مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران : در قضیه آنفوآنزای پرندگان بحث رسانه ای کردن و اظهارنظرهای غیرکارشناسی به اقتصاد کشور صدمه می زند که استان مازندران سالم است و هیچ گونه مشکلی نداریم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : دومین نشست هم اندیشی اجرای طرح کاهش وزن و سن کشتار مرغ گوشتی به همت اتحادیه مرغداران استان مازندران و با حضور مدیران و فعالان این بخش در اداره جهاد کشاورزی آمل برگزار شد.

سید حسین اسلامی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل در این جلسه با بیان این که شرایط برای پرورش انواع دام سبک و سنگین در این شهرستان فراهم است، گفت: در بخش هایی از حوزه تولید طیور رتبه اول را داریم و صنعت طیور در کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.

اسلامی افزود: از مشکلات این بخش توسعه کمی صنعت بدون توجه به کیفیت، عدم صادرات، فرسوده بودن ناوگان تولید و دیگر امور است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: کاهش سن و وزن کشتار در افزایش بهره وری و امکان صادرات امری ارزنده است که از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی می باشد.

عطاالله حسن زاده، مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران در این جلسه افزود: در قضیه آنفوآنزای پرندگان بحث رسانه ای کردن و اظهارنظرهای غیرکارشناسی به اقتصاد کشور صدمه می زند که استان مازندران سالم است و هیچ گونه مشکلی نداریم.

رییس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران کشور ادامه داد: صنعت مرغداری نیاز به اصلاح ساختار و دگرگونی دارد که ضروری است برنامه ای بگذاریم تا از این وضعیت خارج شویم که باید اصلاح ساختار داشته باشیم و با آن اصلاح بازار محقق می شود.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم در کاهش هزینه تمام شده، کاهش تلفات و صادرات موفق باشیم باید مدیریت تولیدی داشته و آن را در اختیار مجموعه سیاست گذاران قرار دهیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران تصریح کرد: برای طرح اصلاح ساختار از طریق خود تعاونی ها جمع بندی صورت گرفت تا قابل اجرا باشد و باید از همه اهرم های لازم استفاده کنیم که وضعیت ساختار تولید، متمرکزنبودن تولید، بالابودن هزینه های تولید و منابع مالی جز با نظر کارشناسی و پیگیری بهبود پیدا نمی کند.

حسن زاده خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تولید صادراتی را محقق کنیم که ظرفیتی ایجاد کردیم و باید در مدیریت تولید و بازار نقش آفرینی کنیم.

محمدعلی یداللهی، مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که مازندران از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است و در بعضی بخش ها رتبه اول کشور را دارد، گفت: حرکت صعودی در صنعتی شدن داریم و نیاز است نگاهها به سمت کیفی سازی برود.

وی افزود: دولت بحث بهبود مدیریت در مرغداری ها را مطرح کرد و تفاهم نامه طرح کاهش سن و وزن کشاورزی می تواند در مدیریت تولید با هدف کیفی سازی اثربخش باشد.

امیر میران آملی، نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران با بیان این که کارهای خوبی در دو سال گدشته در معاونت امور دام صورت گرفت و سود معقولی برای کل صنعت است، گفت: مازندران در حوزه طیور سرآمد است و اگر واحدهای گوشتی نباشد کل صنعت دچار مشکل می شود.

میران آملی خاطرنشان کرد: ظرفیت خالی بالایی داریم که ضرورت دارد نفع را برای واحدهای گوشتی فراهم کنیم و و باید جوجه ریزی بیشتر شود و نقش واحدهای گوشتی پررنگ باشد.

نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران ادامه داد: مرغداران ما دارند برای کشور تولید می کنند و باید شرایط به گونه ای شود تا هر مرغدار بتواند صادرات داشته باشد که اتاق بازرگانی آماده هرگونه همکاری برای بهبود وضعیت مرغداران است.

سید مصطفی ابراهیمی، مدیرکل پشتیبانی امور دام مازندران افزود: رشد کمی که اتفاق افتاد متناسب با نیاز کشور نبود و دچار چالش اضافه تولید شدیم و نیاز است عرضه و تقاضا را متعادل کنیم.

وی ادامه داد: اگر طرحی دارد تولید می شود در راستای حمایت از تولیدکننده است و امروز بهره بردار باید متقاضی اجرای طرح باشد تا اجراشده و خدمات لازم را از ما بگیرد.

ابراهیمی افزود: اجرای این طرح دستاوردها و مزایای خوبی دارد و باید شرایط را به گونه ای پیش بریم تا همه زنجیره های این صنعت در طرح قرار گیرد.

علیرضا عطایی نژاد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: اگر بتوانیم مرغی تولید کنیم که صادرات شود می توانیم از همه ظرفیت های خود استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: نقش و وظایف اجرایی در دستورالعمل آمده است و صلاح و فایده همه دیده شد و این طرح باید به صورت همزمان در کشور اجرایی شود.

محمد کمالی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور با بیان این که امروز در دنیا حرفی برای گفتن داریم، گفت: مرغ جایگاه ویژه ای در سبد خانوار دارد و کالای درجه یکی است که همه نسبت به آن حساس هستند و مطابق کاتالوگی که ارائه دهنده محصول در اختیار شما قرار داد باید عمل کنید تا سود بدست آورید.

وی ادامه داد: 3 میلیون و 400 هزارتن ظرفیت در کشور وجود دارد که تقاضای موجود 1 میلیون و 900 هزارتن است و راهی جز صادرات نداریم که باید بتوانیم خوب تولید کنیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسر ی مرغداران گوشتی کشور افزود: به دنبال ثبات قیمت هستیم و باید نگاه کلان داشته باشیم و وزن متعادل زمینه صادرات را فراهم می کند و در اقتصاد مرغداران اثرگذار است.

کمالی ادامه داد: کلیه مرغدارانی که می خواهند تمدید پروانه کنند باید تایید اتحادیه را داشته باشند و به دنبال ایجاد سامانه یکپارچه هستیم که باید کاری کنیم مرغ صادر شود و نیاز است مرغ سایز تحویل دهیم.

کمالی افزود: اعلام کردیم وزن میان 1800 تا 2200 کیلو باشد و در فاز اول تنها 100 گرم مدنظر بود و همه باید با هم اقدام کنیم.

گفتنی است؛ اتحادیه مرغداران استان مازندران در چهارمین نمایشگاه تخصصی صنعت دام و طیور در شهرستان آمل نیز حضوری فعال دارد.