مسئولان زنگ خطر گسترش ایدز را جدی بگیرند !!!

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین :

شاهد گسترش آمار ایدز در شهرستان آمل هستیم و ضرورت دارد برنامه ریزی لازم برای پیشگیری از این بیماری خانمان سوز صورت گیرد که ضرورتی مهم و اساسی است.

نیاز است متولیان بهداشت و درمان عزم جدی برای پیشگیری و مقابله با این بیماری داشته و عزم شایسته ای را در این راستا به کار گیرند تا شاهد جلوگیری از ابتلای همشهریان آملی نسبت به بیماری ایدز باشیم.

ضرورت دارد خطر گسترش بیماری ایدز در شهرستان آمل جدی گرفته شود و امید می رود صدای این زنگ خطر به گوش مسئولین شهرستانی و استانی رسیده و دست به کار شوند و برای توسعه دامنه آموزش ها و پیشگیری از این بیماری برنامه و تدبیری صورت دهند و به این امر توجه داشته باشند که بخش بسیاری از این بیماران هم مشخص شده نیستند و شاید خود هم اطلاع نداشته باشند.

شهرستان آمل از جمله شهرهای استان مازندران است که بیشترین میزان بیماری ایدز را به خود اختصاص داده و این آمار نگران کننده نیازمند تامل و بررسی از سوی متولیان امر است.

بهترین راه پیشگیری از بیماری ایدز در آموزش همشهریان عزیز نسبت به این بیماری است که باید نهادهای مسئول با جدیت وارد عمل شوند و در کنار آن شهروندان نیز می توانند آموزش های لازم را به خانواده و آشنایان خود دهند.

ضرورت دارد آموزش های پیشگیری از ایدز وارد مدارس و دانشگاه ها شود که می تواند فرهنگ سازی خوبی برای بهبود وضعیت این بیماری در شهرستان آمل باشد.

۱۶ آذر روز جهانی بیماری ایدز و از ۱۴ تا ۱۹ آذر هفته بیماری ایدز با شعار مهار همه‌ گیری ایدز نامیده شده است که ضرورت دارد برنامه های شایسته ای در این راستا برگزار شود اما مهمتر این است پیشگیری از بیماری ایدز نیازمند تلاشی پیوسته و مستمر می باشد.

احمد عمادی، معاون شبکه بهداشت و درمان آمل یکم آذرماه در جلسه کمیته فنی کنترل ایدز با بیان اینکه ۱۱۳ نفر در این شهرستان مبتلا به ایدز هستند و ۴۶ نفر فوت کردند، افزود: ۶۸ بیمار در حال حاضر در این شبکه بهداشت و درمان پرونده دارند که ۴۳ مرد و ۲۳ زن هستند.

عمادی گفت: ۲۹ مورد از طریق روابط جنسی، ۵۱ مورد تزریق، هشت مورد تزریق و جنسی، سه مورد فرآورده‌های خونی و پنج مورد به ‌طور نامشخص دچار بیماری ایدز شدند.

معاون شبکه بهداشت و درمان آمل دلایل بیماری ایدز را پایین آمدن امید به زندگی دانست و افزود: اعتقادهای مذهبی در کشورمان موجب می‌ شود تا مانند کشورهای آفریقایی که هر سه نفر یک نفر دچار بیماری ایدز هستند نشویم که میزان انتقال ایدز از طریق تزریق کاهش اما از طریق روابط جنسی افزایش ‌یافته است.

وی با اشاره به اینکه واکسنی هنوز برای این بیماری کشف نشده است گفت: هر روز داروهایی زیادی کشف می‌ شود اما نمی‌ توان پیشگیری کرد.

ضرورت دارد همشهریان عزیز بدانند راههای انتقال بیماری ایدز تماس جنسی ناامن، سرایت از مادرآلوده به جنین در داخل رحم، استفاده مشترک از سرنگ و سوزن آلوده جهت تزریق و سرایت از طریق خون و فرآورده‌ های خونی است.

این عفونت از طریق تماسهای معمول دست دادن، بغل کردن و در آغوش گرفتن، عطسه و سرفه، تماس داشتن در مکان های عمومی، از طریق نیش حشرات و یا تماس با حیوانات، در اثر پوشیدن لباس در فروشگاهها،‌ لمس دستگیره، استفاده مشترک از تلفن و  تنفس هوای آلوده، خون و غذای آلوده سرایت پیدا نمی کند.

ضرورت دارد توجه ویژه ای صورت گیرد که معتادان تزریقی که از سرنگ و سوزن مشترک استفاده می کنند، افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند و افراد دارای رفتارهای پرخطر بیشتر در معرض سرایت این بیماری قرار دارند باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

در حرکتی خوب از سوی روابط عمومی نظام پرستاری شهرستان آمل در اطلاعیه ای اعلام شد بهترین راه درمان ایدز پیشگیری و بهترین راه پیشگیری از این بیماری شوم آموزش می باشد.

علی اکبر مظلوم، رییس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار ما اظهارداشت: در راستای افزایش سطح آگاهی مردم در مورد شناساندن بیماری ایدز در جامعه و راههای مقابله با آن به جهت ریشه کنی، هئیت مدیره نظام پرستاری آمل آمادگی دارد جهت آموزش عمومی با ادارات و نهادها نسبت به برگزاری کلاسهای توجیهی و انجام مشاوره های درمانی و رفتاری در بحث پیشگیری اقدام نماید و امید است سایر نهادها هم با حساسیت خاص در این همکاری سهیم باشند.

رویا کاکاوند مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار ما تصریح کرد: متاسفانه شاهد افزایش آمار ایدز هستیم که ضرورت دارد دستگاههای متولی امر و خانواده ها چاره اندیشی شایسته ای برای پیشگیری از این بیماری خانمان سوز صورت دهند.

وی با اشاره به این که آموزش و پرورش باید زمینه آشنایی نوجوانان و جوانان را با این بیماری از طریق انتشار مطالب آموزشی در کتب درسی انجام دهد، بیان داشت: صداوسیما و رسانه ها ظرفیتی ارزنده برای فرهنگ سازی مقابله با گسترش ایدز در جامعه هستند که باید از آن استفاده درستی انجام شود.

لازم به ذکر است؛ محسن اعرابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در روز ششم آذر و در جلسه کارگروه زنان و خانواده استانداری از شناسایی ۳۱۴ فرد مبتلا به ویروس اچ آی وی در استان خبر داد.

گزارش عبدالرضا عزیز کمالی