورزی آمل با اشاره به وضعیت برنج و آمل در تولید برنج مقام دوم استان را دارد بیان داشت: سطح زیر کشت حدود 37 هزار و 98 هکتار اراضی با بیش از 190 هزار تن برداشت می باشد.

اسلامی اشاره کرد: در کشت رتون با سطح حدود 20 هزار هکتار با تولید 34 هزار و 170 تن مقام اول استان و در کشت مجد نیز با حدود 7 هزار و 880 هکتار با تولید 2 هزار و 975 تن مقام دوم استان برخوردار است.

وی تولید برنج آمل را حدود بیش از 254 هزار تن و برنج سفید را 150 هزار تن بیان کرد و گفت: کل سطح زیرکشت برنج بیش از 65 هزار هکتار است که به احتساب سرانه مصرف برنج و تامین غذایی بیش از 4 میلیون ایرانی را تامین می‌کند.

وی با بیان اینکه در زمینه سطح مرکبات و سیاه بیشه نیز در این شهرستان حدود 8 هزار هکتار محصولات باغی داریم که تولید آن بیش از 124 هزار تن می‌رسد، افزود: در امر مکانیزاسیون برنج نیز که نقش بسیار مهمی در کاهش هزینه و تولید دارد در سال‌جاری حدود 5 میلیارد تومان تسهیلات تخصیص داده شد که 100 درصد جذب شد و حدود 6 میلیارد تومان آن نیز مازاد به عنوان شناور معرفی شد.

مدير جهاد کشاورزی آمل از کشت باقلا به عنوان کشت دوم پاييزه در سطح بيش از 400 هکتار در شهرستان امل خبرداد و عنوان داشت: اکثريت کشاورزان و اقشار روستايی در شهرستان آمل بعد از برنج به کشت دوم پاييزه انواع محصولات کشاورزی مشغول فعاليت و به کشت و کار در اراضی زراعی برای افزايش درآمد خانوار و بهروری و بهره برداری مناسب از خاک زراعی تلاش می کنند.

  اسلامی افزود: در همين راستا کشاورزان آملی برای کشت و توسعه باقلا بيش از 400 هکتار اراضی زراعی را به کشت باقلا اختصاص داده و پيش بينی مي شود در هر هکتار بيش از 5000 تن باقلا برداشت گردد.

وی درخصوص کشت 1017 هکتاري کاهو در اين شهرستان تصریح کرد: با تلاش و کوشش شبانه روزی کشاورزان آملی و نظارت مستمر کارشناسان جهاد کشاورزی همراه با برگزاری کلاس های آموزشی ترويجی بر افزايش رشد و آگاهی علمی کشاورزان سطح کشت پاييزه کاهو در اين شهرستان به 1017  هکتار رسيده وپيش بينی مي شود بيش از 32000 تن توليد داشته باشيم ضمن اينکه وضيت سبز کاهو بسيار رضايت بخش می باشد.

مدير جهاد کشاورزی آمل با اشاره به سطح کشت پاييزه سبزيجات برگی و ريشه ای در شهرستان آمل به ميزان 2623 هکتار گفت: با بکار گيری کارشناسان جهاد کشاورزی در عرصه پهنه بندی و نظارت مستمر همراه با آگاهي دادن  فراگيران بخش کشاورزي و با احتساب توليد سبزيجات  برگي و ريشه اي 27 تن در هکتار پيش بيني ميشود که بيش از 70000 هزار تن توليد انواع سبزيجات برگي و ريشه اي در شهرستان آمل داشته باشيم.

اسلامی از کشت شبدر برسيم در سطح بيش از 2000 هکتار از مزارع وتوزيع بيش از 51 تن بذر شبدر برسيم بين کشاورزان و دامداران شهرستان آمل خبرداد واشاره کرد: انجام کشت دوم در سطح مزارع راهکار مناسبي براي افزايش توليد محصول در واحد سطح ، کاهش مصرف سموم و افزايش درآمد بهره برداران روستايي است.

وی تاکید کرد: براي افزايش بهره وري و فراگيري نحوه صحيح توليدات محصولات زراعي و باغي در مراحل کاشت،داشت وبرداشت ،کارگاه ها و کلاسهاي آموزشي و ترويجي و توصيه هاي فني از سوي کارشناسان جهاد کشاورزي اين شهرستان و مراکز جهادکشاورزي به بهره برداران انجام مي شود.