پرفسور محمدعلی برزگر، پدر خانه بهداشت ایران : سازندگی واژه بسیار مهمی است که باید دستهای پرتوان مردم گرفته شود و آموزش، نظارت و هدایت لازم برای آنان صورت گیرد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : پرفسور محمدعلی برزگر، پدر خانه بهداشت ایران در جریان بازدید اعضای بسیج اساتید استان مازندران از پژوهشکده شمال انستیتوپاستور ایران اظهارداشت: نخستین خانه بهداشت را در آذربایجان شروع کردیم و فعالیت های خوبی صورت گرفت.

وی افزود: بسیج سازندگی در اقتصاد مقاومتی اثربخش است و هرچه در توان داریم باید به کار گیریم که می توانیم موفق شویم.

برزگر ادامه داد: علاقمندی ارائه خدمت باید وجود داشته باشد که این به مدرک تحصیلی مرتبط نیست و عشق به مردم می تواند اثرگذار باشد که باید امکانات در سراسر کشور وجود داشته باشد و اگر فراهم نشود احساس شرمندگی می کنیم.

پدر خانه بهداشت ایران از وجود 20 هزار خانه بهداشت و 30 هزار بهورز در کشور خبرداد و اظهارداشت: سازندگی واژه بسیار مهمی است که باید دستهای پرتوان مردم گرفته شود و آموزش، نظارت و هدایت لازم برای آنان صورت گیرد.

وی با اشاره به این که شروع کارها و پروژه ها باید با اولویت مردم باشد، خاطرنشان کرد: نیازهای مردم به هم پیوسته است که نباید آن را جدا کنیم و همکاری میان بخشی ضرورت دارد.

برزگر افزود: تولیدات دانش بسیاری داریم اما از نظر اثرگذاری دانش باید سطح خود را ارتقا دهیم و دانش را در مسیر عمل قرار دهیم که تحقیق و دانش هدف ارائه خدمت به مردم است.

مجتبی بلباسی، رییس بسیج اساتید مازندران اظهارداشت: مقام معظم رهبری در حوزه علم توجه بسیاری دارند و مقاومت ایشان در حوزه علم خواهی خار چشمی برای دشمنان است.

وی افزود: موضوع و قضایای هسته ای بهانه ای بیش نیست و ما در عرصه های مختلف در حال پیشرفت هستیم و خواستند نفوذ در عرصه علمی کشور داشته باشند و نمی توانند به توفیقی برسند.

بلباسی با بیان این که اندیشه ورزی امری مهم و اساسی است که باید در این عرصه کوشا باشیم، گفت: انجام اقدامات اساسی در بحث هم افزایی اقشار مردم ضرورت دارد که باید به آن توجه شود.

رییس بسیج اساتید مازندران اظهارداشت: بسیجیان باید به صورت دائم دغدغه داشته و تلاش لازم را صورت دهند تا جهاد علمی محقق شود که می تواند برکات ارزنده ای داشته باشد.

وی گفت: در پژوهشکده انستیتو پاستور ایران فعالیت های خوبی صورت می گیرد و امیدواریم شاهد محصولات تجاری شده بیشتر این مجموعه باشیم.

بلباسی با بیان این که باید حمایت های خوبی از مراکز علمی صورت گیرد که افتخار است، تصریح کرد: بسیج در امر خدمت رسانی به مردم پیشتاز است و باید تلاش های لازم صورت گیرد تا اهداف مورد نظر محقق شود.

محسن آسوری، رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران در این مراسم اظهارداشت: با شعار تجمیع منابع برای همه در این مجموعه کار می کنیم و رسالت ما در 5 استان شمالی است و مجموعه ای بین دستگاهی هستیم.

وی افزود: مدل مدیریت ما مدیریت شبکه ای و مجازی است که این انستیتو با هدف کمک به سلامت مردم در جهان ایجاد شد که انستیتو پاستور ایران نزدیک به صد سال قدمت دارد.

رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران با بیان این که این مرکز از سال 73 در شهرستان آمل ایجاد شد و در 6 حوزه شامل پژوهش، آموزش، تولید، مرکز رشد و دیگر امور فعالیت می کنیم، گفت: در حوزه بیماری های واگیر و غیرواگیر کار می کنیم و نقش آلاینده های غذایی در بروز سرطان بررسی می شود که امری مهم و اساسی است.

وی تصریح کرد: بیش از 20 نوع مدل سرطان را در کشور ایجاد کردیم و بحث عصاره گیری و اثرات گیاهان دارویی یکی از محورهای پژوهشی ما است.

رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران اظهارداشت: بیماری هاری بسیار مهم است که آمدیم بعنوان پایلوت کشوری استراتژی مبارزه با هاری را ترسیم کنیم و در این حوزه افزایش همکاری بین بخشی، آموزش مردم، زنده گیری سگ های ولگرد و ساماندهی زباله را در دستور کار قرار دادیم.

آسوری گفت: در مرحله آموزش و توانمندسازی مردم هستیم که بسیج همگانی آموزش هاری را در شهرستان آمل صورت دادیم و براساس روش علمی داریم کار را گسترش می دهیم.

وی با بیان این که در حوزه حیات وحش کم کار شده است و اقداماتی را شروع کردیم، تصریح کرد: در حوزه زیست فناوری دانش آموزی پایلوت بودیم و مدلی را دنبال می کنیم تا زیست فناوری را در میان دانش آموزان ترویج دهیم.

آسوری با بیان این که در حوزه خدمات تشخیصی 8 آزمایشگاه داریم و راه اندازی آزمایشگاه همکار دامپزشکی را راه اندازی می کنیم، گفت: 44 هسته فناور و 19 شرکت دانش بنیان داریم و رتبه اول مراکز نوپای وزارت بهداشت و دیگر افتخارات را کسب کردیم.